30
MAA
19.00
KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal liiga

Ilves FS - KaDy   6 - 0

Tampere, Kauppi Sports Center 1

​ENNAKKO: KaDyn playoff-taisto jatkuu: viikonloppuna ratkeaa välieräpaikan kohtalo Tampereella.

Naisten Futsal-Liiga

LA 30.3.2024 klo 19:00 Kauppi Sport-Center, Tampere
ja tarvittaessa SU 31.3.2024 klo 13:00 Tesoman Palloiluhalli, Tampere

Ilves FS – KaDy

Ottelustriimi: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/naisten-futsal-liiga

Naisten Futsal-Liigan puolivälierät pelataan loppuun tulevana viikonloppuna. Ensimmäisissä kohtaamisissa HIFK, RaiFu ja YIlves olivat odotetun vahvoja, eivätkä EBK, MadMax ja GFT pystyneet yllätyksiin. Ennakkoon tasaisimman otteluparin Kampuksen Dynamo ja Ilves FS taas pelasivat juuri niin tuskastuttavan tasaväkisen matsin kuin etukäteen ounasteltiin. Ilves FS otti jyväskyläläisistä voiton ottelun ainoan maalin turvin, lukemin 0-1. Ajassa 11:32 tamperelaisten ukrainalaisvahvistus Vira Diatel sijoitti tarkalla kääntölaukauksella pallon KaDyn maalin takanurkkaan, eikä lisämaaleja ottelussa enää nähty. Yrittämisen puutteesta vähämaalisuus ei ainakaan johtunut, sillä molemmat joukkueet antoivat kentällä kaikkensa, ja hyviä maalipaikkoja nähtiin kentän molemmissa päissä. Huippujännittävän ja varsin fyysisen koitoksen parhaina palkittiin Dynamosta Taimi Hakkarainen sekä Ilveksestä Matilda Herranen.

Puolivälieristä edetään neljän parhaan joukkoon, eli mitalipeleihin, kahdella voitolla. Dynamon on siis otettava voitto lauantaina, jotta mahdollisuus välieriin säilyy. Mikäli KaDy nappaa lauantaina voiton, pelataan sunnuntaina kolmas ja ratkaiseva puolivälieräottelu. Lauantain ottelu alkaa vasta kello 19:00 ja mahdollinen sunnuntain ottelu jo kello 13:00. Palautumisaikaa ei siis kolmen ottelun skenaariossa joukkueille liiemmin jää.


Ensimmäisessä puolivälierässä hienoja otteita esittänyt Dynamon maalivahti Heini Lehtipuu (kuvassa) kuvailee viikonlopun ennakkoasetelmia näin:

”Ensimmäisessä puolivälierässä oltiin Ilvestä edellä monella pelin osa-alueella, mutta tulostaulu on tietenkin ainoa asia, millä on väliä. Peliesityksen perusteella ollaan kuitenkin todella vahvoilla lauantain pelissä ja mulla on täysi luotto siihen, että otetaan siitä pelistä tarvittava voitto.

Sunnuntaina onkin sitten enimmäkseen kyse siitä, kenellä kestää kroppa ja pää parhaiten tuon vähän epäinhimillisen tuntuisen 15 tunnin palautumisajan jälkeen. Molemmilla joukkueilla on melko laaja rosteri, mutta uskon, että meillä on tässä asetelmassa etu ja tiedän, että meistä kenestä tahansa on ratkaisijaksi kovassakin paikassa!”

KaDy ja Ilves FS ovat nyt kohdanneet liigatasolla yhteensä 16 kertaa. Dynamo on yltänyt voittoon kuudesti, ja Ilves on ollut parempi 10 kertaa. Joukkueiden tasaisuudesta kertoo se, että peräti seitsemän viimeisintä kohtaamista on ratkaistu yhden tai kahden maalin erolla, ja kolme näistä vasta jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Tervemenoa Tampereen Kauppiin ja Tesomaan kannustamaan KaDy voittoon! Tuttuun tapaan ottelut näkyvät myös suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kuvat: Niina Talvensaari

Tilastot
Ilves FS

6 - 0

3'MaaliJokiranta Julia
4'MaaliJokiranta Julia
20'MaaliHeikkilä Iina
29'MaaliJokiranta Julia
30'MaaliYlikraka Jasmin
32'MaaliHerranen Matilda
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.