Laura Toivanen - Dynamon tulevaisuuden lupaus
Julkaistu: 15.07.2021 11.55

Laura Toivanen - Dynamon tulevaisuuden lupaus

Tänä vuonna 16-vuotta täyttävän Laura Toivasen matka urheilijana on kulkenut naisten edustusjoukkueeseen liigassa, lukuisiin pelin parhaan pelaajan palkintoihin ja myös naisten maajoukkueen leirille.

#22 Laura Toivanen

“Viime kausi oli ensimmäinen futsalliiga kauteni, joten sen suhteen meni hyvin! Kehitettävää totta kai silti löytyy. Nyt kun pelaajat ja joukkue ovat tulleet viime kaudesta tutuiksi, niin on hyvä fiilis mennä tulevaa kautta kohti,” miettii nuori Dynamo-lupaus mennyttä kautta. Lauran periksiantamaton pelityyli toi kovaa tulosta nuorelle, vuonna 2005 syntyneelle pelaajalle, Naisten Futsal-Liigasta kertyi maaleja tilille 16 ja maalisyöttöjä 4.

Parhaan pelaajan palkintoa pokkaamassa.

Lauran rohkean pelitavan taustalla vaikuttaa naisten liigajoukkueen valmentaja Mikko Kytölä, joka uskoo vahvasti nuoreen valmennettavaansa. “Laura löi itsensä läpi viime kaudella ja on varmasti yksi lupaavimmista futsalpelaajista Suomessa. Tulevaisuudessa Laura lienee isossa roolissa maajoukkueessa, rahkeet sekä motivaatio voivat viedä todella pitkällekin lajissa,” kertoo Mikko mietteitään Laurasta. “Sinnikkyys ja voitontahto pistävät silmään.”

Lauralla on kuitenkin nöyrä asenne pelaajana: “Minulla on vielä paljon opittavaa, joten tällä hetkellä keskityn kaikkii osa-alueisiin kehittyäkseni eteenpäin.”

Laura KaDyn toisella kotikentällä Huhtasuolla.

Seuraavan kauden harjoittelu on jo alkanut ja joukkueen ja Lauran tavoitteet on keväässä 2022. “Viime kaudella oli pientä ailahtelua meidän joukkueella pelien suhteen, mutta siihen on hyvä keskittyä tulevalla kaudella ja pelata tasaisemmin. Tulevasta kaudesta toivon, että kehitymme joukkueena ja opimme pelaamaan paremmin toistemme kanssa ja katsotaan kuinka pitkälle se lopulta riittää.”

Maajoukkueenkin leirikokemus aukeni nuorelle pelaajalle: “Leiri oli todella mukava ja minut otettiin hyvin porukkaan mukaan! Nuoresta iästäni huolimatta oli otettu olo kun minut valittiin mukaan! Tavoitteet ovat minulla korkealla futsalin suhteen ja odotan innolla että pääsen jatkamaan kehitystä ja kasvamaan pelaajana.”

Laura punamustalla Ässä-Areenalla.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.