KaDy Miesten edustus, Miesten Futsal-Liiga

ToPV - KaDy   4 - 8

Putaan LH

RAPORTTI: KaDy FINAALIIN!!!

Kampuksen Dynamo nappasi finaalipaikan voittamalla Tornion Palloveikot vieraissa maalein 4–8.

la 8.5.2021

Miesten Futsal-Liiga, 2. välierä

16.00, Putaan liikuntahalli, Tornio

ToPV – KaDy 4–8 (1–4)

(paras kolmesta, voitot 0–2, KaDy finaaleihin, ToPV pronssiotteluun)

Maalit:

ToPV: Aleksi Kylmälä 2, Newton Jr., Juho-Teppo Berg

KaDy: Jukka Kytölä 3, Bob 2, Lassi Lintula, Mikko Kytölä, Henri Louste

Finaalisarja

la 15.5. KaDy – FC Kemi TAI Akaa – KaDy

la 22.5. FC Kemi – KaDy TAI KaDy – Akaa

(+ tarvittaessa su 23.5. kolmas ja ratkaiseva finaali: FC Kemi – KaDy TAI KaDy – Akaa)

Toinen finaalijoukkue selviää su 9.5. Kemissä pelattavassa kolmannessa ja ratkaisevassa välieräottelussa FC Kemi – Akaa Futsal (voitot 1–1).

Artikkelin valokuvat: Ville Koskiniemi

Miesten Futsal-Liigan välierät jatkuivat lauantai-iltana. Kampuksen Dynamo nappasi finaalipaikan voittamalla Tornion Palloveikot vieraissa maalein 4–8 (1–4).

Jos ensimmäinen osaottelu vappuna Jyväskylässä oli erittäin tasainen, otti KaDy ohjat Torniossa alusta alkaen. Jukka Kytölä vei vieraat ansaitusti johtoon rajapotkukuviosta. ToPV sai tasoituksen lahjana 10. minuutilla KaDyn ykkösmiesten prässinpurkukuvion epäonnistuttua totaalisesti. KaDy kuitenkin korjasi rivinsä ja mätti kolme komeaa osumaa ennen puoliaikasummeria. Viimeistelijöinä olivat Lassi Lintula, Italo Henrique “Bob” ja Mikko Kytölä.

Toisen puoliajan alussa oli jo ratkaisun makua, kun Bob haistoi 10 sekunnin kohdalla ToPV:n harhasyötön ja niittasi jyväskyläläiset 1–5 johtoon. Henri Louste laukoi erikoistilannekuviosta KaDyn kuudennen maalin vasurilla takakulmaan.

32. minuutilla avausjakson moka toistui: Dynamon prässinpurku toi pallon suoraan maalin eteen Aleksi Kylmälälle, joka laukoi lahjapallon maaliin. Maali oli Kylmälän ja koko ToPV:n kolmas koko välieräsarjassa. Harhasyöttöjä jaellut Jukka Kytölä kuitenkin nollasi virheensä ja rokotti alivoimapelissä pallon viileästi tyhjään ToPV-maaliin kaksi kertaa.

Viimeisillä minuuteilla KaDy lepuutti kuuden maalin johdossa avainmiehiä ja jakoi peliaikaa jokaiselle; ToPV sievisteli lukemia kahden maalin verran.

Maalieroja ei kuitenkaan pudotuspeleissä lasketa, ja Dynamo nappasi toisesta välierästä selkeän 4–8-voiton. KaDy etenee finaaleihin seitsemännen kerran 10 vuoden sisällä; 10 vuoden mitalisaldo Dynamolla tähän asti on kaksi mestaruutta, neljä hopeaa ja yksi pronssi.

Tornioon kauden alla siirtynyt Dynamo-ikoni Sergei Korsunov oli loukkaantuneena vaihtopenkillä eikä pelannut koko välieräsarjassa vaihtoakaan. Entinen Dynamon pelaaja Newton Jr. pelasi ToPV:n paidassa ja viimeisteli yhden lohdutusmaalin minuutti ennen loppua. Entinen ToPV:n pelaaja Bob iski KaDyn paidassa kaksi osumaa puoliaikatauon molemmin puolin.

KaDyn apuvalmentaja Jesse Kalliokoski:

— Puolustuspelaaminen oli meidän voittomme salaisuus. Myös prässipelaaminen onnistui tänään hyvin; samoin tavaramerkkimme erikoistilanteet, joista tulikin muutama maali. Ensimmäisessä osaottelussa Jyväskylässä meillä jäi hieman “kuti piippuun” etenkin pallollisessa pelissä, mutta tänään ruuti oli kuivaa ja tulosta tuli mukavasti.

— Myös mentaalisella puolella olimme hyvin valmistautuneet: olimme valmiimpia ottelun panoksen vaatimuksiin tänään. Jalat eivät jääneet bussiin, kuten usein sanotaan.

— Näin pääsemme viettämään äitienpäivää hyvissä ajoin kotipuoleen. Saimme myös tähän yhden vapaa- ja lepopäivän tulevaa finaalivastustajaamme enemmän. Ansaitsimme kaksi voittoa tästä sarjasta ja etenemme sinne minne kuulumme: finaaleihin, Kalliokoski päättää.

***

***

Tilastot
ToPV

4 - 8

3'MaaliKytölä Jukka
9'MaaliKylmälä Aleksi
14'MaaliLintula Lassi
18'MaaliKytölä Mikko
28'MaaliLouste Henri
31'MaaliKylmälä Aleksi
35'MaaliKytölä Jukka
37'MaaliKytölä Jukka
38'MaaliDe Souza Queiroz Junior Newton
39'MaaliBerg Juho-Teppo