KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - SoVo  4 - 2

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: KaDyn miehet välieriin - SoVo kellistyi suoraan kahdessa ottelussa

Kampuksen Dynamon miehet selvittivät tänäkin keväänä tiensä välieriin. Puolivälierissä KaDy kaatoi Someron Voiman suoraan voitoin 2–0. Lauantain myöhäisillan toinen puolivälierä päättyi jyväskyläläisten voittoon 4–2 (2–1) SoVon hyvästä vastarinnasta huolimatta.

Maalihanat avasi Ítalo “Bob” Henrique kuudennella minuutilla laukomalla tarkasti alakulmaan. SoVon maalipyssy, kapteeni Arber Istrefi tasoitti KaDy-puolustuksen harhasyötöstä, mutta Jailson vei kotijoukkueen uudelleen johtoon Bobin oivasta esityöstä.

Bob nakutti julmat 2+2-tehot iltapuhteikseen. (Kuva Iiro Väänänen)

Toinen puoliaika pelattiin pitkälle kissa ja hiiri -leikkinä Dynamon 2–1-kotijohdossa. SoVolta hylättiin yksi nätti vastahyökkäysmaali KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolaiseen kohdistuneen rikkeen vuoksi. KaDy ei kiirehtinyt hyökkäyksiin lähtöön, vaan pelasi kellosta aikaa pallonhallinnalla.

35. minuutilla Newton Jr. vapautti kotiyleisöä jännityksestä laukomalla KaDyn 3–1-johtoon Bobin hyvästä tarjoilusta. SoVo yritti kammeta lisämaaleille ylivoimapelillä ensin Valmir Seferin, sitten Antti Korhosen toimiessa lentävänä maalivahtina.

Bene Filppu ja Valmir Seferi (Kuva Iiro Väänänen)

Lopulta 24 sekuntia ennen loppua Bob sai SoVon alimmalta pelaajalta riiston ja sai putata pallon läheltä tyhjään maaliin. SoVon uuttera yritys palkittiin vielä lohdutusmaalilla viisi sekuntia ennen loppua.

- Tehtiin tarvittava ja välierissä ollaan. Huojentavaa oli myös, että selvittiin korteitta ja ilman loukkaantumisia, kommentoi päävalmentaja Mikko Kytölä suoraan ottelun jälkeen.

KaDy etenee voitolla kymmenennen kerran 12 vuoden sisällä välieriin. Dynamon miehillä on aiemmilta vuosilta neljä Suomen mestaruutta, neljä SM-hopeaa ja yksi pronssi.

Välierät alkavat kotiottelutuplalla lauantaina 22.4. ja sunnuntaina 23.4.

Vilho Ståhlström ja Guri Qerimi yrittävät tavoitella Newton Jr:n hallitsemaa palloa. (Kuva Iiro Väänänen)

Pitkähköä ottelutaukoa selittää maajoukkueen MM-jatkokarsinnalle varatut kaksi viikonloppua. Suomen maajoukkue varmisti MM-karsintapaikkansa syksylle jo aiemmin; toki muissa liigaseuroissa pelaa muidenkin maiden (kuten Marokon) maajoukkuepelaajia, joita tauko koskee.

Jailson juhlii osumaansa. (Kuva Iiro Väänänen)

Jännitystä riittää KaDy-perheessä joka rintamalla, kun KaDyn naiset aloittavat playoff-urakkansa sunnuntaina 2.4. Espoossa GFT:tä vastaan. Naisten puolivälieräsarja on katkolla lauantaina 8.4. ÄSSÄ-Areenalla ja tarvittaessa sunnuntaina 9.4. samassa paikassa. Joka viikolle riittää nyt jännättävää!

Muutkin kolme miesten liigan otteluparia olivat katkolla lauantaina ja myös katkesivat kotijoukkueen, ennakkosuosikin voittoihin. FC Kemi pudotti Tornion Palloveikot, Akaa Futsal kampesi tieltään Vieska Futsalin ja GFT selätti Mad Maxin.

Arber Istrefi ja Tero Intala (Kuva Iiro Väänänen)

Myös liigakarsinta ratkesi lauantai-iltana, kun Riemu voitti Joutsassa JoSePan toistamiseen.

2. puolivälierä 1.4. ÄSSÄ-Areena

Kampuksen Dynamo – Someron Voima 4–2 (2–1)

SoVo
5'MaaliBob Italo Henrique
8'MaaliIstrefi Arber
39'MaaliBob Italo Henrique
39'MaaliHietanen Oskari