06.05.2013 Haastattelussa OSM-kisojen paras pelaaja Pol Viada Mañé
17.6.2019 13:41 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Haastattelussa OSM-kisojen paras pelaaja Pol Viada Mañé

06.05.2013

KaDy sai tammikuussa treenivahvuuteensa barcelonalaisväriä, kun Erasmus-vaihtoon Jyväskylään saapunut Pol Viada Mañé (s. -89) ilmestyi Palokan koulukeskuksen pukukoppiin. Dynamo oli melko nopeasti valmis tarjoamaan taitavalle ja kovapotkuiselle futsalpelaajalle sopimusta, mutta mies itse katsoi, ettei sitoutuminen aktiiviseen harjoitteluun ollut mahdollista opintojen ja Erasmus-seuraelämän ristipaineessa.

Treenikertoja kuitenkin kertyi kevään mittaan ihan mukiinmenevä määrä, ja opiskelijoiden SM-kisoissa "Pol-vi" oli jo valmis astumaan KaDy-Hirviön palvelukseen. Seurauksena turnauksen parhaan pelaajan palkinto, tehot 8+4 kuudessa pelissä ja KaDy:n opiskelijajoukkueelle 4. peräkkäinen OSM-kulta. VAMOS!

pol_viada_mvp_pieni.jpg

(Kuva (c) Hannu-Pekka Auraneva. "Pol-vi" hakemassa MVP-pystiään voitetun OSM-finaalin jälkeen.)


Näytöt OSM-kisoissa olivat sen verran vakuuttavat, että "Pol-vi" saatetaan nähdä myös KaDy/Studentsin Málagan EM-kisoihin matkaavassa rosterissa. EM-kisat pelataan heinäkuussa.

Pol, pitääkö paikkansa, että kotimaassasi edustat katalonialaisseuraa nimeltä Escola Pia Sabadell, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla?

Kyllä, kaksi ylintä sarjatasoa ovat Espanjassa kansallisia. Kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaamme viidessä eri lohkossa.

Olet treenannut melko ahkerasti KaDy:n ringissä tämän kevään. Miten Dynamon harjoittelu on eronnut kotimaasi joukkueen harjoittelusta?

Iso ero on siinä, että KaDy:lla on harjoitukset lähes joka päivä ja ne kestävät puolitoista tuntia, kun taas Espanjassa olen tottunut harjoittelemaan kaksi, korkeintaan kolme kertaa viikossa, mutta kukin treenikerta kestää kaksi tuntia.

Espanjassa harjoitukset päättyvät yleensä jonkinlaiseen peliin, jossa saattaa olla erikoissäännöt, mutta KaDy:ssa näin ei ollut läheskään aina. Tämä oli yllättävin ero.

Miten tyypillinen suomalainen futsalpelaaja eroaa tyypillisestä espanjalaisesta futsalpelaajasta?

Mielestäni Espanjassa pelaajilla on ollut enemmän aikaa kehittää futsalin taktista ymmärrystä ja strategisia taitoja. Suomessa pelaajat ovat todella hyvässä fyysisessä kunnossa.

Jos KaDy kohtaisi joukkueesi Escola Pia Sabadellin, miten ottelussa kävisi?

Vaikea sanoa. Luulen, että joukkueiden taso olisi samanlainen, mutta ehkä Escola voittaisi pienellä marginaalilla.

Terveisesi KaDy-perheelle?

Haluan vain sanoa, että tämä on ollut todella hieno kokemus minulle. Olen onnellinen siitä, että olen saanut pelata todella mukavien joukkuekavereiden kanssa!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat