RAPORTTI: Dynamon kausi päättyi puolivälieriin
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 01.04.2024 20.25

Kampuksen Dynamo oli lauantaina selkä seinää vasten puolivälieräsarjan toisessa ottelussa. Ilves FS oli viikkoa aiemmin käynyt hakemassa niukan yhden maalin voiton Jyväskylästä, joten lauantaina Dynamon voitolla sarjan ratkaisua oltaisiin siirretty sunnuntaille ja häviöllä kausi olisi paketissa.

Peli lähti käyntiin vauhdikkaasti ja kotijoukkue oli tullut peliin kovalla asenteella. Dynamon peli ei lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla, ja Ilves FS menikin jo kahden maalin johtoon pelin ensimmäisten viiden minuutin aikana. Ensin ajassa 03:57 Dynamon oman pään sivurajan jälkitilanteesta Ilves prässäsi itselleen pallon, joka kimmokkeiden jälkeen päätyi keltapaitojen Julia Jokirannalle maalivahdin alueen kaaren tuntumaan. Tästä paikasta Jokiranta ei erehtynyt ja laukoi pallon etukulmasta ohi Dynamon maalivahti Heini Lehtipuun. 2–0 maali tuli ajassa 04:44, kun Ilveksen maalivahti Tiia Ropanen avasi pitkällä heitolla kohti Jokirantaa, joka sai pallon haltuunsa jälleen maalivahdin alueen rajalla, kääntyi ja laukoi pallon vasemmalla jalalla maalin oikeaan alakulmaan.

Pikkuhiljaa shokkialun jälkeen Dynamo alkoi saada parempaa otetta pelistä ja saamaan painetta Ilveksen päätyyn. Ajassa 11:44 Dynamon Niina Talvensaari sai hyvän syötön Kerttu Markkaselta ja oli läpiajossa, mutta Ropanen tuli oikea-aikaisesti vastaan ja katkaisi Talvensaaren yrityksen. Dynamon hyvä paine tuotti monia erikoistilanteita, mutta se ei pystynyt niitä tuloksekkaasti hyödyntämään. Paras erikoistilanne saatiin ensimmäisen puoliajan lopussa ajassa 19:29, kun Ilveksen pelinrakentelu vaati palautuksen maalivahti Ropaselle ja Dynamo pääsi yrittämään kutosen tuntumasta kavennusta epäsuoralla vapaapotkulla — Dynamon Iina Markkasen veto kilpistyi kuitenkin Ropasen tuplatorjuntaan. Tauolle siirryttiin siis Ilveksen 2–0 johtolukemissa.

Toisen puoliajan alussa Dynamo sai kulmapotkun heti aloituksen jälkeen. Kulman jälkitilanteesta keltapaitojen Iina Heikkilä riisti pallon ja pääsi haastamaan yksin maalivahti Lehtipuuta. Tämä torjui Heikkilän ensimmäisen yrityksen, mutta pallo pomppi takaisin Heikkilälle, joka laittoi kotijoukkueen turvalliseen kolmen maalin johtoon ajassa 20:17. Hetkeä myöhemmin Dynamon vahva prässi tuotti tulosta ja Sini Lauermaa pääsi vetopaikalle kuudesta metristä, mutta laukaus osui ylärimaan. Ilveksen painostus jatkui läpi toisen puoliajan alun Dynamon päädyssä. Lukuisista erikoistilanteista huolimatta punapaidat pitivät puolustuksesa vahvana, eikä Ilves päässyt kasvattamaan johtoasemaansa erikoistilanteista.

Ajassa 29:26 Jokiranta sai pallon Dynamon alimmalta pelaajalta ja pääsi yksin läpi, ohitti taitavasti maalivahdin ja laittoi pallon jo kolmannen kerran maaliin, ja näin ollen Ilves meni jo 4–0 johtoon. Vain minuuttia myöhemmin Matilda Herranen pääsi laukomaan kulmapotkusta kohti maalia, josta Jasmin Ylikraka ohjasi pallon Dynamon maaliin, siirtäen kotijoukkueen yhä suurempaan johtoon. Dynamo otti vielä viimeisenä konstinaan reikäpaidan käyttöön tavoitteenaan kaventaa peliä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut haluttua tulosta ja Ilves pystyi pitämään itsensä vahvassa johdossa. Ajassa 32:00 Herranen pääsi vielä riistämään ja vetämään omalta kenttäpuoliskoltaan pallon tyhjään maaliin — taululle numerot 6–0 ja näissä lukemissa peli päättyikin Ilveksen voittoon.

Häviön myötä kausi laitettiin Dynamon osalta pakettiin jälleen kerran puolivälierissä. Otteluparista mitalipeleihin pääsi siis Ilves FS, joka klaarasi kaksi voittoa kolmen ottelun sarjasta.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Dynamon kapteeni Henni Parkkinen sekä kotijoukkueen Iina Heikkilä.