14
TOU
19.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

GFT - KaDy   2 - 7

Leppävaaran liikuntahalli

ENNAKKO: KaDy Espooseen 2. ja 3. finaaleihin – juhlitaanko mestaruutta sunnuntaina Espoossa?

ENNAKKO: KaDy matkustaa lauantaina Espooseen 2. ja 3. finaaleihin – juhlitaanko mestaruutta sunnuntaina Espoossa vai siirtääkö GFT ratkaisun Jyväskylään seuraavalle viikonlopulle?

Miesten Futsal-Liigaa, finaalit (paras viidestä)

la 14.5.2022
2. finaali
Golden Futsal Team – Kampuksen Dynamo
klo 19.00, Leppävaaran liikuntahalli

voitot 0–1

su 15.5.2022
3. finaali
Golden Futsal Team – Kampuksen Dynamo
klo 15.00, Opinmäen liikuntahalli


Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen)
https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

(Kuvat: Anu Kangas)Finaalipelit jatkuvat viikonloppuna!


Miesten Futsal-Liigan finaalit jatkuvat viikonloppuna, kun KaDy matkustaa GFT:n vieraaksi Espooseen. Lauantaina pelataan Leppävaarassa klo 19.00 ja sunnuntaina Opinmäessä klo 15.00.

KaDy vei suvereenin voiton ensimmäisestä finaalista Jyväskylässä lukemin 6–1 äitienpäiväsunnuntaina. Askel kulki kevyesti ja KaDy pääsi hurvittelemaan voittoon melko helpon oloisesti hymy huulessa. Jyväskylän avausottelussa ensimmäinen puoliaika oli täysin KaDyn heiniä, mutta toisella puoliajalla GFT oli hyvin mukana kymmenisen minuuttia ansaiten 3–1-kavennuksen.

Viimeisellä kympillä KaDy taiteili kuitenkin kolme komeaa osumaa, eikä GFT päässyt takaa-ajoon. Maalintekijöiksi merkittiin Dynamolta Bene Filppu, Jukka Kytölä, Jere Intala (2), Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä. GFT:n ainokaisen puttasi Eetu Kaikkola maalinsuulta.

Ensimmäinen finaalipeli sujui siis vahvassa KaDyn komennossa, kun GFT:n jalkoja pakotti vielä edeltävän keskiviikon Kemin-retki, josta GFT haki upean 0–1-voiton viidennestä pudotuspelistä ja eteni finaalipeleihin. Tänä viikonloppuna on varmasti vastassa levänneempi GFT, joka on ehtinyt myös punoa uusia juonia punamustien pään menoksi.

KaDy on kuitenkin tottunut finaalikävijä. Hallitsevaa mestaria voidaankin pitää hienoisena ennakkosuosikkina, vaikka GFT varmasti tarjoaakin kovan vastuksen varsinkin vakinaisella kotikentällään Opinmäessä. Toisaalta myös KaDy-leirissä on valmistauduttu myös tämän viikonlopun peleihin pieteetillä.

Leppävaaran liikuntahalli puolestaan tarjoaa molemmille joukkueille mukavaa lisähaastetta hieman tavallista pienemmällä pelikentällään. Leppävaarassahan Dynamo hävisi kaikki runkosarjan ottelunsa kuutena ensimmäisenä liigakautenaan 2009–2015 saalistaen vain yhden sarjapisteen. Toisaalta keväällä 2011 KaDyn ensimmäistä SM-mitalia (hopea) edelsi kaksi upeaa välierävoittoa juuri Leppävaarassa ennakkosuosikki GFT:tä vastaan. Nuo ottelut pelattiin hieman reilut 11 vuotta sitten 12.3. ja 16.3.2011.

Mahdollisuus kultaisiin kotiinviemisiin on jo tänä viikonloppuna, mikäli KaDy onnistuu voittamaan GFT:n kahdesti. GFT ei kuitenkaan tunnetusti ole ollut KaDylle helppo vastus, joten viikonloppuna on odotettavissa tiukkaa ja laadukasta peliä, joka tarjoaa yllin kyllin viihdykettä myös kotikatsomoihin. Lisäksi ennakkotietojen mukaan on Espooseen saapumassa mukava määrä KaDyn kannattajia seuraamaan peliä paikan päällä.

Vaikka keskinäiset ottelut koko 13 vuoden aikana ovat GFT:n eduksi voitoin 16–11 (tai hieman niukemmin 20–16 jos tasapelien jälkeiset ratkaisukeinot lasketaan), ovat tehdyt maalit tasan 99–99. KaDy on siis ottanut keskimäärin suurinumeroisempia voittoja espoolaisista kuin toisin päin.

Hauskana yksityiskohtana mainittakoon siis, että seuraavan maalin tekevä joukkue saa 100 maalia täyteen tässä taisteluparissa!


Kapteeni Mikko Kytölä: “Tätä varten olemme paiskineet hommia!"


Kuten kapteeni Mikko Kytölä toteaa Palloliiton futsal.fi -sivuston haastattelussa, meni ensimmäinen peli suunnitelmien mukaan ja kotikentältä napattiin voitto.

– Pystymme varmasti taas parantamaan ja hiomaan tärkeitä yksityiskohtia meidän kannalta paremmiksi, Kytölä kuitenkin huomauttaa.

Lisäksi Kytölä muistelee edellistä Leppävaaran pudotuspelivisiittiä yli 11 vuoden takaa:

– Leppävaaran peli on muutamille meistä pitkän linjan kadylaisista varmasti myös mukava nostalgiapläjäys, sillä pelasimme siellä pudotuspelejä viimeksi vuonna 2011. Kentän pienehkö koko verrattuna Opinmäen areenaan tekee pelistä varmasti intensiivisen. Rankka viikonloppu on edessä, mutta tätä varten olemme paiskineet hommia.


Jos voitot ovat sunnuntain jälkeen jommallekummalle 2–1, finaalipelit jatkuvat ÄSSÄ-Areenalla Jyväskylässä ensi viikonloppuna: neljäs finaali lauantaina 21.5. klo 18 ja viides finaali sunnuntaina 22.5. klo 16.KaDy vs. GFT kautta aikojen (Liiga, pudotuspelit, Futsal Cup):

37 ottelua, 11 voittoa, 10 tasapeliä, 16 tappiota (maaliero 99–99)

+ Tasapelien jatkoaika- tai vm-kilpailuvoitot: KaDy 5, GFT 4.

= yhteensä 37 ottelua, 16 voittoa, 1 ratkaisematon tasapeli, 20 tappiota

Runkosarjapelit: KaDy 9 voittoa, GFT 16 voittoa, 1 tasapeli
Sarjapisteet 26 runkosarjan ottelusta: GFT 49 p., KaDy 28 p.

Pudotuspelit: KaDy 6 voittoa, GFT 4 voittoa
Cup: KaDy 1 voitto, GFT 0 voittoa


* * *

KaDy miesten Futsal-Liigassa ja Cupissa:
3 kultaa, 4 hopeaa, 1 pronssi; 1 Cup-mestaruus

GFT miesten Futsal-Liigassa ja Cupissa:
3 kultaa, 3 hopeaa, 3 pronssia; 5 Cup-mestaruutta

Tilastot
GFT

2 - 7

3'MaaliBob Italo Henrique
6'MaaliIntala Jere
8'MaaliLintula Lassi
13'MaaliAlamikkotervo Henri
17'MaaliOras Riku
36'MaaliLintula Lassi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.