RAPORTTI: Dynamolle jatkoaikavoitto viimeisestä runkosarjan ottelusta
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 12.03.2024 08.25

Kampuksen Dynamon kauden 2023-2024 runkosarjan viimeinen ottelu pelattiin 9.3. Mikkelissä PU-62:a vastaan. Dynamolle ottelu oli tuloksellisesti panokseton, sillä pudotuspelien vastustajaksi oli jo aiemman kierroksen jälkeen varmistunut Ilves. Kotijoukkueella otteluun oli aivan erilaiset lähtökohdat, sillä mikkeliläisillä oli mahdollisuus napata itselleen viimeinen pudotuspelipaikka.

Ottelun alusta asti Dynamo otti selkeän pallonhallinnan ja jo ensimmäisellä minuutilla nähtiin myllytystä kotijoukkueen päädyssä. KaDy ei kuitenkaan pystynyt puolustamaan toivotulla tavalla PU:n vaarallisia yksilöitä ja niinhän se on, että jos et itse tee, niin vastustaja kyllä tekee. PU-62 hyödynsi paikkansa ja meni seitsemännen minuutin aikana jo kahden maalin johtoon Henna Sinisalon ja Pinja Ukon toimesta. Dynamon kavennusmaalia ei kuitenkaan kauaa jouduttu odottamaan Niina Talvensaaren laittaessa vapaapotkusta pallon muuripelaajan puikoista maaliin ajassa 07:38.

Maalista huolimatta Dynamon peli puolustussuuntaan ei ollut tarvittavalla tasolla, mistä johtuen PU-62 pääsi ensimmäisen jakson aikana vielä kertaalleen heiluttamaan Dynamon verkkoja Pinja Ukon maalilla. Vieraat hakivat vimmatusti kavennusta, mutta mikkeliläisten puolustus sekä sen viimeisenä lukkona ollut maalivahti Ciia Hokkanen kestivät valkopaitojen paineen. Tauolle siirryttiin siis mikkeliläisille otollisista asetelmista 3–1.

Toisen puoliajan ensimmäinen maali syntyi Dynamon kannalta jälleen väärään päätyyn, kun Cecilia Murtonen pääsi riistämään pallon maaliltaan nousseelta Maria Halla-Aholta ja iski lukemat 4–1 ajassa 29:15. Kampuksen Dynamo ei tästä tilanteesta kuitenkaan lannistunut ja lähti hakemaan kavennusta reikäpaidalla, joka tuotti tulosta ensimmäisen kerran ajassa 34:06, kun Heidi Malkki pääsi laukomaan pallon maaliin ja kavensi tilanteen samalla numeroihin 4–2. Ylivoimapeli jatkui, ja Dynamo onnistui laittamaan pallon maaliin vain kaksi minuuttia edellisestä ajassa 36:21. Maali syntyi jälleen Malkin jalasta, kun hän pääsi laukomaan miltein identtisestä paikasta pallon mikkeliläisten maalin perukoille, jättäen taululle lukemat 4–3. Dynamo haki tasoitusmaalia vimmatusti aivan viimeisille sekunneille asti, kun kärsivällisyys lopulta tuotti tulosta: Niina Talvensaari laukoi pallon tarkasti oikeaan alanurkkaan sivurajakuviosta vain kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ajassa 39:58. Lukemilla 4–4 valkopaidat venyttivät ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla nähtiin paljon hyviä maalintekotilanteita sekä kotijoukkueen että vierasjoukkueen päätyihin, mutta Kampuksen Dynamolta Heidi Malkki onnistui kolmanteen otteeseen maalinteossa ajassa 42:43 lauottuaan terävän matalan pallon maalin perukoille. Jatkoajan lopun Dynamo puolusti tiiviisti ja pelasi fiksusti varmistaen itselleen voiton viimeisestä runkosarjan ottelusta.

Dynamon parhaana palkittiin hattutempun viimeistellyt Heidi Malkki ja kotijoukkueelta Pinja Ukko.

Ennen playoff-pelejä sarjassa on viikon ottelutauko. Kampuksen Dynamon puolivälieräsarja alkaa Monnarin ÄSSÄ-areenan kotiparketilla sunnuntaina 24.3., vastassa tuttuakin tutumpi Ilves!

Kuvat: Heini Lehtipuu