Naisten Futsal-Liiga

ÄSSÄ-areena (Monnari), Jyväskylä

KaDy – FC Sport 3-2 (1-0)

Maalit: Henni Parkkinen, Vilma Terävä, Heidi Malkki

Uusi vuosi ja samalla kevätkierros päästiin aloittamaan mukavasti kotikentällä Monnarin parketilla. Vieraaksi KaDylle saapui vaasalainen FC Sport. Syyskierroksella KaDy otti Sportista selkeän 0-8 voiton, nyt mentiin tiukemmissa merkeissä. Joulutauko oli nähtävissä suoritustasosta; hyviä maalipaikkoja hukattiin useampi sekä annettiin turhan monta harhasyöttöä, joista Sport pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Positiivista oli kuitenkin se, että rosterissa oli nyt useampi pelaaja kuin ennen joulutaukoa.

Ottelu alkoi enemmän KaDyn pallonhallinnalla ja KaDy saikin luotua heti ensiminuutilla laadukkaan maalipaikan sekä useamman erikoistilanteen. Korkealla prässillä pyrittiin hankaloittamaan Sportin oman pelin rakentamista. Sport pyrki rakentamaan peliään tavoittamalla pitkällä pallolla omaa vahvaa pivot-pelaajaansa ja tekemällä pystyjuoksuja perään. Tämä ajoittain meinasi aiheuttaa KaDylle ongelmia. Pelin hengeksi kuitenkin tiedettiin, että puolustussuuntaan tarvitaan paljon juoksuaskelia, jotta Sport pidettäisiin poissa maalinteosta. Ottelun avausmaali päästiin näkemään ajassa 8:37 organisoidusta KaDyn hyökkäyksestä. Oman pään sivurajasta puretaan prässi, jonka jälkeen Henni Parkkinen tekee laidassa vahvan yksilösuorituksen haastolla ja saa itsensä loistavalle vetosektorille kymmeneen metriin ja laukoo tutulla kärkkärillä pallon maalin oikeaan yläkulmaan. Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty, joten KaDyn 1-0 johdossa vietettiin puoliaika.

Toinen jakso oli selkeästi rikkonaisempaa ja tasaisempaa peliä ja Sport pääsi paremmin maalipaikoille kuin avausjaksolla. Ottelussa nähtiin noin neljän minuutin maalirikas hetki, jonka aikana syntyi ottelun loput 4 maalia. Ensin Sportin 1-1 tasoitus nähtiin ajassa 29:06 kulmapotkutilanteesta, jossa KaDyn puolustuksella on puutetta reaktiossa ja pelaajien jakamisessa. Niina Kiviniemen syöttö tavoittaa hyvältä vetosektorilta Enni Kortesniemen, joka pääsee täysin vapaasti laukomaan ja pallo menee maaliin. Kauaa ei onneksi tarvitse odottaa, kun KaDy ottaa jälleen kuskin paikan. Ajassa 30:35 nähdään KaDyn erikoistilannemaali, jossa Alina Nieminen tarjoilee ja Vilma Terävä viimeistelee. Reilu minuutti tästä ja ajassa 31:53 KaDy tekee toisen erikoistilannemaalin. Sportin puolustus hieman nukkuu ja Heidi Malkki pääsee vaivattomasti siirtämään KaDyn 3-1 johtoon Alina Niemisen syötöstä. Sport ei luovuta ja hyödyntää erikoistilanteensa ajassa 32:29. Anni Rintanen pelaa sivurajasta ilmassa pallon kohti KaDyn maalin takatolppaa ja KaDyn puolustus on myöhässä ja Enni Kortesniemi onnistuu toistamiseen maalinteossa. Näissä 3-2 lukemissa mentiin ottelun loppuun asti ja tärkeät kolme pistettä jäivät Jyväskylään. KaDylta ottelun parhaana palkittiin Henni Parkkinen.

Voitolla kasvatettiin voittoputkea nyt viiteen otteluun ja samalla lujitettiin sarjataulukon viidettä sijaa. Kevätkierros saatiin tuloksen puolesta hyvin käyntiin ja ollaan myös hyvissä asemissa taistelemassa sijoista kolme ja neljä, jotka ovat tällä hetkellä pisteen päässä. Tästä on oikein hyvä jatkaa ja tulevalla viikolla ravistellaan loputkin joulutauon pölyt pois ja viikon päästä toivottavasti nähdään laadukkaampaa suoritustasoa, erityisesti viimeistelyssä. Viikon päästä lauantaina kohdataan Monnarin parketilla Ylöjärven Ilves, jolla myöskin oli erittäin vahva loppuvuosi ennen joulutaukoa.

Tilastot

3 - 2

FC Sport J
8'MaaliParkkinen Henni
29'MaaliKortesniemi Enni
30'MaaliTerävä Vilma
31'MaaliMalkki Heidi
32'MaaliKortesniemi Enni