Sopimusuutisia: Nippe Laitinen jatkaa Dynamon veräjänvartijana!
FutsalJulkaistu: 11.06.2023 17.40

Sopimusuutisia: Nippe Laitinen jatkaa Dynamon veräjänvartijana!

"Monnarin Elävä Seinä" jatkaa Dynamossa!

Kampuksen Dynamon ikoninen maalivahti Niila-Ville “Nippe” Laitinen jatkaa Dynamon riveissä liigakaudella 2023-24. Peruskivi on siis muurattuna ja vankassa kunnossa tulevanakin vuonna. Loppuvuodesta 2008 Futsal-Ykkösen aikoina KaDyyn signeerattu Laitinen on ainoana pelaajana pelannut KaDyssa kaikki seuran 14 liigakautta, joten kyseessä on kaikilla mittareilla todellinen seuraikoni ja -legenda.

Laitinen on samalla yksi kolmesta pelaajasta, jotka ovat olleet mukana kaikilla kolmella suomenmestaruuskaudella; muut kaksi ovat konkari Mikko Kytölä ja Akaa Futsalin riveihin siirtyvä Tero Intala.

Torjunnoillaan Laitinen on ansainnut jo kauan sitten liikanimen “Monnarin Elävä Seinä”. Huippuunsa hiottujen torjuntataitojen lisäksi Laitinen on erinomainen - kenties Suomen paras - pelaamaan jalalla sekä omalta maaliltaan käsin että 5 vs. 4 -ylivoimapelin eri variaatioissa. Pelinohjaus- ja kommunikaatiotaidot 33-vuotiaalla konkarilla ovat niin ikään eliittitasoa.

Kevään 2023 playoffit menivät Laitiselta hieman erilaisessa roolissa ja loukkaantumisesta kärsien. Italiasta kesken kevään palannut Juha-Matti Savolainen pelasi “jumalmoodissa”, Laitinen sparrasi maalivahtivalmentajana ja ratkaisupeleissä peluuttavana valmentajana. Laitinen on jakanut Savolaisen kanssa torjuntavastuun vuodesta 2015 saakka lukuun ottamatta kahta kokonaista kautta, jotka Savolainen pelasi ulkomailla. Noina kausina 2019-20 ja 2020-21 Laitinen oli Dynamossa selkeä ykköstorjuja. Kausista ensimmäinen päättyi kesken koronaviruspandemiaan, jälkimmäinen KaDyn kolmanteen mestaruuteen Kemin Tervahallissa.

Laitinen: "On taas uuden tarinan aika ja odotan sitä mielenkiinnolla"

- Viisi perättäistä mestaruutta, ikimuistoisia vuosia ja kokemuksia kentällä, kopissa, tien päällä. Champions Leaguen europelit tulilla viidettä kertaa ja uusi liigakausikin jo kohta ovella. Totta kai jatketaan kertomusta, toteaa Laitinen pilke kaiken nähneessä silmäkulmassaan.

- Näissä mestaruusjoukkueissa niin kuin aikaisempienkin kausien joukkueissa on pelannut mahtavia ihmisiä ja persoonia; olen ollut onnekas kun olen saanut jakaa pukukopin ja arjen heidän kanssaan. Jokainen kausi on ollut tietynlainen matka ja tarina, mutta vaikka valmennus ja pelaajisto vaihtuu kausien välillä (ja niiden aikanaki), niin se on aina antanut tilaa myös uusille tarinoille syntyä, Laitinen maalailee.

- Ensi kaudella on taas uuden tarinan aika ja odotan mielenkiinnolla mitä se tuo tullessaan ja kenen kanssa. Sen uskallan sanoa, että oma matkani tässä seurassa vielä jatkuu, oli rooli mikä tahansa, “Nippe” päättää.

Kytölät: "Nipelle on aina paikka sydämissämme"

Laitisen 1-vuotinen jatkosopimus koskee pelaamista, mutta myös valmennustiimejä seuran kolmelle eri liigajoukkueelle rakentaessa Laitisen mahdollinen rooli on ollut esillä.

- Tämä hieno uutinen alleviivaa sitä, että takalinjat on muurattu ensi kaudellakin. Nipen kokemuksen ja osaamisen varaan on hyvä rakentaa, sanovat päävalmentajan tehtävää hoitava toinen KaDy-konkari Mikko Kytölä ja seuran puheenjohtaja Samu Kytölä.

- Kuten viime kevät näytti, Laitisessa on potentiaalia myös valmennuspuolelle. Toki pelivuosia maalivahtina hänellä on toivon mukaan vielä pitkä rivi jäljellä. Nipelle on aina paikka paitsi kokoonpanossamme myös sydämissämme, Kytölän veljekset kertovat.

Ave, Niila-Ville!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.