29.10.2011 Ennakko: uusi ja uljas Kakkonen käynnistyy
SeuraJulkaistu: 14.06.2019 00.00

29.10.2011 Ennakko: uusi ja uljas Kakkonen käynnistyy

29.10.2011

KaDy II - Ri-Pa
29.10. klo 16:00
Lehtisaaren kuntotalo

Lauantaina Lehtisaaren kuntotalolla polkaistaan käyntiin ensimmäistä kertaa Keski- ja Itä-Suomen yhdistetty Kakkonen, jossa myös Kampuksen Dynamon reservit tavoittelevat onnistumisen tunteita ja hakevat hyvitystä katastrofaaliselle viime kaudelle, josta nettitoimitus ei järkytykseltään pystynyt edes yhteenvetoa kirjoittamaan.

Seitsemän joukkueen sarja on kaksinkertainen, ja ottelut pelataan keskisuomalaisittain ennen kuulumattomasti täysimittaisina. Eteenpäin on siis menty, eikä tällaisessa nousukiidossa viitsi valittaa edes Lehtisaaren postimerkin kokoisesta kentästä. Suuri osa Jyväskylässä pelattavista otteluista kuitenkin pelataan Monnarilla, ja lisäksi piipahdetaan kotoisalla Huhtaharjulla.

Jyväskyläläisittäin tuttujen Lohikosken Pallokerhon, Liikunnan Riemun ja FS Feeniksin lisäksi sarjaan tuovat väriä ja eksotiikkaa idästä PoPS-78 (Polvijärvi) ja Warkaus JK/ Hukka-Pallo (Varkaus) sekä kaakosta Ri-Pa (Ristiina). Idässä uusi alueellinen Kakkonen herättänee jopa suurempia riemunkiljahduksia kuin Keski-Suomessa, sillä Itä-Suomen Kakkonen on aiempina vuosina pelattu vaatimattomasti kaksipäiväisenä turnauksena. Kaakossa pelejä on ollut saman verran kuin Keski-Suomessakin.

Tuntematon haaste

syrjis.jpgKaDy II:n avausvastustaja on Ristiinan Pallo, joka on täysi arvoitus KaDy:n valmennusjohdolle. Viime kaudella Ri-Pa sijoittui Kaakon Kakkosessa kuudenneksi, joskin kolmantena oli erehdyttävästi samanniminen joukkue Ri-Pa Young Boys.
- Ristiinan Pallosta emme tiedä muuta kuin viime kauden sarjasijoituksen ja sen, että heidän yhteyshenkilönsä vaikuttaa ainakin puhelimessa asialliselta kaverilta, joukkueenjohtaja-pelaaja-apuvalmentaja Antti Syrjälä avautuu mysteerin äärellä.

(Kuva: Antti Syrjälä innosta piukeana Kakkosen kauden avauksen alla)


KaDy II lähtee otteluun kuitenkin selvänä ennakkosuosikina, sillä ottelu on Ri-Pa:lle jo päivän toinen: joukkue kohtaa Feeniksin klo 12:30 ja KaDy II:n klo 16:00. Idän ja Kaakon joukkueet ovat halunneet minimoida matkustamisen, joten he pelaavat kahdella Jyväskylän-reissulla kaksi ottelua päivässä. KaDy ja muut Jyväskylän seurat puolestaan pelaavat vain yksittäisiä pelejä.
- Ilman muuta meille on etua siitä, että ristiinalaisilla on alla ottelu Feeniksin uroita vastaan. Harmi vain, että meillä on erinäisistä syistä paljon poissaoloja ja varsin kapea rosteri tänään, emmekä näin ollen voi hyödyntää vastustajan vääjäämätöntä väsymystä optimaalisella tavalla, "Syrjis" harmittelee.

KaDy:lle voi sovitella ennakkosuosikin viittaa myös sillä perusteella, että kaakon futsal kokonaisuudessaan on kaukana keskisuomalaisesta tasosta. Yksittäisistä joukkueista tämä ei tietenkään vielä kerro kaikkea. Lisäksi keskiviikon Ilves-ottelu oli varsin lupauksia herättävä, joten KaDy II lähtee hakemaan avausvoittoa levollisin mielin.

Joukkueen näkymiä

KaDy II:n tavoitteet ovat luonnollisesti Liiga-KaDy:lle alisteisia, mutta joukkue lähtee tavoittelemaan sarjan kärkisijoja. Pääasiassa Kakkosta pelaava rosteri on ohuenlainen, joten joukkueen päivittäinen vahvuus riippuu paljon myös siitä, onko kuuden päivän karanteenin puitteissa saatavilla liigavahvistuksia. Käytössä on myös sekalainen joukko KaDy:n ystäviä, jotka täydentävät kokoonpanoa tarvittaessa.

Viime kaudella voittopuolisesti Kakkosta pelanneesta ydinryhmästä ovat poistuneet todelliset pitkän linjan KaDy-veteraanit Markus Vanninen ja Ville Toivanen, joiden lähtöhaastattelu julkaistaan lähipäivinä. Lisäksi voimanpesä Eemeli Vähäsöyrinki poistui vahvuudesta, Visa Eräjärven KaDy-ura jäi toistaiseksi vain kauden mittaiseksi ja maalivahti Antti Peltomäki astui armeijan harmaisiin.

Tulopuolella on välivuoden pitänyt juonikas Sami Eskonniemi. Lisäksi LPK:sta napatut maalivahti Matti Salkojärvi ja Juho Mäkiniemi ainakin aloittavat kauden kakkosjoukkueessa, joskin kunnianhimoisten herrasmiesten silmissä siintävät varmasti liigapelit. Ylipäätään jako KaDy:n liiga- ja reservijoukkueisiin ei ole kiveen hakattu, vaan tilanne elää niin kauan kuin siirtorajan puitteissa on mahdollista.

Kuka voittaa?

Uudistetussa Kakkosessa on vain yksi voittajasuosikki: viime kaudella Keski-Suomen Kakkosessa toiseksi sijoittunut Liikunnan Riemu, joka on vahvistunut entisestään kovan luokan jalkapalloilijoilla (esim. Veikkausliiga-jyrä Jani Sarajärvi), jotka futsalin salat oppiessaan voivat nostaa liikuntatietelijät aivan uudelle tasolle.

KaDy II ilmoittautuu mielellään Liikunnan haastajaksi numero yksi. LPK:n tähti on hieman laskussa, eikä vähiten siksi, että KaDy-Hirviö käy tasaisin väliajoin Lohikoskella kalastamassa LPK:n valiokaloja. Feeniks taas on lyhyen historiansa aikana keskittynyt alapään sijoituksiin, eikä kamppailu sarjavoitosta liene vielä realismia.

Idän ja kaakon joukkueet ovat sen sijaan arvoitus, mutta kuten yllä todettiin, futsalin yleinen taso alueilla on varsin kehno, joten ennakkosuosikkien joukkoon ei näitä arvoituksellisia porukoita voi laskea. Ennakkoon vahvin uusista tuttavuuksista lienee Warkaus JK /Hukka-Pallo, joka kävi Vaajakoskella voittamassa harjoitusturnauksen tähtenään Dimitri Klimov, Warkaus JK:n jalkapallopuolen kovettu maalitykki.

Alkukierrosten jälkeen näissäkin spekulaatioissa ollaan varmasti paljon viisaampia. Kadyfutsal.net toivottaa antoisaa kautta kilpakumppaneilleen ja kaikille keskisuomalaisen futsalin ystäville!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.