FC OPA - KaDy   2 - 5

Urheilutalo, Oulu

RAPORTTI: Voitto nostaa Dynamon naiset pois sarjan jumbosijalta

Ennakkoasetelmat:

KaDyn naisilla oli lauantaina 25.1.2020 edessä vierasottelu Oulun Urheilutalolla paikallista FC OPAa vastaan. Syyskierroksen pelissä pisteet jäivät Jyväskylään, kun Kampuksen Dynamo vei ottelun lukemin 4-2 Huhtasuolla.

Sarjataulukossa FC OPA on kerännyt yhden pisteen enemmän kuin viimeisellä sijalla tarpova KaDy, joten ottelu on todella tärkeä molemmille joukkueille liigapaikan säilyttämisen suhteen.

Otteluraportti:

Kevätkauden kolmannen kierroksen ottelu pelattiin Oulussa FC OPA:n vieraana. Ottelussa oli panoksena tärkeät 3 pistettä. Pelin ensimmäiset minuutit mentiin päästä päähän. KaDy sai rakennettua omaa peliään ja prässättyä hyvin vastustajaa. OPA katkoi kuitenkin hyvin peliä ja pääsi vastahyökkäyksiin.

Pelin lukemat kuitenkin alkavat kehittyä ryminällä, kun minuutin sisään taotaan 3 maalia. Ajassa 3:41 KaDyn Henni Parkkinen laittaa sivurajasta syötön keskelle. Pallo liukuu ja saavuttaa kentän toisella laidalla vaanivan Maiju Horkan, jonka veto kimpoaa vastustajan omien pelaajien kautta maaliin. Peli on 1-0 jyväskyläläisille. Maali antaa KaDylaisille uutta virtaa ja pian maalin jälkeinen erikoistilanne tuottaa tulosta. 18-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Manta Räsänen laittaa kulmasta oivan syötön Henni Parkkiselle, joka viimeistelee pallon maalin perukoille ajassa 3:54. KaDy johtaa lukemin 2-0. FC OPA ei kuitenkaan luovuta, vaan puolustaa hyvin ja saa vaarallisen syötön katkon. Tilanne kehittyy 2 vs 1 hyökkäykseksi. Ensimmäinen veto tulee läheltä, mutta sen torjuu hyvin KaDyn maalia vartioiva Martta Perälä. Jälkipyykille ehtii kuitenkin FC OPA:n Lotta Iivonen (ajassa 4:14), jonka kova laukaus kaventaa pelin 2-1.

Peli jatkuu samaan tapaan. Harhasyöttöjä ja pallon riistoja sattuu kummallekin joukkueelle. Niistä saadaan vaarallisia tilanteita aikaan molemmissa päissä. Ensimmäisen jakson lopuilla kuitenkin KaDy saa luotua aikaan loistavan hyökkäyksen. Laitanoston avulla Henni Parkkinen pääsee karkaamaan kaksin maalivahdin kanssa ja saa kuin saakin laitettua pallon toiselta yrittämältä maaliin kellon lyödessä aikaan 12:56. Peli on 3-1.

Toisella jaksolla KaDy jatkoi hyviä peliotteitaan ja maalipaikkoja sateli. Pelifiilis oli kohdallaan ja pelirohkeus alkoi näkyä. Uskallettiin haastaa ja vetää enemmän. Tämä kaikki saa arvoisensa tuloksen, kun vierasjoukkue saa sivurajan FC OPA:n puolustusalueelta. Moona Korhonen syöttää keskelle ja ajassa 6:52 Saana Vestola laukoo hyvän vedon maalin vasempaan yläkulmaan. KaDy kasvattaa johtoaan 4-1. Pelirohkeus on ollut ilmiömäistä. Sen osoittaa KaDyn nuorin pelaaja Alina Nieminen. Hän haastaa keskelle ja tekee ensimmäisen liiga-maalinsa vetäen pallon maalin alanurkkaan ajassa 14:58. Lukemat ovat siis 5-1. Pelin lopulla KaDy ei lähde enää hyökkäämään vaan keskittyy tilanteessa olennaiseen eli puolustamiseen. FC OPA hakee hanakasti maalia ja sen myös tekeekin. Ella Frantin ja Hanna Putaalan yhteispeli toimii. Putaala karkaa puolittaiseen läpiajoon ja viimeistelee kavennusmaalin ajassa 19:03. Peli päättyy siis lukemin 5-2 ja 3 pistettä matkaavat KaDyn mukana Jyväskylään. Sarjataulukossa KaDy nousee häntäpäästä FC OPA:n ohi sijalle 9.

KaDylta parhaana palkittiin kaksi maalia tehnyt Henni Parkkinen.

Lauantaina 1.2. pelit jatkuvat vieraissa Ylöjärven Ilvestä vastaan.

Tilastot
FC OPA

2 - 5

3'MaaliParkkinen Henni
4'MaaliIivonen Lotta
12'MaaliParkkinen Henni
26'MaaliVestola Saana
34'MaaliNieminen Alina
39'MaaliPutaala Hanna