KaDy Miesten edustus, Miesten Futsal-Liiga

FC Kemi - KaDy   3 - 2

Tervahalli

Tiukassa väännössä voitto FC Kemille, mestaruus ratkeaa sunnuntaina

FC Kemi voitti selkä seinää vasten toisessa miesten Futsal-Liigan finaalissa KaDyn jatko-ottelussa 3–2. Varsinainen peliaika päättyi 2–2 (0–1). Illan sankari oli FC Kemin Tuukka Pikkarainen, joka laukoi ottelun kaksi viimeistä maalia. Finaalisarja jatkuu sunnuntaina 23.5. Kemissä. Mestaruuteen tarvitaan tänä vuonna covid-muutosten vuoksi vain kaksi voittoa.

Miesten Futsal-Liiga, 2. finaali

la 22.5.2021, Tervahalli, Kemi

FC Kemi – KaDy 3–2 ja., 2–2 (0–1)

(paras kolmesta, voitot 1–1)

Maalit:

Henri Louste 0–1, Ítalo Henrique 0–2, Vesa Lilja 1–2, Tuukka Pikkarainen 2–2, Pikkarainen 3–2.

Ensimmäinen puoliaika oli KaDyn hallintaa

Ensimmäinen puoliaika meni KaDyn valmentajakaksikon Vasko Vujović – Jesse Kalliokoski laatiman käsikirjoituksen mukaan. Kenttätapahtumat olivat pitkälti KaDyn hallintaa, eikä FC Kemi saanut pallollista peliään rullaamaan KaDyn kollektiivisen prässin alla.

Entinen FC Kemin pelaaja Henri Louste vei KaDyn johtoon suorasta vapaapotkusta 4. minuutilla. Lousteen laukaus painui vastustamattomasti ohi Slobodan Tomićin. Huolimatta hallinnasta ja vyörytyksestä KaDy ei onnistunut tekemään lisäosumia. Toisessa päässä KaDy selvisi säikähdyksellä, kun FC Kemin Keijo Huuskon maalinedustalta ohjaama osuma hylättiin rikkeen vuoksi.

Tero Intala, KaDyn yksi tärkeimmistä pelaajista, loukkaantui jo ensimmäisen puoliajan alussa ja joutui jättämään finaalin kesken.

Toisen puoliajan alku oli KaDylta vahvaa tekemistä. Myös Niila-Ville Laitista nostettiin hyökkäyksiin säännöllisesti, mikä pakotti FC Kemin puolustuskannalle entistä enemmän. Hallinta ja monipuolinen hyökkäyspelaaminen palkittiin 24. minuutilla, kun Jere Intala haastoi laidalta ja tarjoili keskelle, mistä Bob laukoi Dynamon kahden maalin johtoon.

FC Kemin nousu

Ajoittain näytti jo siltä, ettei FC Kemi löydä lääkkeitä KaDyn kollektiivisen betonipuolustuksen ja joukkueprässin murtamiseen, mutta toisin kävi. Oikeastaan FC Kemin ensimmäisen pidemmän pallonhallintaruletin päätteeksi Vesa Lilja haastoi keskeltä ja laukoi vasurillaan kemiläisten avausmaalin. Kellossa oli 29 minuuttia.

Vain kolme minuuttia myöhemmin FC Kemi sai suoran vapaapotkun kahdeksasta metristä, jonka Tuukka Pikkarainen laukoi voimalla KaDyn maalin yläkulmaan. FC Kemi sai pontta tasoitusmaalista ja hallitsi varsinaisen peliajan loppuminuutteja. KaDyllakin oli etsikkoaikansa ja paikkansa, mutta laukauksissa ruuti oli läpimärkää. Laadukkaita vetoja ei saatu aikaiseksi edes parhaimmista rakennelluista sommitelmista. Lisämaaleja ei nähty, joten seurasi 2 x 5 minuutin jatko-ottelu.

Jatko-ottelun draamaa

Jatko-ottelu eteni tasaisissa merkeissä, kunnes KaDyn Juho Väinälä rikkoi seitsemässä metrissä saaden illan toisen varoituksensa ja ulosajon. Koska kyseessä oli KaDyn kuudes kumulatiivinen rike, FC Kemi sai vapaapotkunsa rikekohdasta ilman muuria. Pikkarainen laukoi vaparin voimalla sisään: FC Kemi oli ensimmäistä kertaa finaalisarjassa johdossa.

Maalin johdosta KaDy selvisi ulosajosta ilman alivoimapeliä ja lähti jahtaamaan tasoitusmaalia nostamalla Niila-Ville Laitisen mukaan hyökkäykseen viimeisen seitsemän minuutin ajaksi. FC Kemi kuitenkin puolusti tarkkaan ja piti johtonsa loppuun saakka.

Näin ollen finaalisarjan voitot ovat tasan 1–1 ja KaDyn 11 ottelun voittoputki katkesi viimein. Playoff-sarjoissa kuitenkin vain viimeinen ottelu ratkaisee. Suomen mestaruus ratkaistaan kolmannessa ottelussa, joka pelataan huomenna sunnuntaina 23.5. klo 16.00 Kemissä.

FC Kemi on nyt jokaisella pudotuspelikierroksella hävinnyt ensimmäisen ottelunsa vieraissa (Riemu, Akaa Futsal, KaDy), mutta noussut kotikentällään voittoihin. Riemua ja Akaata vastaan FC Kemi kaivoi kaksi voittoa, mutta onnistuuko KaDy rikkomaan tuon taian?

KaDy joutuu lähtemään ratkaisufinaaliin ilman ulosajettua Juho Väinälää ja mahdollisesti ilman loukkaantunutta Tero Intalaa. FC Kemi saa ratkaisevaan finaaliin takaisin pelikiellosta tärkeän pelaaja-valmentajansa Boris Čizmarin.

Forza Dynamo! Sunnuntaina mestaruuteen!

Ratkaiseva kolmas finaali:

su 23.5.2021

Tervahalli, Kemi
FC Kemi – KaDy

Pelin parhaina palkittiin lauantain pelissä Vesa Lilja, FC Kemi ja Italo Henrique Bob, KaDy

Tilastot
FC Kemi

3 - 2

3'MaaliLouste Henri
29'MaaliLilja Vesa
32'MaaliPikkarainen Tuukka
43'MaaliPikkarainen Tuukka