21
MAR
16.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

Akaa Futsal - KaDy   6 - 5

Monitoimitalo

ENNAKKO: Leijonien luolaan sunnuntaina

Miesten Futsal-Liigaa

su 21.11.2021

Akaa Futsal – KaDy

16.00

Toijalan monitoimitalo

KaDyn Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/262283989203721

Akaa Futsalin Facebook-ennakko: https://www.facebook.com/photo?fbid=29761089570044...Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen) https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Maajoukkuetauko on lusittu ja on aika palata kotoisen miesten Futsal-Liigan pariin ennen seuraavaa, tulevien EM-kisojen sävyttämää maajoukkuetaukoa. KaDyn soturit ehtivät ajautua melkoiseen otteluruuhkaan ennen taukoa, kun vajaan kolmen viikon sisällä urakoitiin seitsemän kovaa ottelua: kaksi kotimaan liigaa, kolme Mestarien Liigaa ja taas kaksi kotimaan liigaa.

KaDy selvitti pahimman otteluruuhkan kunnialla ja lähestulkoon tappioitta: suurimpana tahrana kilpeen tuli 5–3-derbytappio Riemulle keskiviikkona 3.11. Tuossa ottelussa Riemulta onnistui lähes kaikki, KaDylta ei oikein mikään; ansaittu tappio siis pitkästä aikaa varsinaisella peliajalla.

Heti perään Dynamo kuitenkin pesi kasvonsa haastavassa paikassa hakemalla Ylivieskasta maistuvan 2–3-vierasvoiton vain viidellä kenttäpelaajalla. Poissaolijoiden lista tuolla viikolla oli epäuskoa herättävä, mutta pikku hiljaa avainmiehiä saadaan kuntoutettua takaisin parketeille. Tuolla voitolla KaDy kiilasi takaisin sarjakärkeen 16 pisteellä, joskin 14 pisteen FC Kemillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Sunnuntaina vastus ei helpotu piiruakaan, kun sarjassa kakkosena pisteen KaDya perässä oleva Akaa Futsal laittaa polkat pystyyn ahtaassa kotihallissaan Toijalassa. Uusi urheiluhalli on rakenteilla muutaman kilometrin päähän Akaan Viialaan, mutta vielä toistaiseksi mennään tutun ja turvallisen Toijalan “Monarin” seinien sisällä. Toijalasta KaDylla onkin aivan erinomaisia muistoja vuosien varrelta; yhtenä maukkaimmista kevään 2017 välierävoitot, joilla Dynamo eteni eeppiseen finaalisarjaan Sieviä vastaan.

Keväällä 2018 ja keväällä 2019 pelattiinkin sitten finaaleita akaalaisia vastaan (silloin nimeltään Leijona Futsal), mutta naapurikaupunki Hämeenlinnan puolella, Iittalassa. Myös niiltä vierasreissuilta muistot ovat makeampaakin makeammat, kun KaDy huuhtoi kultaa kahdesti perättäin.

Kahtena viime vuonna on keskinäisissä menty aika lailla tasan: molemmilla kaksi voittoa neljästä edellisestä kohtaamisesta. Helmikuussa 2021 Akaa Futsal kävi pahemman luokan ryöstöretkellä Jyväskylässä: lukemat olivat peräti 2–7 vieraille KaDyn kompuroidessa oikeastaan viimeistä kertaa ennen marssia mestaruuteen. Toijalassa joulukuussa 2020 KaDy puolestaan nipisti 3–7-vierasvoiton.

Arkistokuva kaudelta 2019-2020

Akaa Futsalilla on nyt viideltä perättäiseltä kaudelta kaksi SM-hopeaa, kaksi SM-pronssia ja yksi keskeytetyn runkosarjan voitto (2020).

KaDy ja Akaa Futsal ovatkin ainoat suomalaisseurat, jotka ovat edustaneet Suomea nykymuotoisessa UEFA Futsal Champions Leaguessa (KaDy 2018, 2019 ja 2021; Akaa runkosarjan voittajana typistettynä vuonna 2020).

Kun tähän lisätään sarjataulukon kärkipään herkkuasetelma sekä yhteensä 13 maajoukkuepelaajan kattaus maustettuna muutamalla kovalla ulkomaan vahvistuksella, voidaan sunnuntai-illalle ennakoida suomalaista seurajoukkuefutsalia aivan parhaimmillaan.

Ylivieskan vaikeassa vierasottelussa ratkaisevat kolme maalia viimeistellyt Jere Intala ponnahti varasijalta tuoreimmalle maajoukkueleirille.

– Meillä on hieman haastavat lähtökohdat matsiin, koska loukkaantumiset ovat vaivanneet joukkuetta europelien jälkeen. Näytimme kuitenkin Ylivieskassa, että olemme todella kova joukkue pienelläkin ringillä, joten luottavaisin mielin lähdemme kohti Akaata, Intala sanoo.

– Akaa on aina paha vastustaja, ja uusi valmentaja ja pari täsmähankintaa varmasti tekevät joukkueesta vielä kilpailukykyisemmän kuin edellisellä kaudella. Etenkin vieraissa Akaa on vaikea vastustaja, mutta lähdemme omalla kurinalaisella pelillä hakemaan hyvää tulosta, Intala kertoo.

– Matsissa nähdään varmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita pienen kentän johdosta. Pelin ratkaisevat kuitenkin hyvä puolustuspeli ja keskittyminen jokaiseen tilanteeseen. Tämä oli hyvällä tasolla viime pelissä, ja lähdemme hakemaan samoilla eväillä ryöstöä Akaasta, Intala päättää.

Arkistokuva kaudelta 2020-2021: Iiro Väänänen


* * *

KaDy vs. Akaa Futsal / Leijona Futsal / Kylve kautta aikojen (Cup, Liiga, Ykkönen, Supercup):

36 ottelua, 25 voittoa, 11 tappiota (maaliero 166–115)

* * *

Tilastot
Akaa Futsal

6 - 5

3'MaaliIntala Jere
11'MaaliNyström Jussi
12'MaaliHänninen Eemeli
15'MaaliIntala Jere
17'MaaliNyström Jussi
27'MaaliIntala Jere
28'MaaliPirttijoki Aleksi
32'MaaliNummela Jussi
35'MaaliNyström Jussi
38'MaaliKoskela Ville
39'MaaliKorhonen Heikki