11
HEL
17.30
KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal liiga

KaDy - Ilves FS  5 - 4

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

​ENNAKKO: KaDy kohtaa sunnuntaina kotonaan Ilveksen

Naisten Futsal-Liiga

SU 11.2.2024 klo 17:30
Ässä-Areena, Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy – Ilves FS

Ottelustriimi: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/naisten-futsal-liiga

Sunnuntaina saadaan Monnarin ÄSSÄ-Areenalle tarjolle taas todellista futsal-herkkua, kun Kampuksen Dynamo kohtaa vanhan tutun kilpakumppaninsa, Ilves FS:n Tampereelta. Ottelussa on paljon pelissä, sillä KaDy ja Ilves hamuavat kumpikin pudotuspelien kotietua, eli vähintään runkosarjan neljättä sijaa. Tällä hetkellä tuon onnen takaavaa sarjasijoitusta pitää hallussaan Ilves, kahden pinnan erolla viidentenä olevaan Dynamoon.

Naisten Futsal-Liigan runkosarjaa on jäljellä vielä neljä kierrosta. Sarjataulukon perusteella Ilveksen loppukauden ohjelma näyttäisi hieman helpommalta kuin Dynamolla, jolla on edessä vielä sarjajohtaja HIFK:n kohtaaminen vieraissa. HIFK:llä on mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto kierroksen kärkiottelussa YIlvestä vastaan. Kovaa taistoa pudotuspelien asetelmista käydään varmasti runkosarjan viime metreille saakka.

Ilves FS aloitti kauden hieman ailahtelevasti, mutta vaikuttaa nyt saaneen pelin uomiinsa. Joukkueella on kolme peräkkäistä voittoa, joista viimeisimpänä PU-62:n kaato vieraskentällä. Varsin erikoisessa ottelussa mikkeliläiset johtivat tauolle mentäessä 1-0, mutta toisella jaksolla Ilves meni menojaan, ja käänsi ottelun edukseen lukemin 1-7. Tamperelaisten ylivoimaisesti tehokkain pelaaja runkosarjassa on ollut Matilda Herranen (21+4), hänen vanavedessään pisteitä ovat nakutelleet eniten Sanna Rautio (5+9) ja Jasmin Ylikraka (4+10). Ilves on jälleen saanut riveihinsä myös viime vuoden EM-hopeamitalistit, Ukrainan maajoukkueen Polina Drozdin ja Vira Diatelin.

KaDyn komea seitsemän ottelun voittoputki katkesi viime lauantaina Torniossa, kun sarjajumbo FTK-Tornio yllätti ammattilaiskentiltä palanneen Tiia Juntikan johdolla jyväskyläläisvieraat maalein 4-3. Tyytyväisiä ei Lapin reissun antiin voida olla, ja Ilves saaneekin sunnuntaina vastaansa todella sisuuntuneen Dynamon.

KaDyn pistetilaston kärjessä ovat Torniossa hattutempun tehtaillut Emmi Rauhala (16+8), Sini Lauermaa (9+14) ja Heidi Malkki (9+11). Kapteeni Henni Parkkinen kärsi korttitilin täyttymisestä seuranneen pelikieltonsa ja on sunnuntaina taas käytettävissä.


Tässä Heidi Malkin ja Anna-Kaisa Hannukselan tavoin naisten maajoukkueen helmikuun peleihin valitun Sini Lauermaan (kuvassa) mietteitä sunnuntain koitoksesta:

”Vastaan tulee itselle paljon tuttuja pelaajia ja kavereita, mutta pelin aikana kaikki on vaan vastustajia. Ilves on pelannut ihan nousujohteisen kauden ja jos molemmat pystyy parhaimpaansa, niin tiedossa on varmasti kovatasoinen peli. Meidän asenne tulee olemaan viime viikosta sisuuntunut ja erityisen taistelutahtoinen!”

KaDy ja Ilves FS ovat kohdanneet liigatasolla yhteensä 14 kertaa. Dynamo on yltänyt voittoon viidesti, ja Ilves on ollut parempi yhdeksän kertaa. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat olleet viime kausina erittäin tasaisia: Viisi viimeisintä kohtaamista on ratkaistu yhden tai kahden maalin erolla, ja kaksi näistä vasta jatkoajalla. Viimeisimmässä, syyskuussa Tampereen Kaupissa käydyssä taistossa Dynamo otti jatkoaikavoiton lukemin 3-2.

Tervetuloa ÄSSÄ-Areenalle kannustamaan KaDy voittoon! Tuttuun tapaan ottelu näkyy myös suorana Ruutu+ -palvelusta.


Kuvat: Sanni ToivanenTilastot

5 - 4

Ilves FS
5'MaaliRenström Noora
5'MaaliJokiranta Julia
10'MaaliLauermaa Sini
10'MaaliHeikkilä Iina
12'MaaliLauermaa Sini
12'MaaliMalkki Heidi
17'MaaliMarkkanen Iina
25'MaaliHerranen Matilda

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.