04.01.2013 MAAJOUKKUE: Lajilegenda Mico Martic "Saliharrien" peräsimeen
16.6.2019 21:56 Uutiset / Jaoston pääsivusto

MAAJOUKKUE: Lajilegenda Mico Martic "Saliharrien" peräsimeen

04.01.2013

Suomen Palloliitto ja kroatialainen Mićo Martić, 48, ovat tehneet syyskuun 2013 loppuun ulottuvan sopimuksen futsalmaajoukkueen päävalmentajan tehtävästä. Sopimuksessa on optio, joka tulee automaattisesti voimaan, mikäli Suomi selviytyy Belgiassa helmikuussa 2014 pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

KaDy:n pelaaja-päävalmentaja Kerkko Huhtanen tervehtii kokeneen futsalpersoonan valintaa:

- Ei vaikeuttane KaDy-pelaajien sopeutumista maajoukkuetoimintaan.Mićo Martićin harjoitteita ja ajatuksia järjestelmällisestä hyökkäyspelaamisesta on sisällytetty KaDy:n harjoitteluun ainakin viimeisen kahden kauden ajan, "Georg" paljastaa.

Entäs ne nopeat ja aggressiiviset suomalaispelaajat, joista Martić puhuu Palloliiton tiedotteessa?

- "Nopeita ja aggressiivisia" suomalaisia futsalpelaajia kehaistessaan Martić viitannee esimerkiksi siihen, että maalivahdille palautusta koskeneen säännön muututtua on prässäämisestä tullut nykyfutsalissa hyödyllisempää ja joukkueen prässipelaamisen paremmasta organisoinnista lajitaktisesti kannattavaa.

Päävalmentajan tehtävän lisäksi Martićin toimenkuvaan kuuluu suomalaisen futsalvalmentajakoulutuksen rakentaminen yhdessä Palloliiton koulutustoiminnon kanssa.

- Loistava asia myös on, että löydettiin sopiva henkilö suomalaisen futsalvalmentajakoulutuksen kehittämiseen, "Georg" Huhtanen kiittelee. - Oleellista vain lienee, että futsalvalmentajien koulutusjärjestelmää lähdettäisiin rakentamaan pikimmiten. Aluetasolla toimii jo paljon lajiaktiiveja futsalin seura- ja valmentajakoulutustehtävissä, mutta näitä toimijoita pitäisi myös saada yhteisen pöydän ääreen jatkokoulutettavaksi sekä yhtenäisistä koulutuksen suuntaviivoista sopimiseksi.

Lue lisää Martićista Palloliiton tiedotteesta.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat