RAPORTTI: Dynamolle niukka tappio ensimmäisestä puolivälierästä
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 25.03.2024 20.15

Kampuksen Dynamo pääsi avaamaan playoff-sarjansa Tampereen Ilves FS:ää vastaan sunnuntaina Monnarin ÄSSÄ-areenan parketilla. Molemmat runkosarjan ottelut olivat olleet tasaisia jatkoajalle venyneitä vääntöjä, joten tiukkaa ottelua oli syytä odottaa jälleen.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi vauhdikkaasti, kun Dynamo pääsi heti yrittämään maalintekoa avauspotkun jälkeen. Laidalta vapaaksi pelattu Heidi Malkki pääsi laittamaan kovan pallon kohti maalia, mutta pallo kimposi maalin edessä olleesta Emmi Rauhalasta ohi maalin. Seuraava vaarallinen paikka tuli vuorostaan Ilvekselle, kun Julia Jokiranta pääsi kääntymään ja laukomaan, mutta Heini Lehtipuu torjui hyvin Dynamon maalilla. Ottelu jatkui vauhdikkaissa merkeissä ja molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa hyviltä tekopaikoilta, mutta tuloksetta.

Hieman ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen, ajassa 11:32, Ilves siirtyi 0–1 johtoon pallon kimmotessa Jasmin Ylikrakan jalasta Vira Diatelille, joka sijoitti pallon Dynamo-maalin takanurkkaan. Tämän osuman jälkeen ottelu jatkui melko tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden saadessa maalintekopaikkoja. Dynamon paras paikka tuli ensimmäisen jakson lopussa Heidi Malkin laukoessa lujaa pallon tolppaan kulmakuvion päätteeksi. Tämän lähemmäs maalintekoa ei kumpikaan joukkue enää päässyt, joten ensimmäisen jakson jälkeen tauolle siirryttiin jännittävässä tilanteessa 0–1.

Ottelun toinen puoliaika starttasi ensimmäisen jakson tavoin heti Dynamon maalipaikalla: Heini Lehtipuu pisti jalalla pitkän pallon Taimi Hakkaraiselle, joka puolivolleysta tykitti vasurilla kohti Ilveksen maalia — harmillisesti hieman oikealta ohi. Lähes heti tämän tilanteen perään koko ottelun vahvasti suorittanut Hakkarainen katkaisi Ilveksen vastahyökkäyksen upeasti liukumalla.

Molemmat joukkueet hyödynsivät maalivahtejaan hyökkäyspelaamisessa, eritoten Ilveksen pitkät avausheitot aiheuttivat välillä haasteita Dynamon puolustukselle keltapaitojen tehdessä pitkiä pystyjuoksuja. Ajassa 21:45 maalipaikka aukesi tällaisesta tilanteesta Matilda Herraselle, joka punamustien kannalta onneksi veti kuuden metrin sisällä pallosta ohi.

Ottelu jatkui tasaisena, eikä kumpikaan joukkue saanut varsinaisia pallonhallintajaksoja, mutta hyökkäyspään erikoistilanteita sen sijaan molemmille syntyi runsaasti. Puolustuspelaaminen näissä oli kuitenkin molemminpuolisesti tarkkaa, eikä vaarallisia maalipaikkoja syntynyt. Toisen puolikkaan kuudennella minuutilla Dynamo otti hetkellisen pallonhallinnan ja pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle Ilveksen päädyssä, mutta Ilves puolusti tiiviisti eikä kotijoukkue päässyt vetopaikoille. Dynamo haki vimmatusti kavennusta, mutta tasakentällisillä eroa ei syntynyt — niinpä noin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Dynamo otti reikäpaidan käyttöön. Lopputulos ei kuitenkaan tälläkään muutu ja Ilves FS vei ensimmäisen puolivälieräottelun nimiinsä 0–1.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Taimi Hakkarainen ja vieraiden Matilda Herranen. Puolivälieräsarja jatkuu Tampereella tulevana lauantaina 30.3., kun toinen puolivälieräottelu käynnistyy Kauppi Sports Centerissä kello 19.00. Ottelusarjan ollessa tasan kahden ensimmäisen ottelun jälkeen, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu Tesoman palloiluhallissa sunnuntaina 31.3. kello 13.00.

Kuvat: Veera Lehtinen