KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal liiga

Ilves FS - KaDy   2 - 3

Tampere, Kauppi Sports Center 1

RAPORTTI: Kaksi pistettä Jyväskylään Ilveksen kotikentältä

Dynamon kauden ensimmäinen vieraspeli käytiin Tampereella Kaupissa lauantaina 30.9., kun naiset ryhtyivät pistejahtiin kotijoukkue Ilvestä vastaan. Tuttu vastustaja oltiin kohdattu aiemmin harkkapelin merkeissä syyskuun alussa, jolloin Ilves vei voiton lukemin 5–3.

Ensimmäinen puoliaika lähti tasaisesti käyntiin, mikä olikin ennakkoon odotettavissa. Molempiin päihin nähtiin vaarallisia maalintekotilanteita, ja Kampuksen Dynamon maalilla pelannut Heini Lehtipuu pääsikin jo ensimmäisellä puoliajalla venymään todella tärkeisiin ja upeisiin torjuntoihin. Ottelun avausmaalia odotettiin aivan avausjakson loppuun asti, jolloin hienolla yhteispelillä Heidi Malkki onnistui viimeistelemään kauniin maalin Sini Lauermaan syötöstä ajassa 19:49. Enempää maaleja ei avausjaksolla keretty nähdä ja puoliajalle lähdettiin lukemissa 0–1.

Kiihkeän ensimmäisen puoliajan jälkeen ottelu jatkui samanlaisella intensiteetillä. Tupsukorvat saivat useita paikkoja kaventaa, mutta upeasti torjunut Heini Lehtipuu oli hereillä jyväskyläläisten tolppien välissä. Kuitenkin keltapaitojen sivurajatilanteesta ajassa 31:02 Ilveksen kapteeni Matilda Herranen pääsi heilauttamaan Dynamon verkkoja tarkalla vedolla ylänurkkaan, tasoittaen tilanteen lukemiin 1–1. Tasoitusmaalin jälkeen ilmassa oli voitontahtoa kummaltakin joukkueelta. Tönimistä ja tuuppimistakin nähtiin, ja näin valkopaitojen Kerttu Markkanen kaadettiin tamperelaisten maalialueen reunalla, mikä johti rangaistuspotkuun jyväskyläläisten hyväksi. Tilannetta ei jätetty käyttämättä hyväksi, sillä Dynamon Iina Markkasella oli jalka kuumana maalintekoon ja viimeisteli laukauksen Ilves-vahti Tiia Ropasen ohi ajassa 33:00. Valkopaidat pääsivät taas etulyöntiasemaan tilanteessa 1–2. Tästä herkusta ei pitkään päästy nauttimaan, sillä Dynamon tehdessä uutta hyökkäystä harmillinen harhasyöttö avasi keltapaidoille mahdollisuuden vastahyökkäykseen, ja siinä ei säästelty. Ilves pääsi läpäisemään kentän nopealla hyökkäyksellä ja Julia Jokiranta sujautti pallon vierasjoukkueen verkkoihin, tasoittaen tilanteeksi 2–2 ajassa 33:46. Kaupin sisällä vallitseva tasapelitilanteen luoma jännittyneisyys tekikin loppupelistä erittäin intensiivistä. Dynamon kokeili myös hakea voittomaalia ylivoimapelaamisella, mutta se ei tuottanut tulosta varsinaisella peliajalla.

40 minuuttia tuli täyteen lopulta tilanteessa 2–2, ja peliä jatkettiin näin 5 minuutin jatkoajalla. Kummallakin joukkueella oli mahdollisuus voittomaaliin, ja Dynamolle tarjoutui myös 10 metrin vapaapotku, mutta tuloksetta. Reikäpaitaa nähtiin sekä jyväskyläläisillä että tamperelaisilla, ja vääntö olikin erittäin tasaista aivan viimeisille sekunneille asti. Viimeisellä minuutilla valkopaitaisille aukesi mahdollisuus kuolettaa Ilveksen hyökkäys ja suunnata kohti kotijoukkueen maalia. Vilma Terävä saikin jalan auki ja viimeisteli voittomaalin ajassa 44:45, eikä Ilves enää saanut mahdollisuutta tasoitukseen. Kaksi pistettä matkasi siis Jyväskylään tiukan ottelun jälkeen!

Dynamon parhaana pelaajana valittiin ansaitusti hienoja torjuntoja esittänyt Heini Lehtipuu, kotijoukkueesta valittiin Jasmin Ylikraka.

Seuraavaksi palataan kotiparketille, kun vuorossa on YIlveksen kohtaaminen Monnarin ÄSSÄ-areenalla. Ottelu pelataan sunnuntaina 8.10. kello 17.30 alkaen!

Tilastot
Ilves FS

2 - 3

19'MaaliMalkki Heidi
31'MaaliHerranen Matilda
33'MaaliMarkkanen Iina
33'MaaliJokiranta Julia
44'MaaliTerävä Vilma