21.11.2012 Keski-Suomen piiri palkitsi Kelhälän
16.6.2019 21:06 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Keski-Suomen piiri palkitsi Kelhälän

21.11.2012

qpytty2.jpg

Palloliiton Keski-Suomen piiri palkitsi syyskokouksessaan ansioituneita laji-ihmisiä. KaDy:a neljä vuotta (2008-2012) valmentanut Tero Kelhälä sai Vuoden valmentajan tunnustuspalkinnon määrätietoisesta työstään keskisuomalaisen futsalin ja KaDy:n hyväksi. "Kelhiksen" aikakaudella KaDy nousi Futsal-Liigaan ja nappasi sensaatiomaisesti kaksi SM-hopeaa. KaDy onnittelee Kelhälää ja kiittää vielä kerran kuluneista vuosista!


Kelhälä kirjoitti kadyfutsal.netin pyynnöstä muutaman sanan palkintonsa tiimoilta. Lue "Q":n eteen- ja taaksepäin katsova ohjelmajulistus alta!

Tämä osoittaa, että Keski-Suomessa arvostetaan futsalia ja sen eteen tehtyä työtä. Kiitos palkinnosta kuuluu motivoituneille pelaajille, jotka ovat olleet valmiita uhraamaan vuosi vuodelta yhä enemmän vapaa-aikaansa futsalin eteen, mikä onkin mahdollistanut nousun lajin kansalliselle huipulle muutamassa vuodessa.

Suomen kauneinta ja tehokkainta jalkapalloa eivät pelaa Huuhkajat joulukuusineen vaan JJK:n A-juniorit. Onnittelut heille Suomen mestaruudesta! Heidän pelissään voi aistia sitä ajatusmaailmaa, miten Espanjassa ja Ranskassa ajatellaan jalkapallosta ja sen pelitavasta. Muun muassa FC Barcelona pyrkii pelaamaan paljon seiniä kolmannelle pelaajalle sekä liikerotaation kautta tekemään tilaa muille omille pelaajille. Ne ovat varsin futsalinomaisia toimintatapoja.

Jalkapallovalmennuskoulutus on mennyt paljon eteenpäin siitä, kun itse pelasin jalkapalloa juniorina. Edistyksellisimmissä jalkapallo-organisaatioissa on riittävästi resursseja opettaa jalkapalloilijoille oikeaa juoksutekniikkaa tai satunnaisesti järjestää ohjattua telinevoimistelua, jonka tavoitteena on jalkapalloilijan kehonhallinnan, keskivartalovoiman ja liikkuvuuden lisääminen. Kun itse pelasin jalkapalloa juniorina, niin oikea juoksutekniikka mitattiin sekuntikellolla ja lihaksiston liikkuvuuden lisääminenkin jäi usein vapaa-ajalla hoidettavaksi parhaalla katsomallaan tavalla. Ainakaan siihen aikaan ei tunnistettu sitä jalkapalloilijaa, joka oli notkeudestaan tunnettu. Juniorin kehittyminen hyväksi jalkapalloilijaksi vaatiikin lajien välistä yhteistyötä. Samalla voidaankin miettiä, olisiko taktisella futsalilla jotain annettavaa jalkapallolle ja sen valmennukselle.

Futsalin kansallinen valmentajakoulutus on valitettavasti polkenut paikallaan useita vuosia. Tästä ovat saaneet kärsiä eniten juniorijoukkueet. Joku voisi raflaavasti väittää, että Keski-Suomessa ei ole yhtään juniorijoukkuetta, eikä kovin montaa aikuistenkaan joukkuetta, jotka pelaavat futsalia futsalinomaisella pelitavalla ja taktiikalla. Useimmat joukkueet pelaavat kyllä futsalin säännöin, mutta varsin vanhan liiton jalkapalloa muistuttavalla pelitavalla.

Kansallisen tason parhaat futsal-valmentajat seuraavat nettistriimien kautta futsalin kansainvälisiä arvokisoja sekä muita arvostettuja liigapelejä. Se onkin tällä hetkellä paras tapa kartuttaa valmennuksellista tietopankkia, ellei ole valmis lähtemään valmentajakoulutukseen ulkomaille. Henkilökohtaisesti pidän kansainvälisen valmentajakoulutuksen suorittamista varteenotettavana vaihtoehtona.

Ps. Kelhälä valittiin myös piirihallituksen varajäseneksi. Lajin kannalta on hienoa, että futsal sai oman puhemiehensä mukaan hallintoon!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat