RAPORTTI: Kiihkeästä matsista kotitappio GFT:lle

Su 1.3.2020 klo 13:30

Jyväkylä Monitoimitalo

KaDy - GFT 2-3 (1-0)

Epäonnea viimeistelyssä

KaDylle vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut Golden Futsal Team onnistui jälleen ryöstämään itselleen voiton itselleen Jyväskylässä. KaDy oli epäonninen viimeistelyssä, tästä kertovat seitsemän tolppalaukausta. Lisäksi puolustuspään virheet kostautuivat tässä pleijarien kiihkeyttä vastaanneessa matsissa.

KaDyn avausnelikoksi espoolaisten ykkösnyrkkiä vastaan Vasko Vujovic ja Jesse Kalliokoski laittoivat Jere Intalan, Henri Lousteen, Markus Rautiaisen ja Juho Väinälän. Hiljattain loukkaantumistauoilta palailleet Mikko Kytölä ja Newton Jr. huilivat tämän tuplaviikonlopun kotiottelun, mutta "Nippe" Laitinen palasi parketille veräjän vartijaksi.

Mikko Kytölän poissaollessa, Sergei Korsunov toimi KaDyn kapteenina (Kuva Hannu Vartiainen)

KaDy johtoon kahdesti

KaDy pääsi ottelussa johtoon, kun Lassi Lintulan laukaus oikealta upposi Antti Koivumäen taakse ajassa 9:25. Teemu Lukkari sai syöttömerkinnän maaliin. Hirviöjengi oli varsin maaliahnaalla tuulella koko ykkösjakson ajan ja tolppia kolisteltiin David Parenten, Sergei Korsunovin ja Lassi Lintulan toimesta. GFT:n vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla oli, kun Antti Arvola pääsi vastahyökkäyksestä vasenta laitaa nokikkain "Nippe" Laitisen kanssa. Lauantain Kemi-matsin korttitilin takia huilinut "Nippe" voitti kuitenkin tämän yhteenoton hyvällä vastaantulollaan. Tempo ja otteet enteilivät pleijarikevään läheisyyttä ja molemmilla jengeillä olikin virhetili täynnä puolisentoista minuuttia ennen taukoa. Tauolle mentiin näissä 1-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla GFT pääsi tasoittamaan Antti Arvolan toimesta. KaDylle avautui loistopaikka, kun GFT:n avauspeli epäonnistui Koivumäen ollessa kentällä pois maaliltaan. Sergei Korsunov vei David Parenten syötöstä isännät taas johtoon ajassa 33:57.

GFT sai kolme minuuttia ennen loppua vapaapotkun hyvältä paikalta ja onnistui tulemaan siitä tasoihin. Panu Autio antoi vaparista syötön Niko Stenholmille, joka ohjasi pallon maaliin. KaDyn virhetili pääsi karttumaan jopa kuuteen toisella puolikkaalla ja pallo vietiin kympin pisteelle. "Nippe" torjui tämän yrityksen. Toiseksi viimeisellä minuutilla jyväskyläläisyleisö sai kuitenkin kylmää suihkua, kun Lasse Saari vei maalivahti Antti Koivumäen syötöstä vieraat johtoon. Paras KaDyn paikka ottelun loppupuolella oli Lassi Lintulan tykitys - jälleen kerran - tolppaan. KaDy yritti lentävällä maalivahdillakin tasoitusta, mutta sitä ei nähty.

KaDy yritti kuroa eroa umpeen vielä nostamalla maalivahdin "reikäpaitapeliin" mukaan. (Kuva Hannu Vartiainen)

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi:

'Yksityiskohdat puolustuksessamme maksoivat voiton, mutta ei pelkästään tänään. Myös kaksi edeltävää peliä kärsimme samasta ongelmasta. Keskittymisemme ei ole ollut riittävällä tasolla ja siitä on koitunut monta puolustusvirhettä. Tässä meidän täytyy parantaa. Tappion kokemukset ovat tärkeitä. Meidän on hyväksyttävä ne ja osattava hyödyntää kokemuksemme ja oppimme niistä.'

Ottelun parhaat

KaDy: Lassi Lintula

GFT: Lasse Saari

Seuraava ja runkosarjan viimeinen ottelu la 14.3. KaDy - Ilves, Jyväskylä, Monitoimitalo.

Tilastot

2 - 3

GFT
9'MaaliLintula Lassi
21'MaaliArvola Antti
33'MaaliKorsunov Sergei
37'MaaliStenholm Niko