ENNAKKO: KaDyn miehillä vielä oljenkorsi playoffeihin, lauantaina ÄSSÄ-areenalla voitettava Akaa
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 14.03.2024 19.46

ENNAKKO: KaDyn miehillä vielä oljenkorsi playoffeihin, lauantaina ÄSSÄ-areenalla voitettava Akaa

Miesten Futsal-Liigan runkosarjan lähestyy huipennustaan ja loppuratkaisuaan. KaDy saa vastaansa lauantaina 16.3. sarjakärki Akaa Futsalin. Aloituspotku ÄSSÄ-Areenalla klo 13.30.

la 16.3.2024

Miesten Futsal-Liigaa, runkosarjan kierros 21/22

Kampuksen Dynamo – Akaa Futsal

klo 13.30 Jyväskylä, Monitoimitalo, ÄSSÄ-Areena


Tulokset, sarjataulukko ja tilastot Palloliiton Tulospalvelussa: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/FML!splfs2324/group/1


Viimeinen oljenkorsi: KaDy tarvitsee kaksi voittoa

Kampuksen Dynamon miesten viimeinen oljenkorsi! Taistelu viimeisestä playoff-paikasta jatkuu vielä kerran lauantaina kovalla kotiottelulla, kun vieraaksi Monnarille saapuu sarjaa johtava, liigan suurin mestarisuosikki Akaa Futsal. Kyseessä on samalla myös kevään 2018 ja kevään 2019 finaaliparin uusinta. Akaa Futsal on jäänyt viidesti himmeämmille mitaleille Kampuksen Dynamon dynastian venyessä viiteen perättäiseen Suomen mestaruuteen.

Tänä vuonna KaDyn menestys on kuitenkin ollut laihempi, ja pudotuspeleihin yltäminen on katkolla kahtena seuraavana maaliskuun viikonloppuna. Seitsemän kärki on KaDylta jo karannut, mutta puna-musta voi vielä tarrata kiinni 8. sijaan eli viimeiseen playoff-paikkaan. Tasapisteissä KaDyn kanssa selvästi huonommalla maalierolla on ToPV, joka on kaksi kierrosta ennen sarjan loppua viisi pistettä Dynamoa edellä. ToPV kohtaa kuitenkin enää kaksi ehdotonta kärkijoukkuetta (FC Kemi, Vieska), joten KaDylle saattaa riittää 5-6 pisteen lisäpotti himoittuun puolivälieräpaikkaan.

Viimeiset vastustajat Akaa ja GFT - Akaassa syksyllä niukka tappio

KaDyn viimeinen kotiottelu on Akaa Futsalia vastaan, minkä jälkeen päätöskierroksella jyväskyläläiset matkaavat Espooseen putoamistaistelussa olevan GFT:n vieraaksi (la 23.3.). Kahden pisteen jatkoaikavoitto olisi ehdoton minimi kotiottelusta jatkohaaveita varten. Haaste on kuitenkin kova, kun Akaa Futsal on ollut suvereeni koko kauden. Syksyllä Akaassa KaDy taipui viimeisillä minuuteilla hyvän taistelun päätteeksi maalein 4-2 (1-1).

Jukka Kytölä palaa kokoonpanoon, miltä näyttää maalivahtiosasto?

Maajoukkuetason kokenut maalivahtikaksikko Niila-Ville Laitinen - Juha-Matti Savolainen on ollut poissa kentältä vammojen vuoksi; Kajaanissa varusmiespalvelustaan suorittava Otso Honkonen on kutsuttu hätiin tolppien väliin.

Mikko Kytölän luotsaaman KaDyn tehot ovat vaikealla kaudella levänneet pitkälti Eric Syllan ja Bene Filpun harteilla, ja useat ottelut ovat kääntyneet toisella puoliajalla johtoasemasta niukkaan tappioon.

Joukkueen tärkein kenttäpelaaja Jukka Kytölä palaa pelikiellosta kokoonpanoon. Kytölä toi runsaasti virtaa ja varmuutta Turun-vieraspelissä kolme viikkoa sitten, mutta sai samassa ottelussa kaksi varoitusta, joten hän joutui huilaamaan tärkeän kotiottelun FC Kemiä vastaan.

Aiemmilla kausilla Jere Intala (kesk., kuva kotiottelusta 2021-2022) pommitti Akaata kumoon KaDyn paidassa.


Akaa Futsal vilisee entisiä KaDy-tähtiä

Akaa Futsalin riveissä nähdään useita KaDyssa mestaruuksia juhlineita tähtipelaajia: Tero Intala, Jere Intala, Italo "Bob" Henrique ja Markus Rautiainen. KaDy lähtee kotiotteluun haastajan asemasta.

KaDy vs. Akaa Futsal / Leijona Futsal / Kylve kautta aikojen (Futsal Cup, Futsal-Liiga, Futsal-Ykkönen, Supercup):

45 ottelua, 31 voittoa, 14 tappiota (maaliero 195–141)

KaDyn naiset aloittavat puolivälierät kotona Ilvestä vastaan su 24.3.

Jukka Kytölän luotsaamat KaDyn naiset selvittivät tiensä puolivälieriin neljättä kertaa perättäin. Runkosarjan sijoitus oli lopulta viides. Puolivälierien vastustaja on sarjan nelonen Ilves FS. Puolivälierät alkavat sunnuntaina 24.3. Jyväskylässä ja ratkaisevat 1-2 ottelua pelataan pääsiäisviikonloppuna Tampereella. Kahdella voitolla etenee välieriin, joihin KaDyn naiset eivät ole aiemmalla kolmella yrityksellä vielä yltäneet.


Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.