17.30
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - Akaa Futsal  4 - 3

Lintharju LH

RAPORTTI: Dynamo otti trillerin jälkeen ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

KaDy ja Akaa kohtasivat ensimmäisessä välierässä Suonenjoella Lintharjun liikuntahallissa. Muovimatto laitettiin laulamaan, kun nälkäiset joukkueet ottivat mittaa toisistaan. KaDy vei lopulta mansikkakilon kotiin tiiviin jatko-ottelutaistelun jälkeen Akaan raivokkaasta yrityksestä ja ansiokkaasta pallonhallinnasta huolimatta.

Ensimmäinen jakso sujui tasaväkisissä merkeissä, vaikka Akaa hallitsikin palloa enemmän kuin KaDy. Totuttuun tapaan molempien joukkueiden maalivahdit osallistuivat pelinrakentamiseen myös oman alueensa ulkopuolella. Sekä Akaa-vahti Kasper Kangas että KaDyn Juha-Matti Savolainen pyrkivät myös maalintekoon.

Dynamo otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan (arkistokuva Anu Kangas)

KaDy sai pelivaihteen silmään viimeisellä viidellä minuutilla, ja maaleja syntyi peräti kolme viimeisen kolmen peliminuutin aikana. Ensin Jani Korpela tykitti Italo Henriquen syötöstä ajassa 17.35 ja vain 30 sekuntia myöhemmin ohjasi Italo Henrique pallon maaliin Juha-Matti Savolaisen syötöstä. Kolmas maali syntyi Lassi Lintulan taisteltua pallon Sergei Korsunoville maaliin vietäväksi.

Toisella jaksolla Akaa jatkoi pallonhallintaa ja rakensi 5 vs. 4 -ylivoimapeliä maalivahti Kankaan avulla. Akaan ensimmäinen maali nähtiin, kun entinen kadylainen Markus Rautiainen toimitti pallon maaliin kapteeni Jussi Nyströmin syötöstä KaDyn vaihdon ollessa vielä hieman kesken. Nyström syötti myös Dusan Milojevicin viimeistelemän maalin ajassa 31:31.

Akaalle jaettiin kaksi keltaista korttia, kun Jovan Stankovic lanasi Korsunovin rumasti kentän pintaan maalintekoalueella ja Juhana Jyrkiäinen tilasi itselleen samanlaisen jälkitilanteessa.

Bob iski tehot 1+1, Akaan Milojevic kaksi maalia (Arkistokuva Anu Kangas)

Viitisen minuuttia ennen toisen jakson loppua otti Akaa lentäväksi maalivahdiksi Aleksi Pirttijoen, joka syöttikin pikimmiten pallon Milosevicille, joka toimitti pallon Savolaisen verkkoihin. Akaan tasoitettua tilanteen (3–3) alkoi jatko-ottelu näyttää yhä todennäköisemmältä.

Jatko-ottelu-thrilleri pysyi jännittävänä loppuun asti, vaikka jo ajassa 41:12 Jukka Kytölä taituroi Lassi Lintulan syötöstä kauniin johtomaalin. KaDyn johtoasema piti Akaan tiukasta yrityksestä huolimatta. Jatko-ottelun toisella puoliskolla Akaa vaihtoi lentäväksi maalivahdiksi Pirttijoen tilalle Milojevicin. Tästäkään ei kuitenkaan ollut apua ja tunteiden kuumetessa jatko-ottelun loputtua katseli Stankovic jo toista keltaistaan. Näin ollen hän on sivussa huomisesta Ässä-Areenalla pelattavasta ottelusta. KaDyn pelaajista Korpela sai varoituksen jo ensimmäisellä puoliajalla.

Sergei Korsunov iski Dynamon kolmannen maalin. (Arkistokuva Anu Kangas)

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina Jyväskylässä. Päävalmentajan mukaan tämä avittaa joukkuetta.

- Alku aina hankalaa. Playoffit ovat aina tosi tiukat, erityisesti ensimmäinen ottelu. Nyt analysoimme ottelun tarkasti. Huominen peli kotikentällä on varmasti helpompi, Vasko Vujovic näki.

- Kiva oli pelata kymmenen minuuttia ylimääräistä, joukkueen kapteeni Mikko Kytölä puolestaan kommentoi.

Palkitut:
KaDy: Jani Korpela
Akaa Futsal: Dusan Milojevic

Maalit:
KaDy: Korpela, Italo Henrique, Sergei Korsunov, Jukka Kytölä
Akaa Futsal: Rautiainen, Milojevic (2)

Sunnuntaina ottelusarja jatkuu KaDyn vakinaisella kotiareenalla, Jyväskylän Monitoimitalolla klo 19.30.

Tilastot

4 - 3

Akaa Futsal
18'MaaliBob Italo Henrique
19'MaaliKorsunov Sergei
24'MaaliRautiainen Markus
31'MaaliMilojevic Dusan
35'MaaliMilojevic Dusan
41'MaaliKytölä Jukka