18
MAA
16.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - Riemu  7 - 5

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

ENNAKKO: lauantaina maineikas Jyväskylän derby – molemmilla suuret panokset!

Miesten Futsal-Liigaa

la 18.3. klo 16.00 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

Kampuksen Dynamo – Liikunnan Riemu


On jälleen derbyn aika – Kampuksen Dynamo toivottaa kaiken kansan tervetulleeksi katsomoon!

Miesten Futsal-Liigan runkosarja huipentuu päätöskierrokseen lauantaina 18. maaliskuuta alkaen klo 16.00 kuudella ottelupaikkakunnalla.

Otteluohjelma

Jyväskyläläisittäin pullat ovat uunissa herkullisesti, kun KaDy ja Riemu kohtaavat päätöskierroksella Jyväskylän "derbyssä". Ottelussa on suuret panokset: KaDylla panoksena on yhä runkosarjan voitto tai vähintään kakkossija, Riemulla suora säilyminen. Lisäksi molemmat haluavat napata kaupungin herruuden itselleen – kuten aina!

KaDy jahtaa runkosarjan kahta korkeinta sijaa, kestääkö FC Kemi paineet Peräpohjolassa?

KaDy on ennen viimeistä sarjakierrosta 51 pisteessä sarjan 2. sijalla FC Kemin johtaessa sarjaa 52 pisteellään. Mikäli FC Kemi hoitelee päätöskierroksella Meri-Lapin derbyssä ToPV:n, voi KaDy säilyttää kakkosijansa voittamalla omassa paikallispelissään Riemun.

Toki mahdollista on myös se, että omaa paikallispeliään hurmiossa pelaava altavastaaja ToPV rouhisi vähintään tasurin ennakkosuosikki FC Kemiltä. Tällöin KaDylle olisi tarjottimella peräti runkosarjan ykköspaikka, jonka se jo helmikuun lopulla hukkasi hävittyään FC Kemille vieraissa.

Ennätysmäisen tasaisessa sarjakärjessä pakkaa hämmentää vielä KaDyn viime kevään finaalivastustaja GFT, joka on 3. sijalla tasapisteissä KaDyn kanssa. KaDyn maaliero on ennen lauantaita 17 maalia GFT:tä edellä (+55 vs. +38), joten derbyvoitolla KaDyn tuskin tarvitsisi jännittää kakkossijansa puolesta.

Toisaalta… jos KaDy sattuisi häviämään derbyn hurmoksessa pelaavalle paikallisvastustajalleen, voisi Akaa Futsal pullauttaa KaDyn peräti neljänneksi! Tällöin Dynamolle tulisi kenties pahin mahdollinen puolivälierävastustaja, Vieska Futsal.

Panosta päätöskierroksella on siis riittämiin.

Sarjataulukko

Runkosarjan kakkossija, jota Dynamo pitää hallussaan tällä hetkellä, oikeuttaa kotietuun 25.3.–26.3. alkaviin puolivälieriin sekä tulevan maajoukkuetauon jälkeen 22.4. alkaviin välieriin.

Mahdollisissa finaaleissa KaDylla olisi kakkossijalla kotietu kaikkiin muihin paitsi runkosarjan voittajaan nähden.

Derbyt historiassa KaDyn hallintaa, yllätyksiäkin on nähty

Kuluva kausi on ollut KaDylle melkoisten muutosten kausi, ja ovi on käynyt molempiin suuntiin kesken kaudenkin. Dynamoa luotsaa – jälleen kerran – pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä, kun reilut kaksi kuukautta puna-mustien peräsimessä ollut brasilialainen Rodrigo Saldanha joutui perhesyistä jättämään Jyväskylän taakseen viime viikolla. Kytölä ja Juho Rinne ovat valmennusvastuussa tämän kevään loppuun.

KaDy on voittanut neljä viimeisintä miesten Jyväskylän derbyä, joista viimeisimmän syyskuussa 2022 ällistyttävin 10–13 (4–10) lukemin. Tuossa ottelussa Ítalo "Bob" Henrique viimeisteli kahdeksan maalia!

KaDy ja Riemu olivat viime keväänä vastakkain puolivälierissä, jotka KaDy voitti otteluvoitoin 2–0 (ottelut 4–5 ja 6–4) edeten sittemmin aina neljänteen Suomen mestaruuteensa.

Jyväskylän derbyjä nähtiin myös kevään 2015 puolivälierissä, vieläpä kolme kappaletta KaDyn edettyä jatkoon voitoin niukasti 2–1. Tuolloin derbyissä oli paitsi sähinää ja sykettä, myös todellista jännittämistä voittajan ja jatkoonmenijän suhteen.

Toisaalta 2011 perustettu ja jo 2013 miesten Futsal-Liigaan noussut Riemu on vuosien saatossa hämmästyttävänkin usein laittanut Seminaarinmäen kampuksella 1995 perustetun, liikuntatieteellisen palloiluhallissa ensimmäiset futsal-askeleensa ottaneen "isoveljensä" tiukoille. Kun kyseessä on Jyväskylän derby, ei sarjataulukko välttämättä kerro koko totuutta ennakkoasetelmista.

Aiemmista miesten Jyväskylän derbyistä KaDy on poistunut voittajana 18 kertaa, Riemu viidesti (joista ensimmäinen kerta oli Futsal Cupissa).

Riemu taistelee liigapaikastaan, JoSePa mahdollinen karsintavastus

Tänä keväänä Riemulla ei ole enää mahdollisuutta playoffeihin, mutta runkosarjan päätösottelu on molemmille suurilla panoksilla ladattu matsi.

Mikäli Riemu (13 p.) venyisi lauantaina pisteille KaDya vastaan, se voisi vielä sarjataulukossa ohittaa TPK:n (14 p.) tai AU:n (15 p.) ja nousta suoran säilyjän paikalle. Tällä hetkellä molemmilla varsinaissuomalaisilla on Riemuun nähden tässä kamppailussa etu. Suora putoaja on varmasti vaasalainen FC Kiisto.

Keskisuomalaisittain herkullista on myös se, että Futsal-Liigasta karsintaan joutuva joukkue saattaa hyvin saada vastaansa Joutsan Seudun Pallon, joka on ennen päätöskierrosta kakkossijalla Futsal-Ykkösessä.

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/FML!splfs2223/group/1/fixtures

Eteläisessä Keski-Suomessa JoSePaa valmentaa KaDyn entinen apuvalmentaja ja pelaaja Jesse Kalliokoski; lisäksi JoSePassa pelaa useita entisiä KaDyn pelaajia, kirkkaimpana tähtenään Eemeli Hänninen.

(Bene Filppu ja Riemun Juuso Eteläpää kevään 2022 derbyissä. Kuva: Anu Kangas)


KaDyn tehokas brasilialaiskolmikko

Viime kierroksella KaDy palasi voittokantaan kukistamalla ToPV:n vieraissa 2–7. Riemu taisteli kotisalissaan ÄSSÄ-Areenalla, mutta joutui nöyrtymään kärkikastin GFT:lle maalein 1–2. Neljän ottelun tappioputkessa olevan Riemun edellisin voitto on helmikuun alusta voittomaalikilpailulla Vieskaa vastaan.

KaDyn kovimpia pistenikkareita ovat tällä kaudella olleet Bob (32 + 7), Newton Jr. (18 + 17), Jailson (13 + 16), Bene Filppu (15 + 7), Jere Intala (12 + 10), Tero Intala (14 + 7) ja jälleen kerran pelaaja-valmentajana toimiva Mikko Kytölä (7 + 11). Niila-Ville Laitinen on napsinut maalivahdin tontilta tehot 0 + 9.

Riemun parhaat pistemiehet ovat olleet Olli Pöyliö (10 + 20), Leevi Kemppainen (9 + 8), Joonas Madetoja (10 + 3) ja pelaaja-valmentaja Elias Martikainen (9 + 4).

Pelikieltoja ei ole kummallakaan joukkueella riesanaan, eikä kukaan pelaajista ole edes yhden varoituksen päässä seuraavasta pelikiellosta. Runkosarjan jälkeen yksittäiset kortit nollataan ennen jatkopelejä. KaDyn Newton Jr. palaa kentälle kärsittyään pelikieltonsa ToPV-vieraspelissä.

Tervetuloa kaikki kansa ja molempien joukkueiden kannattajat jälleen katsomaan maineikasta Jyväskylän derbyä – täytetään yhdessä katsomot äärimmilleen!

* * *

KaDy vs. Riemu kautta aikojen (Liiga ja Cup):

23 ottelua, 18 voittoa (joista yksi voittomaalikilpailussa), 5 tappiota (joista yksi jatkoajalla), maaliero 118–65

Tilastot

7 - 5

Riemu
8'MaaliMadetoja Joonas
14'MaaliTiainen Topias
17'MaaliIntala Jere
18'MaaliMadetoja Joonas
26'MaaliMuhonen Eino-Elmeri
29'MaaliIntala Jere
31'MaaliIntala Tero
36'MaaliIntala Tero
37'MaaliMartikainen Elias

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.