02.04.2011 RAPORTTI: KaDy:n opiskelijajoukkueille menestystä opiskelijoiden futsalin SM-kisoista!
13.6.2019 18:15 Uutiset / Jaoston pääsivusto

RAPORTTI: KaDy:n opiskelijajoukkueille menestystä opiskelijoiden futsalin SM-kisoista!

02.04.2011

Kampuksen Dynamo ry järjesti vuoden 2011 opiskelijoiden futsalin SM-kisat (OSM-kisat) Jyväskylässä 31.3.-2.4. Ensimmäistä kertaa seuran historiassa KaDy:lla oli edustusjoukkue sekä miesten että naisten kilpasarjassa. Miehet voittivat opiskelijoiden SM-kultaa, naiset SM-pronssia. Se on kadynastia!

Miesopiskelijoille kultaista toisena vuonna peräkkäin

KaDy:n miesten opiskelijajoukkue (KaDy Students) voitti opiskelijoiden futsalin SM-kultaa toisena vuonna peräkkäin. Tämän vuoden finaalissa joukkue kaatoi Tampereen teknillistä yliopistoa edustaneen FC Johtajat 5-2 (2-0) ja varmisti näin edustusoikeutensa vuoden 2012 opiskelijoiden futsalin EM-kisoihin Espanjan Cordobaan. Finaaliottelun kulminaatiopisteeksi nousi KaDy:n pelaaja-valmentaja Samu Kytölän ensimmäisen puoliajan lopulla pitseihin upottama unelmakärsä, joka nosti valotaululle turvallisen tuntuiset 2-0 -johtolukemat.

FC Johtajat haki vielä ottelun viimeisellä 10 minuutilla tasoitusta reikäpaidalla, mikä kuitenkin kostautui kolmesti joukkueen omassa päässä. KaDy:n ensimmäisellä puoliajalla ottama tiukka ote kullista herpaantui hieman vasta ottelun viimeisellä minuutilla, jolloin FC Johtajat pääsi kahdesti kaunistelemaan maalisarakettaan, saaden kuitenkin onnellisen lopun. OSM-kisojen miesten kilpasarjan parhaaksi pelaajaksi valittiin, niin ikään toisena vuonna peräkkäin, mestarijoukkue KaDy:n Matias Juvonen.

KaDy_OSM2011.jpg Kuva: Vuoden 2011 futsalin OSM-kisojen mestari KaDy Stud(ent)s

- Tavoitteena oli voittaa OSM-kisat ja saada näin edustusoikeus vuoden 2012 futsalin OEM-kisoihin, mikä on seuran futsal-liigajoukkueen toimintaakin ajatellen erinomainen asia. Mestaruudella luotiin siis jo pohjaa kesän 2012 harjoittelulle ja futsal-liigakaudelle 2012-2013, KaDy:n futsal-liigajoukkueen(kin) pelaaja-valmentajana pyörivä Kerkko Huhtanen kommentoi opiskelijajoukkueen saavutusta.

Julkisuudessa on huhuttu KaDy:n miesopiskelijoiden osallistumisesta myös OEM-kotikisoihin Tampereella heinäkuussa 2011, mutta niiden osalta joukkueen tilanne on edelleen avoinna. Ensisijainen kansallinen edustuspaikka Tampereelle menee kisojen isäntäjoukkueena toimivalle ja opiskelijoiden SM-hopealle yltäneelle FC Johtajille, joka isäntästatuksensa vuoksi niin ikään pääsee lohkoarvonnassa haluttuun – mutta myös pelättyyn – ykköskoriin.

Mikäli KaDy:n miesjoukkue saa toisen kansallisen edustuspaikan OEM-kisoihin, mikä riippuu ensisijaisesti kisoihin ilmoittautuvien eri kansallisuuksien ykkösjoukkueiden lukumäärästä, on sen hallitsevan opiskelijoiden Suomen mestarin statuksestaan ja viime kesän OEM-menestyksestään huolimatta tyytyminen lohkoarvonnan viimeiseen koriin ja ennakolta todennäköisesti kovempaan alkulohkoon.

- Tampereen OEM-kisoihin osallistuminen on myös pelaajien sitouttamis- ja kustannuskysymys. Läheisyydestään huolimatta Tampereen OEM-kisatkin ovat osallistumiskustannuksiltaan melko kalliit, eikä opiskelijajoukkueen kisamatkalle vielä ole ilmaantunut liiemmin tukijoita. Pelaajienkin on vähän toista motivoitua hakemaan vapaata kesätöistään ja -opinnoistaan ulkomaan kisamatkaa kuin Tampereen maakuntavierailua varten, Huhtanen päättää spekuloinnin KaDy:n miesopiskelijoiden tämän kesän OEM-kisoihin osallistumisesta – toistaiseksi.

Naisopiskelijoille hivenen himmeämmät mitalit

Ensiesiintymisensä futsalparketeilla tehnyt KaDy:n nais(opiskelija)joukkue (KaDy Kaunottaret) ei sen sijaan päässyt vielä maistelemaan voitonpiiraita ja kirkkaampien mitalien mukanaan tuomaa glooriaa. Kolmen naisjoukkueen kaksinkertaisessa kilpasarjassa Kaunotarten oli nimittäin tyytyminen neljään tappioon ja kilpailun kolmanteen sijaan viime vuoden finalistien, Oulun Yliopiston Urheiluseuran (OYUS) ja A.C. Estudiantesin (ACE), uusittuaan taistelunsa kirkkaimmista mitaleista.

KaDy-Kaunottaret.jpg

Kuva: KaDy Kaunottaret myyttisellä Huhtaharjulla

Tappiollisesta alusta huolimatta KaDy Futsal Onlinen verkkotoimitus kuitenkin arvioi, että siemen on nyt kylvetty, eikä ole lainkaan mahdotonta, että KaDy:n Kaunottaret tulisivat lähitulevaisuudessa esiintymään futsalkentillä uudemmankin kerran. KaDy:n naisjoukkueen managerina toiminutta ja saamaansa julkisuutta ulkomaille paennutta turnauspäällikkö Matias Juvosta ei vielä ti 5.4. iltaan mennessä kuitenkaan ollut tavoitettu kommentoimaan Kaunotarten OSM-kisataivalta tai mahdollisia tulevaisuuden suunnitelmia.


Futsalin OSM-kisojen ratkaisuhetket ovat koettavissa uudelleen kisojen verkkosivujen kuva-albumin ja videoitujen kisaotteluiden kautta. Videoidut ja selostetut kisaottelut löytyvät toistaiseksi täältä.

KaDy:n opiskelijajoukkueiden ottelut futsalin OSM-kisoissa

KaDy:n opiskelijajoukkueet edustivat OSM-kisoissa Jyväskylän yliopistoa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulua.

Miesten kilpasarja:

KaDy – Kuopio Futsal (Itä-Suomen yliopisto) 13-1 (7-0)

MPKK Futsal (Maanpuolustuskorkeakoulu) – KaDy 1-17 (1-6)

KaDy – FC Liikunta (Jyväskylän yliopisto), puolivälierä 5-0 (1-0)

KaDy – FC Höpö (Tampereen yliopisto / Tampereen AMK), välierä 3-0 (1-0)

KaDy – FC Johtajat (Tampereen teknillinen yliopisto), finaali 5-2 (2-0)

Naisten kilpasarja:

KaDy – ACE (Tampereen teknillinen yliopisto / Tampereen yliopisto) 2-9 (0-4)

OYUS (Oulun yliopisto) – KaDy 5-3 (3-1)

ACE (Tampereen teknillinen yliopisto / Tampereen yliopisto) – KaDy 8-1 (6-1)

KaDy – OYUS (Oulun yliopisto) 1-6 (1-4)

Ottelut

Voitot

Tasapelit

Tappiot

Maalit

Pisteet

ACE

4

3

1

0

20-5

10

OYUS

4

2

1

1

13-7

7

KaDy

4

0

0

4

7-26

0


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat