KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal-Liiga

KaDy - Ilves FS  5 - 4

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: KaDy paketoi runkosarjan hienolla voitolla Ilveksestä

Kampuksen Dynamon runkosarjan viimeinen ottelu päästiin pelaamaan kotikentällä, kun vastaan asettui runkosarjan kuudennen sijan jo ennen päätöskierrosta varmistanut Ilves FS. Dynamolla oli panoksena kotiedun saaminen pudotuspeleihin vaikkakin pudotuspelien vastustajaksi oli varmistunut GFT. Voitolla punamustat varmistaisivat neljännen sijan runkosarjassa.

Peli alkoi tasaisesti ja tuomarit antoivat pelata kovaa, mutta rikkeitäkin kertyi molemmille jo ensimmäisillä minuuteilla.

Ilves avasi maalihanat kahdeksannella peliminuutilla, kun kulmapotkusta Veera Räkköläinen pääsi hyvästä paikasta potkaisemaan palloa kohti taka-aluetta, jossa Tiia Ala-Hakuni tuikkasi pallon tyhjään maaliin Dynamon pienen nukahduksen ja puolustusvirheen jälkeen. Tästä maalista kului vajaa kaksi minuuttia, kun Ilveksen ukrainalaisvahvistus Polina Drozd siirsi vierasjoukkueen jo 2-0 johtoon napakalla kaukolaukauksellaan, joka lipsahti Maria Halla-aholta maaliin. Syöttöpisteen maalista sai Maria Härkönen.

Dynamo pääsi kaventamaan parin minuutin jälkeen, ajassa 12:54. Hyvän prässin jälkeen Dynamo sai pallon riistettyä hyökkäysalueella, jonka jälkeen Henni Parkkinen pääsee vetämään ja saa vielä paluupallonkin itselleen, malttaa kuitenkin syöttää Sofi Saloselle, joka sijoittaa nätisti pallon maaliin Ilveksen maalissa pelanneen Iida Ala-Kauhaluoman ohi.

Kuva: Eric Keinonen

Ilves pääsi kasvattamaan kuitenkin johtoaan 13:28, kun Dynamolta tuli palautussyöttö Halla-aholle, ja epäsuorasta vapaapotkusta Matilda Herranen laukoi lujan ja tarkan vedon ohi Dynamon puolustuksen. Tämän jälkeen Ilves onnistui lisäämään johtoaan vielä ajassa 16:04, kun Dynamon oman alueen syötön pääsi katkaisemaan Noora Renström, jonka syötöstä Sanni Ryhänen laukoi tilanteeksi 1-4.

Kotijoukkue oli koko ensimmäisen puoliajan askeleen jäljessä, mikä näkyi myös taukolukemissa. Toiselle puoliajalle käännettiin asennetta monta pykälää kovemmaksi, ja kentällä nähtiinkin paljon voitontahtoisempi Dynamo.

KaDy sai heti toisen jakson ensimmäisillä sekunneilla maalipaikan, kun pallo pelattiin maalin eteen Emmi Rauhalalle. Ilveksen puolustus kuitenkin esti kavennusmaalin syntymisen. Dynamo jatkoi vahvaa prässiään ja loi useita maalipaikkoja jo alkuminuuteilla. Toisen puoliajan uusi ilme tuotti viimein tulosta, kun Iina Markkanen pääsi kulman jälkitilanteesta riistämään pallon Polina Drozdin jalasta ja laukomaan pallon maaliin ajassa 25:45. Peli pysyi Ilveksen päädyssä Dynamon vahvan prässin ansiosta. Ajassa 28:39 Ilves pääsi riistämään pallon ja luomaan hyvän maalipaikan, mutta lisämaaleihin eivät tamperelaiset enää yltäneet. Päinvastoin vain hetkeä myöhemmin Dynamo kaventaa tilanteeksi 3-4. Sofi Salonen syöttää Anna-Kaisa Hannukselalle pallon, joka harhauttaa maalivahdin ja sijoittaa pallon siististi verkkoon. Peli jatkuu Dynamon tahdissa ja ajassa 37:36 Iina Markkanen toimittaa pallon tarkasti maalille, josta Sofi Salonen tökkäisee pallon sisään ja tilanteeksi 4-4. Ilves ottaa tasatilanteessa käyttöön ylivoimapelin, mutta tuo ei tuo tulosta. Ja vain alle minuutti edellisestä maalista ehtii kulua, kun Heidi Malkki antaa nopean sivurajan ja Salonen sijoittaa pallon maaliin. Viimeiset puolitoista minuuttia Ilves yrittää saada ylivoimalla tasoitusta siinä onnistumatta, ja Dynamo voittaa lopulta ottelun luvuin 5-4. Ottelun parhain pelaajina palkittiin vierailijoista Polina Drozd ja kotijoukkueesta huikeat tehot 3+1 iskenyt Sofi Salonen.

KaDy sai voitollaan kotiedun playoffeihin, joten sunnuntaina 2.4. punamustat matkaavat Espoon Leppävaaraan GFT:n vieraaksi ensimmäiseen pudotuspeliin.

Tilastot

5 - 4

Ilves FS
8'MaaliAla-Hakuni Tiia Tuulia
9'MaaliDrozd Polina
12'MaaliSalonen Sofi
13'MaaliHerranen Matilda
16'MaaliRyhänen Sanni
25'MaaliMarkkanen Iina
29'MaaliHannuksela Anna-Kaisa
37'MaaliSalonen Sofi
38'MaaliSalonen Sofi