24
SYY
17.30
KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal liiga

KaDy - GFT  3 - 4

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

​ENNAKKO: KaDy kohtaa sarja-avauksessa kotonaan GFT:n

Naisten Futsal-Liiga
SU 24.9.2023 klo 17:30
Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy – GFT

Ottelustriimi: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/naisten-futsal-liiga

Taas mennään! KaDyn naiset aloittavat futsal-kauden 2023-24 kotiluolassaan Monnarin Ässä-Areenalla sunnuntaina. Liigan avausottelussa vieraaksi saapuu tuttu vastustaja pääkaupunkiseudulta, GFT. Viime kaudella espoolaiset olivat kantona Dynamon kaskessa niin runkosarjassa kuin kevään play offeissakin: neljästä kohtaamisesta kaikki kääntyivät lopulta GFT:lle.

Dynamon sunnuntaisen vastustajan tuttuus on tosin tällä kertaa hieman näennäistä; niin suuresti on GFT:n pelaajarosteri viime kaudesta muuttunut. Maajoukkueen runkopelaajat Emilia Jokisalo, Maria Mäntylä ja Sandra Lind sekä espoolaisten kivenkovan ykköskentän täydentänyt Heta Huhtaniska, ovat kaikki siirtyneet muualle. Tämä nelikko iski viime kaudella joukkueen 117 maalista peräti 91. Uudistuneen pelaajiston joukosta kaivataankin nyt kipeästi uusia vastuunkantajia korvaamaan nämä eittämättä varsin mittavat pelaajamenetykset. Espoolaisten uusista pelaajista mainittakoon FC Halikosta tulleet Ronja Salmi ja Olivia Simula sekä portugalilainen Ariana Marta.

KaDyn muutokset uuteen kauteen lähdettäessä ovat maltillisempia. Pelaajarosterista poistuivat futsalin ainakin toistaiseksi lopettaneet Alina Nieminen ja Laura Toivanen sekä opiskelujen myötä Tampereelle muuttanut, ja Ilves FS:n riveihin siirtynyt Saana Kakkonen. Uusina pelaajina punamustiin saatiin Riemusta Veera Lehtinen, Mad Maxista maalivahti Heini Lehtipuu sekä viimeksi MuSaFutsalia edustanut kokenut taituri, maajoukkueen nykyinen kapteeni Sini Lauermaa (kuvassa).


Dynamon valmennuspuolellakin on tapahtunut muutoksia: Kolme vuotta naisten liigajoukkuetta luotsannut Mikko Kytölä keskittyy jatkossa KaDyn miesten liigajoukkueeseen ja Italian kentiltä Dynamoon palannut veljensä Jukka Kytölä kantaa vastuun naisten joukkueen valmennuksesta.

Naisten Futsal-Liigassa on sitten viime kauden tapahtunut. Joukkuetasolla isoin muutos on tietysti MuSaFutsalin valitettava poistuminen liigakartalta. Mielenkiintoista on kahden nousijan, mikkeliläisen PU-62:n ja valkeakoskelaisen MadMaxin ilmaantuminen liigaan. Joukkueiden sisällä on myös tapahtunut paljon. Koko joukko liigan huippupelureita on siirtynyt ammattilaiskentille Italiaan, ja suuria futsaltossuja jää siis muille täytettäväksi. Odotettavissa on erityisesti nuorten, 2004-2007 -syntyneiden pelaajien aiempaakin vahvempi esiinmarssi liiga-areenoille. Tuleva tyttöjen maajoukkue innoittanee nuoria lupauksia antamaan kovia näyttöjä liigakentillä.

KaDy pelasi viimeksi vahvan kauden, jossa saavutettiin runkosarjan neljäs sija. Pudotuspeleissä tuli kuitenkin noutaja nimeltä GFT vastaan jo puolivälierissä. Tällä kaudella tavoitteena on varmasti jatkaa nousujohteista tekemistä ja nousta mitalipeleihin. KaDyn menestys perustuu ennen kaikkea vahvaan joukkuepelaamiseen, ja leveä rosteri on mahdollistanut myös laajan peluutuksen. Syksyn preseasonilla Dynamo pelasi kolme harjoituspeliä, joista saaliina voitot YIlveksestä ja PU-62:sta sekä tappio Ilves FS:lle.

Tässä ennakkoajatuksia ensimmäiseen liigamatsiinsa punamustien riveissä valmistautuvalta Sini Lauermaalta:

Vastustajasta ei paljoa pelillisesti tiedetä, joten sunnuntaina pitää olla valmis reagoimaan kentän tapahtumiin. Pre-seasonilla ollaan kuitenkin keskitytty oman pelin kehittämiseen, joten eiköhän se tulee olemaan pääosassa myös pelissä. Toivottavasti jo tässä kauden avauksessa tullaan näkemään harjoiteltuja asioita kentällä ja ennen kaikkea sitä intoa ja peli-iloa, joka on näkynyt harjoituksissa kauden lähestyessä. Itse ainakin odotan innolla, että pääsen tämän joukkueen kanssa tositoimiin!”

Alkamassa on taatusti jännittävä ja kiinnostava kausi, jossa pisteistä kamppaillaan joka matsissa loppuun asti. Tervetuloa Monnarin Ässä-Areenalle seuraamaan huippufutsalia nyt sunnuntaina, ja tietysti koko kauden ajan! Kannustetaan Dynamo voittoon!

Aiemmat liigakohtaamiset KaDy vs. GFT
KaDy: 16 ottelua, 3 voittoa, 13 tappiota, maaliero 26 – 74

Kuvat: Veera Lehtinen

Tilastot

3 - 4

GFT
14'MaaliRauhala Emmi
22'MaaliParkkinen Henni
26'MaaliMarta Ariana
28'Maalimaali Oma
38'MaaliLauermaa Sini
38'MaaliSandström Lilli

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.