Kapteeni Eemeli Hänninen liigakaudesta: "Ei pystytty tuomaan kotiin haluttua tulosta"
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 04.04.2024 11.57

Kapteeni Eemeli Hänninen liigakaudesta: "Ei pystytty tuomaan kotiin haluttua tulosta"

Kaikki dynastiat päättyvät aikanaan, ja tänä keväänä oli Kampuksen Dynamon vuoro kirpaisevasti kokea huiman mestaruusputken päättyminen. Viisi edellistä miesten Suomen mestaruutta oli yksi suomalaisen futsalin kovimmista saavutuksista kautta aikojen, ja kaiken joukkueurheilunkin mittakaavassa komea suoritus. KaDyn miesten liigakausi 2023-24 päättyi poikkeuksellisesti runkosarjaan ja suoraan säilymiseen sijalla 9.

KaDy aloitti uuden kauden lisenssikomitean langettamilla -6 pisteellä, mikä luonnollisesti vaikeutti etenkin alkukaudesta pudotuspelipaikan jahtaamista. Kuitenkin lopulta ratkaisut tehtiin kentällä, ja Dynamo hävisi kauden aikana ratkaisevasti muun muassa kahdesti TPK:lle ja kahdesti ToPV:lle.

Lue kausikooste: https://www.kampuksendynamo.com/uutiset/57726/miesten-kausikooste-12-kevaan-playoff-putki-katkesi-muutamiaLue Mikko Kytölän haastattelu: (linkki)

KaDyn kevään 2023 mestarijoukkueesta lähtivät kesän siirtoikkunassa tähtipelaajat Ítalo Henrique, Tero Intala ja Jere Intala (kaikki kolme Akaaseen) sekä Jailson (takaisin Brasiliaan). Aiemmin alkuvuodesta 2023 KaDyn kovan rosterin oli jättänyt eurokentille siirtynyt Lassi Lintula.

Tilalle saatiin paluumuuttajat Jukka Kytölä ja Eemeli Hänninen, joka palasi liigaparketeille Futsal-Ykkösestä, Joutsan Seudun Pallosta. Kun kokeneiden tähti- ja runkopelaajien lähtö jätti suuren aukon rosteriin, oli 22-vuotiaalle Hänniselle kaavailtu suurta roolia nuorentuvan joukkueen mentorina ja runkopelaajana. Maajoukkueen portteja Hänninen oli jo kolkutellut aiemminkin.

Hänninen pelasi liigakaudella 17 ottelussa enimmäkseen pohjapelaajan ja laiturin tonteilla tehoin 3 + 4 = 7. Kauden alussa Eemeli Hänninen nimettiin joukkueen kapteenistoon Niila-Ville Laitisen ja Newton Jr:n kanssa. Loppukaudesta kahden muun kapteenin poissa ollessa Hänninen kantoikin kapteeninnauhaa useissa otteluissa.

Ave Émile. Päällimmäiset mietteet ja tunteet kun playoff-paikka karkasi?

- Kyllähän se harmittaa, kun kevään parhaat pelit jää välistä; niitä varten tehdään kuitenkin töitä koko vuosi. Tuskin kukaan pelaaja pelaa liigaa vain runkosarjan takia, vaan katseet on aina kevään ratkaisupeleissä.

- Samalla myös turhauttaa, kun tiedän, että meillä oli playoff-paikka ihan omissa käsissä ja itse se menetettiin, Hänninen kertoo.

Mitkä asiat menivät kauden aikana tavoitteiden alle?

- Pelaamisemme oli koko kauden mitassa aika ailahtelevaa: pystyttiin haastamaan aivan kärkijoukkueita, mutta menetettiin liikaa pisteitä, jotka olisi pitänyt hoitaa kotiin. Ikäviä loukkaantumisia tuli aika paljon; jouduttiin pelaamaan välillä hyvinkin pienellä kokoonpanolla.

- Pelien loput olivat selkeästi todella heikkoja lähes koko kauden ajan. Johtuiko se sitten fyysisestä jaksamisesta vai pääkopasta. Keskittyminen herpaantui aika useasti pelin lopussa, jolloin ei pystytty tuomaan kotiin haluttua tulosta.

Mitkä asiat olivat positiivisia ja ilon aiheita kaudessa?

- Oli kaudessa myös paljon positiivisia asioita. Pystyttiin pelaamaan välillä hyvinkin nuorella kokoonpanolla laadukasta futsalia. Henkilökohtaista kehitystä tuli paljon kauden aikana monellekin pelaajalle ja onnistumisia sen myötä. Esimerkiksi Ekin (Sylla) kehitys ja nousu maajoukkueeseen on hieno nähdä.

- Pitää myös nostaa esille Timin (Lahti) panos joukkueelle loppukaudesta, kiitos siitä! Mikäli kokoonpano pysyisi lähes samana ensi kaudelle ja saataisiin vielä pari pelimiestä lisää, nousisi KaDy uskoakseni takaisin Futsal-Liigan kärkikahinoihin.

Kuka nappaa mestaruuspokaalin kauden päätteeksi?

- Mestaruustaistosta tulee tänäkin vuonna todella kova ja uskon, että nähdään hyvätasoiset mitalipelit. Jos yksi joukkue tulee valita, niin uskon Akaa Futsalin nostavan pyttyä tänä vuonna.

Olet maajoukkueessa varalla huhtikuun MM-karsintaryhmään. Mitä odotat maajoukkueuraltasi jatkossa, ja miten veikkaat Suomelle käyvän Hollantia vastaan?

- Tämän kauden maajoukkuedebyytti oli kyllä ikimuistoinen ja hieno kokemus. Kiinan reissu antoi paljon intoa ja näytti sen, että maajoukkueessa pelaaminen on ihan realistinen tavoite, eikä vaan kaukainen haave.

- Kuitenkin tulevan vuoden mahdolliset opiskelut yms. saattavat laittaa hieman kapuloita rattaisiin. Olen hakenut opiskelemaan ja mikäli saan koulupaikan voi futsalin pelaaminen olla hyvinkin haastavaa. Esimerkiksi Maanpuolustuskorkeakoulussa opiskelu ja futsalin pelaaminen korkealla tasolla voi olla hyvin vaikeaa yhdistää.

- Sehän on ihan selvää, että otetaan kaksi voittoa ja juhlitaan kisapaikkaa!, Hänninen päättää.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.