12.30
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

Mad Max - KaDy   4 - 5

Valkeakoski, Liikuntahalli

RAPORTTI: KaDy voitokas Valkeakoskella: 4–5-voittomaali Bobin lapikkaasta viisi sekuntia ennen loppu

KaDy vieraili Valkeakoskella sunnuntaina. Seitsenhenkinen kenttäpelaajisto urakoi isot minuutit. Maalilla nähtiin kapteenin saappaisiin astunut Niila-Ville Laitinen. Nälkäinen Mad Max tarjosi kovan vastuksen, joka vei pelin miltei jatkoajalle. KaDyn maalitykki Bob nasautti kuitenkin lukemat loppunumerot 4-5 vain hetkeä ennen loppua.

39:55 Italo Henrique ( Newton) 4–5

Sunnuntain ensimmäinen miesten liigan peli vihellettiin käyntiin klo 12.30 Valkeakoskella. KaDyn aloituskokoonpanon maalivahtina oli tänään kapteeni Niila-Ville "Nippe" Laitinen.

Jo ottelun ensimmäisillä minuuteilla jaettiin kaksi keltaista, yksi molemmille joukkueille hyvin samantyyppisistä tilanteista. Vapaapotkut eivät kuitenkaan tuottaneet maalia. Mad Max onnistui luomaan hyvää prässiä hyökkäyspäässä ja KaDy sai pelata kovalla vaihteella nälkäisiä valkeakoskelaisia vastaan. Mäxeillä olikin useita hyviä hyökkäyskuvioita, mutta kuvioiden viimeistely jätti toivomisen varaa.

Tähän mennessä yhdeksän syöttöpistettä kerännyt Lassi Lintula avasi liigan maalitilinsä ajassa 2:48 komealla pommilla yläriman kautta. Syöttöpiste merkittiin päävalmentaja Kytölän nimiin. Ex-kadylainen ja europeleissäkin lainassa ollut Tomi Lahtinen onnistui puolestaan tuomaan Mäxit tasoihin ajassa 9:24 vapaasti takatolpalta Nico Seeckin syötöstä.

Seuraavan maalinsa Lintula (15:07) kehitteli siistillä kuviolla Bobin ja Newtonin kanssa. Jälleen Lintula lähetti pallon ylänurkkaan. Mad Max sai miltei välittömän tasoituksen (15:42) epäonnisen ohjurin tuloksena, kun KaDyssa lainassa lokakuussa ollut Eero Kaisto lähetti kovan maannuoliaisen oikealta laidalta maalinsuulle ja Mikko Kytölä ohjasi pallon omaan maaliin.

Kovatempoinen ensimmäinen jakso päättyi lukemissa 2–2.

Jännitys säilyi viime sekunneille asti

Toinen jakso käynnistyi yhtä vauhdikkaana kuin ensimmäinen. Tarjolla oli taattua futsalviihdettä.

Ajassa 23:48 Lintulan kova vapaapotku kimposi maalivahti Jan Holmin käsistä ja Bob onnistui siirtämään pallon Maxien verkkoon ja KaDyn 3–2-johtoasemaan.

Kadylaisten pienen riskinoton seurauksena Lahtinen pääsi rokottamaan KaDya toistamiseen takatolpalta KaDyn puolustuksen ollessa hajalla ja myöhässä. Osuma (29:58) toi Mad Maxin jälleen tasoihin. Manu Kuisma puolestaan onnistui viemään joukkueensa oivalla katkolla ja kovalla lähilaukauksella 4–3-johtoon.

Mikko Kytölä pääsi kuittaamaan tasoitusmaalilla takatolpalta, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat viisi minuuttia. Lopulta KaDy nappasi täydet pisteet jännitysnäytelmästä, kun Bob laukoi Newton Jr.:n maxilaispuolustuksesta kaivaman pallon maalin perukoille vain viisi sekuntia ennen pelin loppua.

Parhaina palkittiin ansaitusti Lassi Lintula ja Tomi Lahtinen, jotka kumpainenkin taituroivat kaksi maalia.

Kapteeni Laitinen kertaa viikonlopun menestysreseptiä

Jo kunnioitettavat 14 vuotta KaDy:ssa pelannut Nippe Laitinen on aiemminkin tarpeen tullen ottanut kapteenin roolin. Laitinen kommentoi päivän peliä:

- Tänään ehkä vähän näkyi, että meillä oli viikonlopun toinen peli ja vielä aikainen sellainen eilisen jatkoajan päälle. Ei saatu itsestämme ihan parasta irti fyysisesti tai mentaalisesti. Mutta kuten monesti ennenkin, klassisesti uskottiin omaan tekemiseen ja kuvioihin loppuun asti ja palkintona oli ensin tasoitusmaali hyvän kuvion päätteeksi ja viimeisten sekuntien armottomalla prässillä voittomaali viisi sekuntia ennen loppua. Mikäs sen parempi tapa päättää futsalin täyteinen viikonloppu Dynamon kanssa, Laitinen kertaa.

Laitinen toteaa myös, että varsinkin Vasko Vujovićin aikakaudella joukkueeseen on juurrutettu voittamisen kulttuuria, joka monesti näkyy otteluiden lopussa ja vaikeammissakin paikoissa, kuten tänään.

Mad Max tarjosi oivan vastuksen, mutta suuria yllätyksiä ei tullut:

- Mäxeiltä ei oikeastaan mitään erityisen yllättävää tullut tänään. Oltiin hieman huolimattomia puolustuspäässä tietyissä pelin vaiheissa. Toisella puoliajalla saatiin maalivahdin nousuista pelin painopistettä vietyä enemmän vastustajan maalille ja sitä kautta myös tilanteita aikaiseksi. Itse nautin suuresti, kun vastuuta annetaan tähän tapaan ja sitten täytyy vain suorittaa laadulla, Laitinen myhäilee.

“Monnarin Elävänä Seinänäkin” tunnettu Laitinen vastaa myös KaDyn naisten liigajoukkueen maalivahtivalmennuksesta. Mutta miltä kapteenin rooli maistuu Laitiselle?

- Jokaisena kertana sitä tehtävää kunnioittaa, mutta samalla tavalla pyrin parhaani mukaan toimimaan tämän yhteisön ja joukkueen eteen, oli sitten nauha kädessä tai ei ja istuin sitten vaihtopenkillä pelaajana tai valmentajana, kippari päättää.

Kiitos artikkelin kuvista: Jarno Mäkinen, Mad Max

Tilastot
Mad Max

4 - 5

2'MaaliLintula Lassi
9'MaaliLahtinen Tomi
15'MaaliLintula Lassi
15'Maalimaali Oma
23'MaaliBob Italo Henrique
29'MaaliLahtinen Tomi
32'MaaliKuisma Manu
35'MaaliKytölä Mikko
39'MaaliBob Italo Henrique