KaDyn ja Rodrigo Saldanhan tiet eroavat, Mikko Kytölä päävalmentajana loppukauden
Julkaistu: 12.03.2023 19.09

KaDyn ja Rodrigo Saldanhan tiet eroavat, Mikko Kytölä päävalmentajana loppukauden

Kampuksen Dynamon miesten futsal-liigajoukkueen päävalmentaja vaihtuu jälleen. Tammikuun alussa pestissä aloittaneen Rodrigo Saldanhan ja seuran tiet erosivat tällä viikolla: loppukevään sopimus purettiin yhteisymmärryksessä koeajan puitteissa. Saldanha lähtee Jyväskylästä perhesyistä. Loppukauden kevään playoffeihin KaDyn miesten vetovastuussa on pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä apunaan Juho Rinne.


Brasilialainen 36-vuotias Rodrigo Saldanha saapui Jyväskylään vuodenvaihteessa Uddevallasta, jossa hän valmensi syksyllä 2022 Uddevalla Futsal Clubia Ruotsin Futsal-Liigan kärkikahinoissa. Saldanhan reilut kaksi kuukautta kestänyt valmennuspesti täydensi KaDyn ennestään vahvaa brasilialaisedustusta, ovathan joukkueen runkopelaajia tällä kaudella Ítalo Henrique (Bob), Newton Jr. ja Jailson.

Saldanhasta tuli KaDyn miesten liigahistorian viides päävalmentaja Tero Kelhälän, Kerkko Huhtasen, Mikko Kytölän ja Vasko Vujovićin jälkeen. Neljään Suomen mestaruuteen ja kolmesti Uefan futsalin Mestarien Liigan Main Roundille KaDyn luotsannut Vujović erosi tehtävästään marraskuussa 2022 keskittyäkseen Latvian miesten maajoukkueen valmennukseen.

– Aikani Jyväskylässä oli upeaa, ja on harmi että se jäi lopulta näin lyhyeksi. Olen ollut erossa perheestäni, ja tein tämän vaikean päätöksen perhesyistä. Seuraava osoitteeni on Portugali, jossa meillä on mahdollista jatkaa elämäämme yhdessä, Uuden-Seelannin ja Ruotsin kautta Jyväskylään valmentajaurallaan kiertänyt Saldanha avaa päätöstään.

– Haluan kiittää kaikkia pelaajia ja KaDyn taustoja yhteisestä ajastamme. Seurassa tehdään hienoa työtä, ja viihdyin yhteisössä erinomaisesti, Saldanha päättää.

KaDyn kapteenina Saldanhan lyhyellä aikakaudella toiminut Mikko Kytölä on jo valmentajanakin varsin kokenut kehäkettu. Myös KaDyn naisten liigajoukkuetta menestyksekkäästi valmentava Kytölä on valmis kevään triplaroolin haasteisiin:

– Harmi, että Rodrigo joutui lähtemään kesken hyvän kauden, mutta tietenkin elämässä pitää olla prioriteetit kohdillaan. Hän teki hyvää työtä, ja olin itse tyytyväinen, kun sain itse keskittyä pari kuukautta enemmän pelaajan rooliin.

– Loppukausi on mielenkiintoinen, ja pelaajavalmentajana toimiminen on tietenkin haaste, mutta meidän vahva kulttuurimme antaa hyvän pohjan, jolle rakentaa mielekästä treeniarkea.

– Pelaajarinkimme on kapea mutta erittäin laadukas. Lisäksi kehittyvät P19-poikamme antavat tulitukea taustalla, joten olemme varmasti jälleen kilpailukykyisiä kevään peleissä, Mikko Kytölä päättää.

Mikko Kytölän apuna valmennustehtävissä jatkaa Juho “Lopsi” Rinne, joka liittyi KaDyn valmennustiimiin syksyllä Mestarien Liigan otteluiden alla. Rinne pelasi KaDyn liigajoukkueessa neljä kautta 2014–2018 päättäen liigauransa Suomen mestaruuteen.

Obrigado, Rodrigo!

Ave, Komik ja Lopsi!

KaDyn miesten seuraavat ottelut vuonna 2023:

la 18.3.2023
ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä
klo 16.00 KaDy – Riemu

la 25.3. tai su 26.3.
1. puolivälierä vieraissa

la 1.4. tai su 2.4.
2. puolivälierä kotona (Monitoimitalo, Jyväskylä)

Playoffien aikataulusta tiedotetaan mahdollisimman pian runkosarjan päätöksen ja vastustajan selviämisen jälkeen. KaDyn miesten vastustaja puolivälierissä on Mad Max, SoVo, ToPV tai Vieska Futsal.

* * *

Kampuksen Dynamon miesten päävalmentajat liigahistoriassa 2009–2023

2009–2012 Tero Kelhälä (2 SM-hopeaa)
2012–2014 Kerkko Huhtanen (pelaaja-valmentaja; 1 Cup-mestaruus, 1 SM-pronssi)
2014–2016 Kelhälä (1 SM-hopea)
2016–2017 Mikko Kytölä (pelaaja-valmentaja, 1 SM-hopea)
2017–2022 Vasko Vujović (4 SM-kultaa)
(2022 M. Kytölä, väliaikainen pelaaja-valmentaja)
2023 Rodrigo Saldanha
2023 M. Kytölä, väliaikainen pelaaja-valmentaja

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.