RAPORTTI: Dynamolle täydet kolme pistettä
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 26.02.2024 21.42

Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Ässä-areenalla Dynamo kohtasi EBK:n. Viimeksi joukkueiden kohdatessa Espoossa marraskuun alkupuolella Dynamo otti selkeän voiton ottelun päättyessä 1–6 vierasjoukkueen hyväksi.

Espoolaisille ottelu oli mahdollisuus parantaa mahdollisuuksiaan varmistaa playoff-paikka ja he lähtivätkin räväkästi haastamaan Dynamoa. Dynamon pelinrakentamisessa oli nähtävissä jonkin verran haasteita ensimmäisen jakson alussa. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin ajassa 6:02, kun Niina Talvensaari pommitti Anna-Kaisa Hannukselan antamasta kulmapotkusta pallon vasempaan alanurkkaan. Lähes perään ajassa 06:55 EBK:n Saana Laine on pääsemässä läpi Dynamon puolustuksesta, mutta maalivahti Aliisa Terävä tulee hienosti vastaan yli 10 metriin ja pitää maalin puhtaana. Pallonhallinta pysyi läpi ensimmäisen jakson niukasti Dynamolla. Maalipaikkoja nähtiin lähinnä vain EBK:n päässä, vaikkakin aika harva näistä oli todella vaarallinen. Dynamon johto kesti noin 10 minuuttia, kunnes EBK pääsi pistämään pelin tasoihin maalivahti Tytti Hurmekosken avauksen päädyttyä Emmi Mäkiselle, joka pisti pallon Dynamon verkkoihin. Tästä sisuuntunut Dynamo paransi prässiään ja pyrki tekemään vielä pukukoppimaalin ennen ensimmäisen jakson päättymistä kuitenkaan siinä onnistumatta. Erätauolle lähdettiin siis tasatilanteessa 1–1.

Toisen puoliajan alku ei myöskään tarjoillut parasta Dynamoa, kun syötöt karkailivat ja todellista pallonhallintaa ei saatu aikaan. Prässi oli kuitenkin hyvää ja kovaa alusta asti. Jo reilun minuutin jälkeen Heidi Malkki pääsi kokeilemaan riiston jälkeen maalintekoa, mutta laukoi niukasti ohi. Ajassa 23:11 prässi sitten tuotti tulosta. Vahvan pelin pelannut Henni Parkkinen otti riisto yläalueella ja laukoi Dynamon 2-1 johtoon. Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä paremmin kotijoukkueen peli alkoi pyörimään ja nähtiin pitkiäkin pallonhallintajaksoja sekä useita maalipaikkoja. Ajassa 28:37 Malkki ja Emmi Rauhala rakensivat hyvän yhteistyön päätteeksi ensin mainitulle tekopaikan, mutta vierasjoukkueen puolustus onnistui siivoamaan pallon aivan maaliviivalta. EBK ei Dynamon prässin alla saanut omaa peliään kulkemaan ja puoliajalla sisään vaihdetun Maria Halla-ahon maalilla oli hyvin hiljaista. Pelin viimeisellä neljänneksellä kotijoukkueella oli useita mahdollisuuksia kasvattaa johtoaan, mutta vieraat puolustivat maalinedustaa tiivisti, eivätkä hyvätkään yritykset päätyneet ohi Hurmekosken. Viimeiset kolme minuuttia EBK pyöritti ylivoimaa, mutta tuloksetta. Sen sijaan Halla-aho pääsi poimimaan pallon käsiinsä ja toimitti sen tyhjään maaliin ajassa 39:09. Näin peli päättyi 3-1, Dynamo sai ottelusta täydet kolme pistettä ja tätä myöten varmisti runkosarjassa vähintään viidennen sijan.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Sini Lauermaa ja vierasjoukkueelta maalivahti Tytti Hurmekoski.

Runkosarjan toiseksi viimeinen peli pelataan tulevana lauantaina 2.3. HIFK:n vieraana Helsingissä.

Kuvat: Heini Lehtipuu

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.