KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - Riemu  7 - 5

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: Dynamo kellisti kuumassa derbyssä Riemun

Tiivistunnelmainen Jyväskylän derby päättyi KaDyn 7–5-voittoon. KaDy päättää runkosarjan sijalla kaksi ja saa näin kotiedun pudotuspeleihin kaikkia muita paitsi runkosarjan voittanutta FC Kemiä vastaan. Riemu puolestaan jäi päätöskierroksen jälkeen liigakarsijan sijalle (11.). KaDyn puolivälierävastustaja on Someron Voima.

KaDylla oli siis panoksena sarjan kärkisijat ja Riemulla suora säilyminen liigassa. Ensimmäisellä jaksolla maaleja tahkottiin vuorovedoin. Vaikka KaDyn peli kulkikin Riemua paremmin, onnistui Riemu maalinteossa ensimmäisenä ajassa 8:20.

Brassitähti Jailson iski tehoikseen 1+2 derbyiltaan. (Kuva Iiro Väänänen)

Kolme minuuttia myöhemmin kapteeni Niila-Ville Laitisen komea syöttö löysi Jailson Veigan, joka ohjasi pallon Eino-Elmeri Muhosen maalitolppien väliin. Syöttöpiste oli Laitisen tämän kauden kymmenes.

Newton Jr. (2+1) oli erittäin liukas pideltävä riemulaisille. (Kuva Iiro Väänänen)

Kolmen minuutin kuluttua Topias Tiainen vei Riemun jälleen johtoasemaan, mutta Jere Intala puolestaan huristeli Tiaisesta ohi ajassa 17:01 ja laukoi pallon tyynesti takanurkkaan. Kun pelikellossa oli lukemat 18:52, täyttyi KaDyn riketili ja Riemu pääsi laukomaan kymmenestä metristä. Tauolle lähdettiinkin tilanteessa 2–3.

Toisella puoliajalla kova taistelu jatkui. Riemu meni jo hetkellisesti 2–4-johtoon, kun maalivahti Muhonen onnistui laukomaan tyhjiin yli kollega Laitisen.

Jere Intala tykitti kaksi täysosumaa. (Kuva Iiro Väänänen)

Kun ottelua oli kaksitoista minuuttia jäljellä, Leevi Kemppainen tuli kovaa Laitisen näpeille ja sai pelin toisen keltaisensa. Kemppaisen ulosajon seurauksena KaDy pääsi pyörittämään 4 vs. 3 -ylivoimapeliä.

Ajassa 29:41 Jere Intala loi päivän toisen maalinsa, jonka syöttäjäksi merkittiin Newton Jr. Hetkeä myöhemmin tarjoili puolestaan Bob maukkaan syötön Newton Jr.:lle, joka latoi pallon Riemun maaliin. Näin Dynamo oli tullut lopulta helpohkosti tasoihin. Samoihin aikoihin Dynamon maalille siirtyi Juha-Matti Savolainen paikkaamaan näpeillensä saanutta kapteeni Laitista.

Riemu pääsi juhlimaan kolmesti avausjaksolla. Joonas Madetoja (kesk.) iski kaksi maalia ottelussa. (Kuva Iiro Väänänen)

Tero Intala
teki viimeisellä kymmenminuuttisella kaksi maalia. Ensimmäinen oli hurja pommi aivan yläkulmaan ja Muhonen oli maalillaan voimaton. Toinen syntyi tyhjään pömpeliin kun Intala pääsi katkaisemaan Riemun ylivoimapyörityksen omalla alueella. Vaikka Riemu onnistui vielä ylivoimapelillä kaventamaan lukemiksi 6–5, hulautti Newton Jr. pallon tyhjiin sekuntia ennen pelin loppua.

Tero Intala iski kuumassa derbyssä kaksi tärkeää maalia lopussa. (Kuva Iiro Väänänen)

KaDya valmensi voitokkaasti toista ottelua perättäin konkari, pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä lyhytaikaisen päävalmentajan Rodrigo Saldanhan lähdettyä Jyväskylästä perhesyistä viikko sitten.

- Runkosarja taputeltu ja varsinainen kausi voi alkaa vihdoin. Oli mukava saada runkosarjan viimeiseen peliin tavallista enemmän yleisöä ja maistaa sitä kautta vähän playoff-tunnelmaa. SoVo on vastustajana tulivoimainen ja tuttu. Aiomme valmistautua jokaiseen peliin ja vastustajaan huolellisesti, ja lähdemme taas kerran kasvamaan täyteen mittaamme kevään aikana, päävalmentaja Kytölä kartoitti tulevaa.

Rasitus nousi kovaksi erittäin kovatempoisessa ja fyysisessä derbyssä. (Kuva Iiro Väänänen)

Näin KaDy vei 7–5 voiton Jyväskylän derbystä ja runkosarjan kakkossijan. Riemu jäi karsijan sijalle 11 ja kohtaa karsinnassa Joutsan Seudun Pallon.

Paying homage to the crest. (Kuva Iiro Väänänen)

Puolivälierät alkavat lauantaina 25.3. ja KaDy saa vastustajakseen SoVon. Sarjan 1. ottelu pelataan Somerolla, toinen ja tarvittaessa kolmaskin ottelu KaDyn kotikentällä. Kahdella voitolla etenee välieriin, josta eteenpäin pelataan "paras viidestä".

Kampuksen Dynamo – Liikunnan Riemu 7–5 (2–3)

39:59 Newton Jr. 7–5

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-galleriassa.

Tilastot

7 - 5

Riemu
8'MaaliMadetoja Joonas
14'MaaliTiainen Topias
17'MaaliIntala Jere
18'MaaliMadetoja Joonas
26'MaaliMuhonen Eino-Elmeri
29'MaaliIntala Jere
31'MaaliIntala Tero
36'MaaliIntala Tero
37'MaaliMartikainen Elias