Mestareiden liiga alkaa tänään - lue tuhti tietopaketti!
Julkaistu: 27.10.2021 02.43

Mestareiden liiga alkaa tänään - lue tuhti tietopaketti!

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga
UEFA Futsal Champions League
Main Round (32 joukkuetta)
27.10. – 31.10.2021

Virallinen kisasivusto
UEFA:n opas Main Roundille
Otteluohjelma, tulokset ja lohkot

Kampuksen Dynamo pelaa tällä viikolla UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla (32 parasta joukkuetta). Jyväskyläläiset arvottiin elokuussa lohkoon 8, jota isännöi Bosnia-Hertsegovinan mestari Mostar SG. Lohkon muut joukkueet ovat Alankomaiden mestari Zvv Hovocubo ja Moldovan mestari CS Dinamo Plus.

Otteluohjelma on seuraava (kaikki ajat alla Suomen aikaa):

ke 27.10.2021
17.30 Hovocubo (NED) – Dinamo Plus (MDA)
21.00 Mostar (BiH) – Kampuksen Dynamo

to 28.10.2021
17.30 Kampuksen Dynamo – Hovocubo (NED)
21.00 Mostar (BiH) – Dinamo Plus (MDA)

la 30.10.2021
17.30 Dinamo Plus (MDA) – Kampuksen Dynamo
21.00 Mostar (BiH) – Hovocubo (NED)

Otteluareena JP Sportski Centar Jablanica on Jablanican kaupungissa, joka sijaitsee 46 km Mostarista pohjoiseen ja 82 km Sarajevosta lounaaseen. Otteluista on todennäköisesti tulossa livelähetys. Tästä tiedotetaan KaDyn kanavilla keskiviikon 27.10. aikana kaikki, mitä tiedotettavaa on.

Näin pelataan

32 joukkueen Main Round on epätasapainotettu siten, että “Path A”:lta etenee jatkoon 12/16 joukkueesta, “Path B”:ltä vain 4/16. Kolminkertaisen hallitsevan Suomen mestarin (2018, 2019, 2021) KaDyn lohko on “Polku B”:lla, mikä tarkoittaa sitä, että vain lohkovoittaja selviää 16 joukkueen Elite Roundille, joka pelataan marras–joulukuussa 2021. “Polku A”:lla on keskimäärin korkeamman rankingsijoituksen joukkueita kuten kaksi joukkuetta Portugalista, Espanjasta ja Venäjältä. Path A:n neljän joukkueen lohkoista etenee kolme parasta jatkoon.

Suomi nousee kohisten Euroopan futsalkartalla, KaDy eturintamassa

Jyväskyläläisten tavoitteena on tehdä suomalaista futsalhistoriaa, sillä Suomen mestari ei ole koskaan selviytynyt Main Roundilta Elite Roundille 16 parhaan joukkoon. Nykyään se on vielä takavuosia vaikeampaa, kun UEFA:n rankingin neljä parasta maata (tällä hetkellä Portugali, Espanja, Venäjä, Kazakstan) saavat Mestarien Liigaan kaksi edustajaa.

Miesten maajoukkueen puolella Suomi on viimeisen kahden vuoden aikana MM- ja EM-karsinnoissa osoittanut jo kuuluvansa Euroopan 8–16 parhaan futsalmaan joukkoon. Maajoukkueessa on esiintynyt viime aikoina kahdeksan KaDyn pelaajaa ja lisäksi pari entistä KaDyn pelaajaa.

Myös naisten futsalmaajoukkue on ollut kahdeksan parhaan eurooppalaisen joukossa. Nyt on tilaisuus tehdä historiaa myös miesten seurajoukkueiden puolella.

KaDyn aiemmat kerrat futsalin Mestarien Liigassa

2018:
Preliminary Round, Wiener Neustadt: 3 ottelua, 3 voittoa, jatkoon
Main Round, Makarska (CRO): 3 ottelua, 3 tappiota, karsiutuminen

2019:

Preliminary Round, Tallinna: 3 ottelua, 1 voitto, 2 tappiota, karsiutuminen. (Keväällä 2020 ei ratkottu Suomen mestaria covid19-pandemian vuoksi. Suomea edusti typistetyssä UEFA:n Mestarien Liigassa 2020–21 runkosarjan ykkönen Akaa Futsal: 1 ottelu, 1 tappio.)

KaDy selvitti tiensä 2021 Mestarien Liigan Main Roundille voittamalla karsintakierroksen (Preliminary Roundin) lohkonsa Latviassa. Elokuussa Riian lähellä pelatulla kierroksella KaDy voitti Latvian ja Gibraltarin mestarit ja venyi 4-4-tasapeliin huippukovaa Azerbaidžanin mestaria Araz Naxç?vania vastaan. Jyväskyläläiset voittivat lohkon maalieron turvin, myös Araz selvisi jatkoon Main Roundille seitsemällä pisteellä parhaana lohkokakkosena.

Suomalaisten vastustajat

Isäntäjoukkue Mostar SG (ranking 14.) ja Hollannin mestari Hovocubo (ranking 20.) pääsivät Main Roundille suoraan UEFA:n kerroin-rankingin perusteella. Kampuksen Dynamo (ranking 32.) ja Dinamo plus (ranking 38.) aloittivat Mestarien Liigan Preliminary Roundilta. Moldovan mestarit pudottivat Bernissä pelatussa lohkossa mm. Sveitsin ja Bulgarian mestarit.

Kampuksen Dynamon joukkue Mestarien Liigan Main Roundilla Jablanicassa:

Maalivahdit:
Niila-Ville Laitinen
Juha-Matti Savolainen

Kenttäpelaajat:
Mikko Kytölä (C)
David Parente (POR) (sopimus toistaiseksi vain lokakuulle 2021)
Jukka Kytölä (A)
Tero Intala
Sergei Korsunov
Henri Louste
Jere Intala
Ítalo Henrique “Bob” (BRA)
Lassi Lintula
Bene Filppu
Heikki Korhonen

Valmennus:
Vasko Vujović (MNE)
Jesse Kalliokoski
Henri Joensuu (AUS)

Joukkueenjohto:
Anu Kangas-Happonen
Soile Juntunen
Kirsi Nummela
Esa Kaihlajärvi

Media:
Markku Leppäpuisto, Lebbiz Productions
Samu Kytölä
Kirsi Nummela
Bubi Tuomala

Kampuksen Dynamon tunnelmia ja haastatteluja joukkueen kaikilla kanavilla keskiviikon ja sunnuntain välillä:
Facebook: https://www.facebook.com/KaDyFutsal
Instagram: https://www.instagram.com/kadyfutsal/
Twitter: https://twitter.com/kadyfutsal




Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.