RAPORTTI: Kausi päätökseen ja pisteet kotiin Espoosta
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 24.03.2024 11.12

Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyi lauantaina 23.3. Kampuksen Dynamon kausi päättyi Espoossa GFT:tä vastaan 1-4-vierasvoittoon. Eric Sylla viimeisteli hattutempun entisen seuransa verkkoon.

Golden Futsal Team – Kampuksen Dynamo 1-4 (1-2)

KaDy avauspuoliajalla maalin johtoon

Miesten Futsal-Liigan runkosarja päättyi lauantaina 23.3. Kampuksen Dynamon kausi päättyi Espoossa GFT:tä vastaan 1-4-vierasvoittoon. Eric Sylla viimeisteli hattutempun entisen seuransa verkkoon. KaDyn ensimmäisen maalin nakutti Timi Lahti.Ottelulla ei ollut suurempaa merkitystä, kun 9. sija ja kauden päättyminen runkosarjaan oli Dynamolle varmistunut jo viikkoa aiemmin. Viisinkertainen hallitseva mestari jää nyt kesälomille, kahdeksan parasta jatkavat pudotuspeleihin ja illan vastus GFT jatkaa liigakarsintaan.

Avauspuoliaika oli tasainen, kun GFT taisteli suorasta sarjapaikasta ja KaDy pelasi paineetta. Timi Lahti vei KaDyn kulmapotkukuviosta johtoon, GFT:n Albinot Bekaj tasoitti lähes identtisellä maalilla toisessa päässä. Eric Sylla laukoi vastahyökkäyksestä vierasjohdon taukolukemiksi. GFT:ssä toissa syksynä pelannut Aaro Paappanen syötti KaDyn kaksi ensimmäistä maalia.

GFT haki maalia vimmatusti, KaDy puolusti

Toisella puoliajalla GFT haki vimmatusti tasoitusta taistellakseen viimeisestä suoran säilyjän paikasta, johon se tarvitsi vähintään kahden pisteen voiton ja lisäksi VehU:n kompuroimista samaan aikaan Loimaalla varmaa putoajaa AU:ta vastaan. Eric Sylla rankaisi 25. minuutilla espoolaisia uudelleen.

GFT:n takaa-ajossa KaDy pelasi kunnialla kauden loppuun saakka ja puolusti maaliaan antaumuksella aivan kuin olisi kyseessä playoffit. Juha-Matti Savolainen maalinsuulla joutui torjumaan sarjatulena GFT:n laukaisuyrityksiä ja sai kelpo kenraaliharjoituksen MM-karsintaa varten.

Maalihai Syllalle hatullinen, Oras suihkuun

Kun GFT ei onnistunut mistään paikoistaan eikä edes viidellä kenttäpelaajalla neljää vastaan, pääsi Sylla vielä läpiajoon kohti tyhjää espoolaismaalia. GFT:n kippari Riku Oras repi Syllan nurin rangaistusalueella, ja Sylla itse laukoi rankkarista hattutempun täyteen. Oras harmillisesti missaa kaksi ensimmäistä liigakarsintaottelua suoran ulosajonsa vuoksi.

Eric Syllan pistesaldo runkosarjassa oli 26 maalia ja 5 maalisyöttöä. Sylla oli maalipörssin neljäs ja pistepörssin seitsemäs.

GFT saa liigakarsinnassa vastaan ilmeisesti TP-Kaarlen Kokkolasta. Suora nousija Futsal-Ykkösestä liigaan on Pirkkalan Jalkapalloklubi tai KF Kosova.

(Korjattu su 24.3.2024: Futsal-Ykkösen voittaja eli suora nousija Liigaan ei ole vielä tiedossa, koska lauantain Futsal-Ykkösen päätöskierroksen ottelu Kiisto - KF Kosova keskeytettiin Vaasassa 16. minuutilla. Palloliitto tiedottaa myöhemmin, miten ottelun suhteen toimitaan ja miten liiganousija ja liigakarsintaan etenevä joukkue ratkaistaan kolmikosta PJK, TP-Kaarle, KF Kosova.

Kytölä, Savolainen ja Sylla Hollantia vastaan MM-karsintaan

Maajoukkuevalinnat MM-jatkokarsintaan Hollantia vastaan julkistettiin tänään. KaDyn pelaajista Sergio Gargellin joukkueessa on kolmikko Jukka Kytölä - Juha-Matti Savolainen (mv) - Eric Sylla. Kevään leirillä mukana olleet Bene Filppu ja KaDyn kapteeni Eemeli Hänninen eivät olleet varsinaisessa valitussa joukkueessa listattuna.

KaDyn naiset aloittavat puolivälierät kotona Ilvestä vastaan su 24.3.

Jukka Kytölän luotsaamat KaDyn naiset selvittivät tiensä puolivälieriin neljättä kertaa perättäin. Runkosarjan sijoitus oli lopulta viides. Puolivälierien vastustaja on sarjan nelonen Ilves FS. Puolivälierät alkavat sunnuntaina 24.3. Jyväskylässä ja ratkaisevat 1-2 ottelua pelataan pääsiäisviikonloppuna Tampereella. Kahdella voitolla etenee välieriin, joihin KaDyn naiset eivät ole aiemmalla kolmella yrityksellä vielä yltäneet.