25
SYY
16.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - AU  7 - 1

Lintharju LH

ENNAKKO: KaDy kohtaa Alastaron Urheilijat lauantaina Suonenjoella

la 25.9.2021
Miesten Futsal-Liiga
16.00
Lintharjun liikuntakeskus, Suonenjoki
KaDy – AU

Koronaturvallisuusohjeet katsojille (Monitoimitalo)


Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen)
https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Facebook-tapahtuma

Lippujen hinnat ja ostotavat:
8 € / 5 € paikan päällä ovelta
Lipputulot Suonenjoen Pallo -52:n juniorityöhön


Dynamon miesten kauden toinen kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Lintharjun uudessa liikuntahallissa Suonenjoella. Futsalin ilosanoman lähettiläinä toimivat hallitseva Suomen mestari ja liiganousija Alastaron Urheilijat.

Ottelu järjestetään yhteistyössä Suonenjoen kaupungin ja Suonenjoen Pallo -52:n kanssa. Pohjois-Savossa ei ole koskaan ennen pelattu miesten liigaottelua sarjamuotoisen liigan aikakaudella 2002–2021. Turnausmuotoisen Futsal-Liigan aikana 1990-luvun lopussa pääsarjaotteluita on pelattu ainakin kertaalleen Nilsiässä.

Miesten Futsal-Liigan kausi 2021–22 alkoi perjantaina 10. syyskuuta. Dynamo voitti liiga-avauksessaan kotonaan sunnuntaina 19.9. Someron Voiman maalein 6–3 (2–0). Brassivahvistus Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilio teki ottelussa hattutempun. AU aloitti ensimmäisen liigakautensa kotihallissaan Loimaalla 0–2-tappiolla paikallisvastustaja Turun Pallokerhoa vastaan.

Alastaron Urheilijoiden nousussa Suomen futsalkartalle on parikin mielenkiintoista yhteneväisyyttä Kampuksen Dynamon historiaan peilaten. Kolme pikkupaikkakunnalta kotoisin olevaa veljestä, jotka kaikki ovat olleet pitkään mukana seurassa. AU:n Sami Happonen on pelaaja-valmentaja, Tuomas Happonen yksi joukkueen ykköspelaajista ja pistelingoista, Jesse Happonen häärää taustoissa ja viestinnässä.

KaDyn kolme Kytölää, Jukan, Mikon ja Samun (taustoissa) tuntevat kaikki, jotka ovat Suomen futsalia seuranneet. Molemmissa leireissä on siis veljessarja ollut vahvasti nostamassa joukkuetta alemmista piirinsarjoista Ykkösen kautta liigaan (KaDy 13 vuotta sitten, AU viime kaudella).

Vuonna 2019 Futsal-Ykköseen nousseen AU:n toinen kausi Ykkösessä oli menestyksekäs: se tuli runkosarjan kakkoseksi TPK:n jälkeen ja eteni liigakarsintasarjaan, jossa se voitti TPK:n ja liigassa pelanneen PJK:n. Alastarolaisten liiganousu varmistui siten jo ennen viimeistä karsintasarjan ottelua, jossa se hävisi Ilvekselle, joka putosi liigasta 23 kauden jälkeen.

Pistepörssi oli AU:laisittain komeaa katseltavaa: Mikke Louhela, Tuomas Happonen ja Jani Luoma jakoivat runkosarjan kärkisijan 47 tehopisteellä. Kolmikosta Louhela nakutti eniten tehoja liigakarsinnassa (3 + 3).

Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös se, että seurojen ainoan aikaisemman kohtaamisen (2.12.2015, Futsal Cup) AU voitti kotonaan 5–4. KaDyn kausi 2015–16 oli muutenkin seuran liigahistorian heikoin, ja Cup päättyi mahalaskuun Alastarohallissa. AU:n Ilari Mettälä teki ottelussa hattutempun, nykypelaajista Tuomas Happonen kaksi maalia. Happosen lisäksi nykymiehistöstä Jani Luoma oli tuossa ottelussa avainpelaajia.

KaDyn nykyisestä miehistöstä Alastarohallin pimeässä illassa olivat mukana vain Jukka Kytölä (0 + 2) ja Juha-Matti Savolainen. (Myös Niila-Ville Laitinen oli tuolloin joukkueessa, mutta ei matkassa.) Jussi Kaihlajärven hattutemppukaan ei tuonut KaDya tasoihin.

>> Otteluraportti: 2.12.2015 KaDy – AU

KaDy pääsee Suonenjoen otteluun liki parhaalla kokoonpanollaan. Tero Intala palailee pikkuhiljaa tositoimiin pitkän loukkaantumisen jälkeen, mutta Sergei Korsunov on vielä yhden ottelun verran pelikiellossa saatuaan kevään pronssiottelussa ulosajon ToPV:n paidassa.

Otteluohjelma ja sarjataulukko


KaDy vs. AU kautta aikojen (Futsal Cup):
1 ottelu, 0 voittoa, 0 tasapeliä, 1 tappio, maaliero 4–5


Tilastot

7 - 1

AU
0'MaaliBob Italo Henrique
1'MaaliBob Italo Henrique
6'MaaliVirtanen Teemu
12'MaaliKytölä Mikko
15'MaaliIntala Jere
26'MaaliIntala Jere
32'MaaliBob Italo Henrique
33'MaaliBob Italo Henrique

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.