Sopimusuutisia: Newton Jr. jatkaa Dynamossa!
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 11.07.2023 15.15

Sopimusuutisia: Newton Jr. jatkaa Dynamossa!

Kampuksen Dynamo on solminut arvokkaan jatkosopimuksen: brasilialaislähtöinen Newton de Souza Queiroz Jr. jatkaa puna-mustissa väreissä ensi kauden 2023–24! Taitavana ja monipuolisena kahden suunnan pelaajana Newton Jr. on erittäin tärkeä palanen KaDyn paletissa, etenkin kun KaDy menetti kolme aivan ykköskorin pelaajaa (Bob, Intalat) pahimman kilpailijan Akaa Futsalin riveihin.

Neljäs kausi Dynamon paidassa

Newtonille alkava kausi on Dynamossa neljäs ja Suomessa kuudes. Hän siirtyi puolustavaan mestarijoukkueeseemme 27-vuotiaana syksyllä 2018 hieman kesken kauden asuttuaan Suomessa hetken aikaa ennen sitä. Kaudella 2018–19 Newtonin panos KaDyn toisessa Suomen mestaruudessa oli erittäin suuri: kolmannessa finaalissa väkkärä nakutteli hattutempun Leijona Futsalin (nykyisen Akaa Futsalin) verkkoon ja pääsi juhlimaan mestaruutta Monnarilla kotiyleisön edessä.

Newton finaalipelissä Kemissä toukokuussa viime kaudella. (Kuva Ari Vuorela)


Toinen kausi 2019–2020 oli Newtonille rikkonaisempi loukkaantumisten johdosta. Juuri miehen ollessa kuntoutumassa takaisin pelikuntoon helmikuussa 2020 keskeytettiin liiga, eikä mestaria ratkottu lainkaan covid19-pandemian johdosta.

Newton on tottunut tuulettamaan maaleja Dynamon paidassa. (Kuva Iiro Väänänen)


Kesällä 2020 pelaajasopimuksen optiota ei käytetty, vaan kaudet 2020–2022 Newton Jr. toimi pelaaja-valmentajana Tornion Palloveikoissa. Saldona brasilialaisen pohjoisen-visiitiltä oli Futsal-Liigan 4. ja 8. sija. Kesällä 2022 paluu Dynamoon oli jälleen ajankohtainen. Uutisoimme elokuussa 2022 Newtonin paluusta Dynamoon juuri Mestarien Liigan Preliminary Roundin alla.

(21.8.2022) “Newton Jr palaa takaisin kotiin Jyväskylään”

“Mestarien Liigaan on aina hienoa osallistua”

Viime kausi 2022–23 oli Newtonille ensimmäinen kausi KaDyssa, jolloin hän oli pelaavassa kokoonpanossa kauden alusta loppuun. Kausi päättyi jälleen Suomen mestaruuteen, joita brasilialaisella on nyt kaksi.

– Olen iloinen, että saan jatkaa KaDy-perheessä. Jyväskylässä minulla on paljon ystäviä sekä seuran sisällä että sen ulkopuolella, mikä takaa hyvän työilmapiirin. Alkavalla kaudella meillä on yhdistelmä kokeneita pelaajia ja hyviä nuoria lupauksia. Maltan tuskin odottaa, mitä kaudesta sukiutuu!, iloinen brasilialainen kertoo.

Newton Città di Eboli -pelissä Mestarien Liigan Main Roundilla lokakuussa 2022. (kuva Evaldas Šemiotas)


– Mestarien Liigaan on aina hienoa osallistua. Tämä on kuudes kertani eurokentillä [kolmas kerta KaDyssa ja toinen kerta KaDyssa Main Roundilla, toim. huom], mutta joka kerta Chämppärissä on oma fiiliksensä. Toivon, että saavutamme hyvän tuloksen Liettuan Main Roundilla tällä kertaa, Newton päättää.

Valmentaja Mikko Kytölä: “Newton erinomainen pelin kaikissa vaiheissa”

Päävalmentajana ja pelaajana toimiva Mikko Kytölä on erittäin innoissaan Newton Jr:n jatkosopimuksesta.

– Newton on todella vastuullinen ja monipuolinen pelaaja, joka on nyt ehkäpä kypsimmillään futsalpelaajana. Hän on todella vahva puolustustransitioissa ja sarjan vahvimpia kaksinkamppailuissa. Oikeastaan hän on erinomainen pelin kaikissa vaiheissa; lyhyesti sanottuna äärimmäisen hyödyllinen joukkueelle. Myös pukukoppiin Newton tuo aina roppakaupalla hyvää henkeä ja iloisuutta, Kytölä suitsuttaa.

Newton Riemu-pelissä viime kaudella. (Kuva Iiro Väänänen)


Vekkuli fakta: nuorempi veli Jukka Kytölä ja Newton Jr. eivät ole koskaan aiemmin pelanneet KaDyn kokoonpanossa samassa kotimaan liigaottelussa! Newtonin kahden ensimmäisen KaDy-kauden aikana Kytölä pelasi Italian Mantovassa, viime kaudella Pesarossa. Herrat ovat edustaneet Dynamoa yhtä aikaa vain Mestarien Liigan Preliminary Roundilla elokuussa 2022 Montenegrossa. Erikseen erinomaiset – yhdessä ylivoimaiset?

Lue lisää Newton Jr:sta Kampuksen Dynamon arkistosta:

(23.07.2019) Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!

(4.11.2018) Newton Jr:n huima debyytti KaDyn paidassa liigaottelussa PJK:ta vastaan


Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.