ENNAKKO: KaDyn miehet viidettä kertaa Mestarien Liigassa - avausottelu tänään klo 16.00
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 25.10.2023 11.00

ENNAKKO: KaDyn miehet viidettä kertaa Mestarien Liigassa - avausottelu tänään klo 16.00

Kampuksen Dynamon miehet pelaavat tällä viikolla neljättä kertaa UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla (32 parasta joukkuetta). Avausottelu on keskiviikkona klo 16.00, vastassa on Kosovon Prishtina 01.

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga - UEFA Futsal Champions League

Main Round (32 joukkuetta), 25.10.–29.10.2023, Kaunas


Virallinen kisasivusto: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague

UEFA:n opas Main Roundille: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/news/0284-18d9c1a9c9e3-c76f447cba11-1000--main-round-starts-tuesday/

Otteluohjelma, tulokset ja lohkot: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/fixtures-results/#/d/2023-10-25

KaDyn Mikko Kytölä ja Lassi Lintula vääntävät elokuun 2022 Mestarien Liigan ottelussa Podgoricassa. Artikkelin kuvat: Kirsi Nummela)


Kampuksen Dynamo taas UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla

Kampuksen Dynamo pelaa tällä viikolla neljättä kertaa UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla (32 parasta joukkuetta). Avausottelu on keskiviikkona klo 16.00, vastassa on Kosovon Prishtina 01. Jyväskyläläiset arvottiin heinäkuussa lohkoon 7, jota isännöi viime vuodet tapaan Liettuan mestari Kauno Žalgiris. Lohkon muut joukkueet ovat Prishtina 01 (Kosovo) ja AEL Limassol (Kypros).

Lohkon ennakkosuosikkina voidaan pitää suuria satsauksia tehnyttä isäntäjoukkue Kauno Žalgirista, joka on myös lohkon joukkueista ykkösrankattu. Seura tunnetaan erityisesti koripallon puolelta, missä se on Euroopan kovimpia ja tunnetuimpia seuroja.

Kampuksen Dynamo asettuu ennakkokaavailuissa yhdeksi haastajaksi samalle viivalle kosovolaisten ja kyproslaisten kanssa. Prishtina syrjäytti edelliskierroksella elokuussa kovan Puolan mestarin KSC Lubawan, AEL Limassolin taakse jäi muun muassa Sveitsin Minerva.

KaDy eteni Main Roundille tällä kertaa ilman Preliminary Roundin karsintaotteluita kerättyään aiempina vuosina ranking-pisteitä riittävästi rankingsijaan 20.

Lue kesän arvontaennakot ja arvontatulokset:

UEFA Futsal Champions League: Kampuksen Dynamo suoraan sijoitettuna Main Roundille (30.6.2023)

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga: Kampuksen Dynamo jälleen Kaunasiin (5.7.2023)

Otteluohjelma

ke 25.10.2023

16.00 Kampuksen Dynamo (FIN) – Prishtina 01 (KOS)

19.00 AEL Limassol (CYP) – Kauno Žalgiris (LTU)

to 26.10.2023

16.00 AEL Limassol (CYP) – Kampuksen Dynamo (FIN)

19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Prishtina (KOS)

la 28.10.2023

16.00 Prishtina (KOS) – AEL Limassol (CYP)

19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Kampuksen Dynamo (FIN)

(Suomi on samalla aikavyöhykkeellä kuin Liettua.)

Liki koko rosteri matkassa, Parente ja Koskela vahvistavat Dynamoa viikon


KaDy saa matkaan Kaunasiin koko kapean rosterinsa; tosin nuori suurlupaus Aaro Paappanen ei ole U19-poikien EM-lopputurnauksen kahden ensimmäisen ottelun jälkeen pystynyt pelaamaan kotimaan liigan otteluissa. Omista nuorista kasvateista kisakoneeseen lähtevät Valtteri Lampila ja Masi Lohi.

Lainapelaajina vahvistukseksi lähtevät vanha tuttu portugalilainen David Parente sekä tamperelaisesta VehU:sta mukaan tuleva Ville Koskela, jolla on useiden vuosien kokemus kotimaan liigasta. Lainapelaajilla on optio Elite Roundista, mikäli KaDy voittaa lohkonsa Kaunasissa.

Ottelupaikka Kauno sporto halė (Stepono Dariaus ir Stasio Girėno sporto centru) on Kaunasin kantakaupungin lähellä, n. 1,5 km Kaunasin uudesta keskustasta itään. Halli on Kaunasin toiseksi suurin megaluokan Žalgiris Arenan jälkeen. Futsalin MM-kisojen 2021 ratkaisuottelut pelattiin Žalgiris Arenalla. Viime vuonna Kauno Žalgiriksen isännöimät Mestarien Liigan Main Roundin ottelut pelattiin Prienain kaupungissa.

Otteluista on todennäköisesti tulossa livelähetyksiä. Tästä tiedotetaan KaDyn kanavilla keskiviikon 25.10. ja tulevien ottelupäivien aikana mahdollisuuksien mukaan. Viime vuoden tapaan ottelut näkyvät ainakin Liettuan valtiollisella tv-kanavalla (lrt.lt). Kanavan ohjelmisto on pitkälti maarajattu Liettuaan.

Jukka Kytölä: "Kaikki erittäin motivoituneita hyppäämään askiin"

Italian Serie A -seura Pesarosta Kampuksen Dynamoon palannut Jukka Kytölä ei ollut Kaunasissa KaDyn mukana viime lokakuussa, vaan Italian ammattilaiskentillä. Kokenut pohjapelaaja Kytölä on innoissaan paluusta Mestarien Liigan peleihin.

- Mestareiden liiga on jälleen kerran upea kokemus KaDylle. Pelaajien pikkuvaivat ovat tuoneet omat haasteensa valmistautumiseen, mutta keskiviikon ottelun kynnyksellä kaikki vaikuttaisivat olemaan valmiita ja erittäin motivoituneita hyppäämään askiin.

- Joukkue on sitoutunut hyvin tähän projektiin, ja valmistautuminen on ollut varsin tarkkaa niin kentällä kuin videopalavereissa etenkin ensimmäistä vastustajaamme silmällä pitäen, Jukka Kytölä kertoo.

Jukka Kytölän isoveli Mikko Kytölä, KaDyn ja Suomen maajoukkueen pitkäaikainen tähtipelaaja, on nyt miesten edustusjoukkueen päävalmentaja.

Näin pelataan:

32 joukkueen Main Round on epätasapainotettu siten, että “Path A”:lta etenee jatkoon 12/16 joukkueesta, “Path B”:ltä vain 4/16.

Viisinkertaisen hallitsevan Suomen mestarin (2018, 2019, 2021, 2022, 2023) KaDyn lohko on “Polku B”:lla, mikä tarkoittaa sitä, että vain lohkovoittaja selviää 16 joukkueen Elite Roundille, joka pelataan 28.11.–3.12.2023.

“Polku A”:lla on keskimäärin korkeamman rankingsijoituksen joukkueita, kuten kaksi parasta seurajoukkuetta Portugalista, Espanjasta ja Kazakstanista. (UEFA:n maarankingin kärkikolmikossa kauan pyörinyt Venäjä on suljettu kaikista FIFA:n ja UEFA:n kilpailuista.)

Path A:n neljän joukkueen lohkoista etenee kolme parasta jatkoon Elite Roundille.

Marras-joulukuun Elite Roundilta etenee jatkoon vain neljä lohkovoittajaa, jotka pelaavat huhti-toukokuun vaihteessa UEFA Futsal Champions Leaguen lopputurnauksen (välierät, finaali ja pronssiottelu).

KaDyn oma kasvatti Valtteri Lampila on palannut liigajoukkueen rosteriin.

Kampuksen Dynamon joukkue Mestarien Liigan Main Roundilla Liettuassa:

Maalivahdit:
Niila-Ville Laitinen
Juha-Matti Savolainen

Kenttäpelaajat:
Jukka Kytölä
Newton Jr. (BRA)
Bene Filppu
Eemeli Hänninen
Valtteri Lampila
Eric Sylla
Aaro Paappanen
Niko Pulkkinen
Masi Lohi
+
David Parente (POR, viikon sopimus, optio Elite Roundista)
Ville Koskela (VehU, viikon sopimus, optio Elite Roundista)
+
Mikko Kytölä (pelaaja-valmentaja)

Valmennus:
Mikko Kytölä

Joukkueenjohto:
Anu Kangas
Soile Juntunen

Fysiikkavalmennus ja huolto:
Kiropraktikko Tuomo Pieti

Kampuksen Dynamon tunnelmia ja haastatteluja joukkueen kaikilla kanavilla keskiviikon ja sunnuntain välillä:

Facebook: https://www.facebook.com/KaDyFutsal
Instagram: https://www.instagram.com/kadymiehet
X (Twitter): https://twitter.com/kadyfutsal

Suomi on noussut kohisten Euroopan futsalkartalla, KaDy eturintamassa

Jyväskyläläisten tavoitteena on viime syksyn tapaan tehdä suomalaista futsalhistoriaa, sillä Suomen mestari ei ole koskaan selviytynyt Main Roundilta 16 parhaan joukkoon Elite Roundille. Nykyään se on vielä takavuosia vaikeampaa, kun UEFA:n rankingin neljä parasta maata (tällä hetkellä Portugali, Espanja, Kazakstan, Kroatia) saavat Mestarien Liigaan kaksi edustajaa.

Miesten maajoukkueen puolella Suomi on viimeisen viiden vuoden aikana MM- ja EM-karsinnoissa osoittanut jo kuuluvansa Euroopan 8–16 parhaan futsalmaan joukkoon. Parhaillaan Suomi pelaa pääsystä syksyn 2024 MM-kisoihin; karsinnan Elite Roundin lohko huipentuu joulukuussa Portugalissa ja Vantaalla. Myös naisten futsalmaajoukkue on ollut EM-karsinnoissa kahdeksan parhaan maajoukkueen joukossa. Nyt on tilaisuus tehdä vastaavaa historiaa myös miesten seurajoukkueiden puolella.

KaDyn aiemmat kerrat futsalin Mestarien Liigassa:

2018:
Preliminary Round, Wiener Neustadt: 3 ottelua, 3 voittoa, jatkoon
Main Round, Makarska (CRO): 3 ottelua, 3 tappiota, karsiutuminen

2019:
Preliminary Round, Tallinna: 3 ottelua, 1 voitto, 2 tappiota, karsiutuminen

(Keväällä 2020 ei ratkottu Suomen mestaria covid19-pandemian vuoksi. Suomea edusti typistetyssä UEFA:n Mestarien Liigassa 2020–21 runkosarjan ykkönen Akaa Futsal: 1 ottelu, 1 tappio.)

2021:
Preliminary Round, Riika: 3 ottelua, 2 voittoa, 1 tasapeli, lohkovoitto ja jatkoon
Main Round, Jablanica (BiH): 3 ottelua, 1 voitto, 2 tasapeliä, niukka karsiutuminen

2022:
Preliminary Round, Podgorica (MNE): 3 ottelua, 3 voittoa, jatkoon
Main Round, Kaunas: 3 ottelua, 3 tappiota, karsiutuminen

Kautta aikojen:
Preliminary Round: 12 ottelua: 9 voittoa, 1 tasapeli, 2 tappiota, 3 jatkopaikkaa neljästä kerrasta
Main Round: 9 ottelua: 1 voitto, 2 tasapeliä, 6 tappiota, 3 karsiutumista kolmesta kerrasta

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.