ENNAKKO: KaDyn miehet päättävät kautensa Espoossa, korjaantuuko tilastokummajainen?
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 22.03.2024 17.30

ENNAKKO: KaDyn miehet päättävät kautensa Espoossa, korjaantuuko tilastokummajainen?

la 23.3.2024

Miesten Futsal-Liigaa, runkosarjan päätöskierros 22/22

Golden Futsal Team – Kampuksen Dynamo

klo 16.00 Opinmäen kampuksen iikuntahalli, Espoo

Tulokset, sarjataulukko ja tilastot Palloliiton Tulospalvelussa: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/FML!splfs2324/group/1

Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyy lauantaina 23.3., ja päätöskierros pelataan klo 16.00 samaan aikaan kuudella paikkakunnalla. KaDyn miesten bussi matkaa Espooseen GFT:n vieraaksi. KaDyn sijoitus on varmasti 9., mikä tarkoittaa, että kausi ei jatku pudotuspeleissä eikä liigakarsinnassa. Miika Hosion tähdittämä Suomi-futsalin toinen suurseura GFT pelaa yhä liigapaikastaan ja tarvitsee pisteitä suoraan säilymiseen.

KaDyn vaikeaan kauteen mahtui myös ilonaiheita. (Kuva: Kirsi Nummela, @kirschkuvaa)

KaDyn dynastia katkeaa, vielä yksi vierasottelu

Kampuksen Dynamon miesten viimeinen oljenkorsi katkesi viikko sitten lauantaina kotiottelussa sarjakärki Akaa Futsalia vastaan. Ottelu oli erittäin tasainen, mutta Ítalo “bob” Henriquen ja Intalan veljesten tähdittämä Akaa veti pidemmän korren maalein 2-4. Näin ollen KaDyn viiden mestaruuden ja 12 pudotuspelikevään putki katkeaa miesten osalta tähän kevääseen. Aiemmilta vuosilta Dynamon palkintokaapissa oli viiden mestaruuspokaalin lisäksi neljä SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi. Kahdesti KaDy on jäänyt puolivälieriin.

Koko kaudesta tuli välivuosi ja jälleenrakennuskausi viiden mestaruuden ja raakojen pelaajamenestysten sekä loukkaantumisten myötä.

GFT putoamisvaarassa, KaDyn kausi päättyy

Lauantaina KaDy pelaa Espoossa lähinnä kunniasta ja fiiliksestä, mutta pari muutakin mielenkiinnon kohdetta on jäljellä. Ikiajat miesten Futsal-Liigassa pelannut kotijoukkue GFT on putoamisvaarassa, ja espoolaiset koettavat päätöskierroksella kuroa kahden pisteen kaulaa sijalla 10. olevaan sarjanousija VehU:un. Sijalta 10 säilyy suoraan, sijalta 11 joutuu liigakarsintaan Futsal-Ykkösen toiseksi parasta joukkuetta vastaan.

Varma suora putoaja on jo Alastaron Urheilijat, Futsal-Ykkösen puolella vielä neljä parasta joukkuetta taistelevat noususta ja karsintapaikasta.

(Kaudella 2022-23 Eric Sylla edusti GFT:tä. Oikealla Syllan nykyinen seurakaveri KaDyn Bene Filppu. Kuva: Anu Kangas)


Kurooko KaDy vierasvoitolla keskinäiset kohtaamiset tasoihin?

Toinen tilastokummajainen olisi korjattavissa KaDyn kannalta päätöskierroksella. GFT on nimittäin KaDyn seurahistorian ainoa vastustaja, jota vastaan tappioita on enemmän kuin voittoja. Kaikki muut kotimaan vastustajat ovat keskinäisissä otteluissa Dynamoa jäljessä reilustikin - mutta GFT:tä vastaan keskinäiset ovat kautta aikojen voitoin 17-18 espoolaisille. Tasapelejä on pelattu peräti 10.

Maaliero 45 kohtaamisesta on 10 maalia KaDyn hyväksi, joten voittamalla Espoossa puntit kallistuvat niukasti KaDyn eduksi. Siinäpä tavoiteltavaa päätösotteluun.

(Keväällä 2022 KaDy voitti finaalisarjassa GFT:n. Kuva: Kalevi Hämäläinen)


Kytölä ja Laitinen sivussa, Sylla kohtaa entisen seuransa

KaDyn kokenut pohjapelaaja Jukka Kytölä huilaa päätöskierroksen korttitilin täyttymisen johdosta. Osa Kytölän korteista on tullut valmentajan roolissa. Maalivahdeista Niila-Ville Laitisen kausi päättyi helmikuun derbyssä loukkaantumiseen. Muuten KaDy pääsee liki parhaalla kokoonpanollaan Espooseen; myös GFT:stä Jyväskylään siirtynyt Eric Sylla on mukana kokoonpanossa. 23 maalia tällä kaudella paukuttanut Sylla on maalipörssin nelosena ja pistepörssin sijalla 9. Myös KaDyn Bene Filppu siirtyi Jyväskylään GFT.stä; tämä tapahtui vuonna 2021.

Kauria ja Oras GFT:n selkärankana, pelaako "Maagi" Hosio?

GFT:n parhaat pistemiehet ovat olleet kokenutta kaartia edustavat Eetu Kauria (4 + 19) ja Riku Oras (15 + 4). Miika Hosio on pelannut liigakaudella vain 10 ottelua, joissa “Maagi” on taikonut tehot 3 + 7. Syksyn kohtaamisen ÄSSÄ-Areenalla Jyväskylässä KaDy voitti nihkeästi 3-1 (2-0).

Kytölä, Savolainen ja Sylla Hollantia vastaan MM-karsintaan

Maajoukkuevalinnat MM-jatkokarsintaan Hollantia vastaan julkistettiin tänään. KaDyn pelaajista Sergio Gargellin joukkueessa on kolmikko Jukka Kytölä - Juha-Matti Savolainen (mv) - Eric Sylla. Kevään leirillä mukana olleet Bene Filppu ja KaDyn kapteeni Eemeli Hänninen eivät olleet varsinaisessa valitussa joukkueessa listattuna.

Lue lisää: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/miesten-futsalmaajoukkue-mm-jatkokarsintaotteluihin-nimetty


KaDyn naiset aloittavat puolivälierät kotona Ilvestä vastaan su 24.3.

Jukka Kytölän luotsaamat KaDyn naiset selvittivät tiensä puolivälieriin neljättä kertaa perättäin. Runkosarjan sijoitus oli lopulta viides. Puolivälierien vastustaja on sarjan nelonen Ilves FS. Puolivälierät alkavat sunnuntaina 24.3. Jyväskylässä ja ratkaisevat 1-2 ottelua pelataan pääsiäisviikonloppuna Tampereella. Kahdella voitolla etenee välieriin, joihin KaDyn naiset eivät ole aiemmalla kolmella yrityksellä vielä yltäneet.KaDy vs. GFT kautta aikojen (Liiga, pudotuspelit, Futsal Cup):

45 ottelua, 17 voittoa, 10 tasapeliä, 18 tappiota (maaliero 130–120)

- - -

Tasapelien jatkoaika- tai vm-kilpailuvoitot: KaDy 5, GFT 4.

Runkosarjapelit: KaDy 10 voittoa, GFT 18 voittoa, 1 tasapeli

Sarjapisteet 29 runkosarjan ottelusta: GFT 55 p., KaDy 31 p.

Pudotuspelit: KaDy 11 voittoa, GFT 4 voittoa

Pudotuspelisarjat: KaDy 4 voittoa, GFT 1 voitto

Cup: KaDy 1 voitto, GFT 0 voittoa

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.