KaDy - RaiFu  2 - 1

Jyväskylä, Huhtasuon koulu

RAPORTTI: KaDy väänsi niukan voiton RaiFusta

Kuva: Kirsi Nummela

Lauantaina käytiin tiukka kamppailu pisteistä Jyväskylässä, kun KaDyn naisten vieraaksi asettui raisiolainen RaiFu, joka tiedettiin ennakkoon juoksuvoimaiseksi ja voitonnälkäiseksi joukkueeksi, joten vääntöä pisteistä oli jälleen luvassa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli suurilta osin Dynamon hallintaa. Vierasjoukkueen maalivahti Eveliina Koskela taipui moniin vaikeisiinkin torjuntoihin ja piti RaiFun maalin puhtaana koko ensimmäisen jakson ajan, huolimatta punamustan kovasta painostuksesta ja lukuisista maalipaikoista.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 14.32, kun vierasjoukkueen vikkeläjalkainen Tiiu Lehtonen pääsi laukomaan kymmenen metrin paikkeilta Stella Enwanen syötöstä pomppivan laukauksen, joka lipui Maria Halla-ahon jalan alta kotijoukkueen verkkoon. Enempää maaleja ei avausjaksolla mahdollisuuksista huolimatta nähty, joten puoliajalle lähdettiin vierasjoukkueen johtoasemassa 0-1.

Peli tasoittui huomattavasti ensimmäisestä jaksosta, eikä maalipaikkoja syntynyt kotijoukkueelle enää samalla tapaa liukuhihnalta kuin ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Tasoitusmaali saatiin kuitenkin kotiyleisön riemuksi nähdä ajassa 22.43 hyvän yhteispelin myötä. Laura Toivanen avasi omalta kenttäpuoliskolta pitkällä pallolla Vilma Terävälle laitaan. Terävä löysi keskelle leikanneen Sofi Salosen, joka jätti näppärästi pallon jalkapohjalla mukaan nousseelle Toivaselle, joka pääsi laukomaan vajaasta kymmenestä metristä pallon suoraan yläkulmaan ohi RaiFun maalia tähän asti loistavasti vartioineen Koskelan.

Ottelun toinen puoliaika jatkui vauhdikkaana, ja yksittäisiä tilanteita syntyy molempiin päihin molempien pelatessa omilla vahvuuksillaan. Dynamo pyrki rakentelemaan peliä ja maalintekopaikkoja yhteistyökombinaatioiden kautta, ja RaiFu pyrki hyödyntämään fyysistä vahvuutta ja kestävyyttään juoksuttamalla punamustia kentällä.

Ajassa 33.39 vierasjoukkue pelasi kulmapotkunsa suoraan terävällä pallolla maalille, mutta läpi ottelun varmasti esiintynyt Maria Halla-aho torjui tämän. Heidi Malkki nappasi maalin eteen pyörimään jääneen pallon, ja nousi vauhdikkaasti vasenta laitaa ylöspäin. Napakka syöttö maalivahdin ohi takatolpalle, josta Emmi Rauhala taisteli pallon maaliin ajassa 33.49 ennen kuin RaiFun puolustus sai siivottua palloa pois vaaravyöhykkeeltä.

Viimeiset minuutit vierasjoukkue haki tasoitusta lentävän maalivahdin avuin ja saikin luotua useampia vaarallisia paikkoja Dynamon maalille, mutta viimeistely ei onnistunut Halla-aho pitäessä viimeisenä lukkona kotijoukkueen maalin puhtaana. Aika loppui RaiFun kannalta kesken, ja täysi kolmen pisteen potti jää siis Jyväskylään!

Parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Laura Toivanen ja vierasjoukkueen Eveliina Koskela. Parhaan pelaajan palkinnot on lahjoittanut tuttuun tapaan PULS Nutrition.

Hyvin esiintynyt Heidi Malkki kommentoi viikonlopun ensimmäistä ottelua näin: "Viimeistely oli tänään hankalaa, mutta uskottiin loppuun asti omaan tekemiseemme, minkä avulla pystyimme nousemaan tappioasemasta voittoon."

Tilastot

2 - 1

RaiFu
14'MaaliLehtonen Tiiu
22'MaaliToivanen Laura
33'MaaliRauhala Emmi