20
TOU
18.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

FC Kemi - KaDy   2 - 3

Tornio, Putaan liikuntahalli (V-halli)

ENNAKKO: Miesten Suomen mestaruus katkolla Dynamolle lauantaina, Laitinen luottaa joukkueeseen

Finaalien aika! Finaalit ovat KaDy-perheessä lähes varma kevään merkki: Dynamon miehet ovat näet jo yhdeksättä kertaa Futsal-Liigan finaaleissa. Aiemmilta kausilta palkintohyllyssä on neljä perättäistä Suomen mestaruutta (2018, 2019, 2021, 2022), neljä SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi.


Miesten Futsal-Liigan finaalit

(paras viidestä, kolmella voitolla Suomen mestariksi, KaDy johtaa voitoin 2–1)

la 20.5.2023
4. finaali
FC Kemi – Kampuksen Dynamo
18.00 Putaan liikuntahalli, Tornio


+ su 21.5.2023 (tarvittaessa)
5. finaali
FC Kemi – Kampuksen Dynamo
18.00 Putaan liikuntahalli, Tornio

Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen): https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Tänä viikonloppuna ratkaistaan Suomen mestaruus Torniossa! Finaalien pelitapa on paras viidestä, eli kolmella voitolla etenee Suomen mestariksi. Mestaruus on katkolla KaDylle jo lauantaina, kun kolmen finaalin jälkeen otteluvoitot ovat 2–1 KaDyn hyväksi. Jos Kemi siis pystyy voittamaan lauantain pelin, siirtyy ratkaisu sunnuntaille viidenteen finaaliotteluun.

Viikonlopuksi riittää siis jännitettävää; pääseekö KaDy nostamaan viidettä kertaa mestaruuspokaalin jo lauantaina vai venyvätkö ratkaisun hetket sunnuntaille? FC Kemillä ei vielä ole vahvasta tekemisestä huolimatta yhtään mestaruutta plakkarissa; he tuskin hevin luovuttavat kultahaaveistaan.

Dynamo jatkaa totutun kapealla rosterilla Torniossa

Maalivahdeista mukana ovat itseoikeutetusti KaDyn maalivahtilegenda, tähän mennessä vaihtopenkin puolella playoffeissa vaikuttanut, kapteeni Niila-Ville "Monnarin elävä seinä" Laitinen ja ilmiömäisessä torjuntavireessä oleva Juha-Matti Savolainen. Kovia minuutteja rehkineiden Tero ja Jere Intalan, Bene Filpun, Ítalo "Bob" Henriquen, Newton Jr.:n ja Jailson Veigan sekä päävalmentaja-pelaaja Mikko Kytölän lisäksi matkaan lähtee myös kauden mittaan miesten liigan parketteihin ensikosketustaan ottaneita nousevia tähtiä KaDyn P19-joukkueen pelaajista. Tällä kertaa kokoonpanossa ovat Lassi Niemelä ja Viljami Ihalainen; muiden vuoro on taas ensi kaudella.

Kolme finaalia takana, edessä ratkaisun hetket

KaDy on ollut kolmessa ensimmäisessä finaalissa pallollisesti hienoisesti niskan päällä, vaikka FC Kemi onkin ollut tuloksellisesti mukana loppuun saakka – kuten finaalipeleiltä sopii odottaakin. Ensimmäinen finaalin alkupuolisko oli Kemin maalijuhlaa (3–0), toisella puoliajalla KaDy puolestaan kuroi kemiläisten kolmen maalin etumatkan kiinni ja varsinaisen peliajan jälkeen tulostaulussa olikin lukemat 3–3. Maalittoman jatko-ottelun päälle KaDy vei voittomaalikilpailun Savolaisen torjuttua kemiläisten neljästä laukauksesta kolme.

Toisen finaalin maalitili puhui karua kieltä edelleen pallonhallinnassa jälleen vahvemmaksi osoittautuneen KaDyn puolustuspään hairahduksista; Kemi vei peräti 1–5-vierasvoiton Monnarilta. Toki Kemin kaksi viimeistä maalia tulivat KaDyn pelatessa ilman maalivahtia, mutta numerot eivät valehtele illan paremmuudesta. Toisaalta kemiläiset onnistuivat pitämään oman puolustuspelaamisensa tiiviinä ja yksi FC Kemin illan tähdistä olikin maalivahti Rennan Cabral. KaDyn ainoan maalin, varhaisen 1–0-johtomaalin, laukoi Bob.

Kolmannessa finaalissa KaDy onnistui puolustuspelaamisessa huomattavasti paremmin. Laukaukset viuhuivat kohti Kemin maalia edellisten otteluiden tapaan, mutta myös KaDyn puolustus pysyi tiiviinä koko ottelun ajan. Dynamon parhaana palkittu huippumaalivahti Savolainen torjui harvakseltaan maaliaan kohti tulitettuja laukauksia maagisen tarkasti. Savolaisen virkaveli Cabral oli täystyöllistettynä maalillaan.

Finaalimaalivahtien huipputasosta kertoo se, että Savolaisen pidettyä maalitilin puhtaana ainut Cabralin selän taa löytänyt pallo oli Jere Intalan tolppaan kilpistynyt laukaus, josta kimmonneen pallon päävalmentaja Kytölä laukoi eleettömän varmasti maalin perukoille.

Nostaako KaDy mestaruuspokaalin lauantaina?

Neljäs finaali alkaa klo 18 Torniossa. Jos kaikki menee punamustien suunnitelmien mukaan, nostavat kadylaiset mestaruuspokaalin ilmaan viidettä kertaa peräkkäin.

Kapteeni Niila-Ville Laitinen: "Uskon, että valmistautuminen kantaa hedelmää lauantaina"

KaDyn pitkäaikainen seuraikoni, kapteeni Niila-Ville Laitinen kertaa tähän mennessä pelattuja finaalipelejä:

- Finaaliottelut ovat olleet tähän mennessä statuksensa mukaisesti vuoden kovimpia pelejä. Pelien taktiset elementit ja intensiteetti ovat olleet korkealla tasolla; ratkaisut ottelujen sisällä syntyvät pienistä asioista ja pienistä hetkistä pelin sisällä, analysoi Laitinen.

Laitinen on luottavainen viikonlopun suhteen; joukkueen sisäinen valmistautuminen ja vaatimustaso ovat korkealla. Myös joukkueen pitkä voittamisen kulttuuri vaikuttaa taustalla, kun lauantaina lähdetään hakemaan viimeistä niittiä viidennelle mestaruudelle.

- Nyt olemme raivanneet tiemme tilanteeseen, jossa olemme voiton päässä mestaruudesta, kun lähdemme kohti Torniota. Uskon vahvasti siihen, että meidän päivittäinen työmme ja joukkueen sisältä kumpuava vaatimustasomme sekä tarkka valmistautuminen yksittäisiin otteluihin kantaa hedelmää myös tulevana lauantaina, toteaa Laitinen.

Aiempien vuosien tapaan myös nyt vaaditaan kovaa kanttia ja vahvan osaamisen täytäntöönpanoa.

- Meillä on myös jo kokemusta aiemmilta vuosilta vastaavista tilanteista ja haasteista, joten luotan täysin näihin henkisesti erittäin vahvoihin ihmisiin, joiden kanssa pukukoppi ja arki on jälleen jaettu lähemmäs kymmenen kuukauden ajan, kapteeni kehuu joukkuettaan.

- Toivottavasti saadaan mahdollisimman paljon punamustaa yleisöä paikan päälle Tornioon ja tuodaan yhdessä pokaali Jyväskylään, Laitinen päättää.

Näin pelataan:

su 7.5.2023 Tervahalli, Kemi
FC Kemi – KaDy 3–3 (1–3 rp.) 3–3 jo., 3–3 (3–0)

la 13.5.2023 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – FC Kemi 1–5 (1–3)

su 14.5.2023 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – FC Kemi 1–0 (1–0)

la 20.5. klo 18.00 FC Kemi – KaDy, Putaan liikuntahalli, Tornio

+ tarvittaessa:
su 21.5. klo 18.00 FC Kemi – KaDy, Putaan liikuntahalli, Tornio

* * *

Kannatuskampanjassa loppukiri - vielä ehtii lahjoittaa Dynamolle

Kampuksen Dynamo käynnisti meneillään olevalla maajoukkuetauolla kannatuskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 10 - 20 000 euroa kannattajilta ja seudun yrityksiltä paikkaamaan seuran heikentynyttä taloustilannetta.

https://www.kampuksendynamo.com/uutiset/52846/kampuksen-dynamo-tarvitsee-apuasi-kannatuslippukampanja-nyt

* * *

KaDyn miesten joukkue finaalisarjassa:

Maalivahdit: Niila-Ville Laitinen (C), Juha-Matti Savolainen
Kenttäpelaajat:
Bene Filppu, Ítalo Henrique, Jere Intala, Tero Intala, Jailson Veiga, Newton Jr., Mikko Kytölä (pelaaja-valmentaja),
Valmennus:
Mikko Kytölä, Juho Rinne

Omassa P19-liigassaan kuuden parhaan joukkoon sijoittuneesta KaDyn P19-joukkueesta mukana miesten liigajoukkueessa ovat:
Otso Honkonen (mv), Lassi Niemelä, Masi Lohi, Konsta Pohjonen, Viljami Ihalainen, Valtteri Lampila, Leino Ihalainen (mv).

Tilastot
FC Kemi

2 - 3

7'MaaliFilppu Bene
10'MaaliBob Italo Henrique
16'MaaliUimaniemi Ville
32'MaaliBorite Soufiane

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.