Miesten päävalmentaja Kytölä liigakaudesta: "Pettymys, mutta lopulta realistinen sijoitus meille"
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 05.04.2024 09.40

Miesten päävalmentaja Kytölä liigakaudesta: "Pettymys, mutta lopulta realistinen sijoitus meille"

Pääkuva Evaldas Šemiotas

Kaikki dynastiat päättyvät aikanaan, ja tänä keväänä oli Kampuksen Dynamon vuoro kirpaisevasti kokea huiman mestaruusputken päättyminen. Viisi edellistä miesten Suomen mestaruutta oli yksi suomalaisen futsalin kovimmista saavutuksista kautta aikojen, ja kaiken joukkueurheilunkin mittakaavassa komea suoritus. KaDyn miesten liigakausi 2023-24 päättyi poikkeuksellisesti runkosarjaan ja suoraan säilymiseen sijalla 9.

KaDy aloitti uuden kauden lisenssikomitean langettamilla -6 pisteellä, mikä luonnollisesti vaikeutti etenkin alkukaudesta pudotuspelipaikan jahtaamista. Kuitenkin lopulta ratkaisut tehtiin kentällä, ja Dynamo hävisi kauden aikana ratkaisevasti muun muassa kahdesti TPK:lle ja kahdesti ToPV:lle.

Lue kausikooste: https://www.kampuksendynamo.com/uutiset/57726/miesten-kausikooste-12-kevaan-playoff-putki-katkesi-muutamia

Hienoa työtä KaDyn peräsimessä 1,5 kauden ajan tehnyt päävalmentaja Mikko Kytölä oli playoff-paikan karattua varmasti yksi kansallisen kilpaurheilun pettyneimpiä hahmoja. Edelliskeväänähän Kytölä luotsasi pelaaja-valmentajan roolissa KaDyn viidenteen mestaruuteen, kun vuorollaan neljän mestaruuden Vasko Vujović ja lyhytaikainen korvaaja Rodrigo Saldanha olivat jättäneet Jyväskylän.

Kentän puolellakin 11 runkosarjaottelua tehoin 5 + 3 = 8 suorittanut Kytölä otti lopulta tappiot vastaan stoalaisen tyynesti ja löysi kaudesta myös muutamia ilon aiheita.


Ave Komik. Mitkä ovat päällimmäiset mietteet ja tunteet kaudesta, kun playoff-paikka karkasi ensimmäistä kertaa 14 vuoteen?

- Kausi oli tuloksien valossa ns. välikausi. Kaikki putket loppuvat aikanaan. Nyt on aika vetää hieman happea, analysoida kautta ja miettiä eväitä uuteen nousuun. Playoff-paikan karkaaminen kokonaan käsistä oli tietenkin monen menestysvuoden jälkeen pettymys, mutta toisaalta pitkässä sarjassa se oikea positio löytyy kullekin joukkueelle.

- Kapealla ja nuorella joukkueella tämä oli varsin realistinen sijoitus meille, etenkin kun useampi kokenut kärkipelaaja oli pitkiäkin pätkiä poissa loukkaantumisten takia. Newtonin poistuminen kesken kauden hankaloitti myös kovien tulosten tavoittelua merkittävästi.

Mitkä asiat erityisesti menivät kauden aikana tavoitteiden alle?

- Tulostavoitteet jäivät saavuttamatta, mikä on harmi, mutta toisaalta asia joka on hyväksyttävä. Tiukoilla hetkillä meillä ei ollut peleissä riittävästi rutiinia, kokemusta eikä pelaajia kääntää pelejä voitoiksi; se on (pääosin mentaalinen) taito, joka kehittyy iän myötä, monen tappion ja voiton marinoimana.

Mitkä asiat olivat positiivisia ja ilon aiheita kaudessa?

- Yksi kauden tavoitteista oli antaa nuorille vastuuta liigassa, ja siinä onnistuimme. Lisäksi osa pelaajistamme murtautui ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen, mikä tietysti jatkaa KaDyn pitkää traditiota maajoukkuepelaajien hautomona. Ison osan pelaajistamme kohdalla tämä kausi oli keskeiseltä merkitykseltään harjoittelemaan harjoittelua, ja uskon, että tässäkin onnistuimme varsin hyvin - etenkin niiden osalta jotka kykenivät pysymään mukana treeniprosessissa.

- Muutaman nuoren pelaajan kasvaminen nopeassa tahdissa ihan mukiinmeneviksi liigatason pelaajiksi käytännössä suoraan junnusarjoista oli positiivista. Samoin Timi Lahden tuleminen loppukaudeksi joukkueeseen: hän antoi kaikkensa ja näytti esimerkkiä, vaikka lajin teknis-taktiset perusteet olivat alussa varsin ohuet, “Komik” päättää.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.