UFCL: Dynamo UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla Liettuassa
Julkaistu: 25.10.2022 22.02

UFCL: Dynamo UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla Liettuassa

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga (UEFA Futsal Champions League)

Main Round (32 joukkuetta) 26.10.–29.10.2022


Virallinen kisasivusto: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague

UEFA:n opas Main Roundille: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/news/027a-1654ba307fc7-41baf502a006-1000--main-round-starts-tuesday/

Otteluohjelma, tulokset ja lohkot: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/fixtures-results/#/mt/2022-10


Dynamo jälleen UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla


KaDy pelaa tällä viikolla kolmatta kertaa UEFA:n futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla (32 parasta joukkuetta). Jyväskyläläiset arvottiin heinäkuussa lohkoon 7, jota isännöi Liettuan mestari Kauno Žalgiris. Lohkon muut joukkueet ovat Italian hopeamitalisti Città di Eboli (Feldi Eboli) ja Latvian mestari Petro-w.

Otteluohjelma on seuraava (Suomen aika on sama kuin Liettuan aika):

ke 26.10.2022

15.30 Città di Eboli (ITA) – Kampuksen Dynamo (FIN)

19.00 Petro-w (LVA) – Kauno Žalgiris (LTU)

to 27.10.2022

15.30 Petro-w (LVA) – Città di Eboli (ITA)

19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Kampuksen Dynamo (FIN)

la 29.10.2022

15.30 Kampuksen Dynamo (FIN) – Petro-w (LVA)

19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Città di Eboli (ITA)


Ottelupaikka Prienai Arena on Liettuassa Prienain kaupungissa, joka sijaitsee 37 km Kaunasista etelään ja 97 km Vilnasta länteen.

Livelähetykset: Otteluista on todennäköisesti tulossa livelähetyksiä. Tästä tiedotetaan KaDyn kanavilla keskiviikon 26.10. ja tulevien ottelupäivien aikana kaikki, mitä tiedotettavaa on.

KaDyn ensimmäisen vastustajan Feldi Ebolin Facebook-sivujen mukaan livelähetys keskiviikon ottelusta olisi osoitteessa Futsaltv.it. Sivusto vaatii rekisteröitymisen, mutta ainakin Italian pääsarjan ottelut ovat olleet rekisteröityneille käyttäjille maksuttomia.

Näin pelataan:

32 joukkueen Main Round on epätasapainotettu siten, että “Path A”:lta etenee jatkoon 12/16 joukkueesta, “Path B”:ltä vain 4/16.

Nelinkertaisen hallitsevan Suomen mestarin (2018, 2019, 2021, 2022) KaDyn lohko on “Polku B”:lla, mikä tarkoittaa sitä, että vain lohkovoittaja selviää 16 joukkueen Elite Roundille, joka pelataan 22.–27. marraskuuta 2022.

“Polku A”:lla on keskimäärin korkeamman rankingsijoituksen joukkueita, kuten kaksi parasta seurajoukkuetta Portugalista, Espanjasta, Kazakstanista ja Kroatiasta. (UEFA:n virallisen maa-rankingin kakkonen Venäjä on suljettu kaikista FIFA:n ja UEFA:n kilpailuista, joten rankingin viitonen Kroatia korvasi Venäjän tällä neljän kansallisen liiton listalla.)

Path A:n neljän joukkueen lohkoista etenee kolme parasta jatkoon.

https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/news/027a-1654ba307fc7-41baf502a006-1000--main-round-guide/

Marraskuun Elite Roundilta etenee jatkoon vain neljä lohkovoittajaa, jotka pelaavat huhti-toukokuun vaihteessa UEFA Futsal Champions Leaguen lopputurnauksen (välierät, finaali ja pronssiottelu).


KaDyn syksy: voitosta voittoon kapeallakin rosterilla


KaDy on voittanut tänä syksynä kaikki seitsemän otteluansa: kolme Mestarien Liigan Preliminary Roundilla ja neljä kotoisessa Futsal-Liigassa, jota KaDy johtaa tasapisteissä FC Kemin ja ToPV:n kanssa. Kotimaan voitot ovat tulleet niukin lukemin erittäin kapealla pelaavalla rosterilla.

Mestarien Liigan Main Roundin alla KaDy teki koko kauden mittaisen sopimuksen brasilialaisen pohjapelaajan Jailson de Souza Veigan kanssa sekä lyhyen try-out-sopimuksen Suomessa pitkään asuneen portugalilais-brasilialaisen Marcos di Tullio Silvan kanssa, jonka jatkosta päätetään Main Roundin jälkeen. Lisäksi liigaseura Futsal Mad Max Valkeakoskelta antoi kahdeksi viikoksi KaDylle lainaan kaksi pelaajaansa, Tomi Lahtisen ja Eero Kaiston. Lahtinen pelasi KaDyssa aiemmin kausilla 2009–2013.

Intalan veljeksistä vanhempi Tero on saatu sairastuvalta kuntoutettua, mutta nuorempi Jere jatkaa kuntoutustaan.


Kampuksen Dynamon joukkue Mestarien Liigan Main Roundilla Liettuassa:


Maalivahdit:

Niila-Ville Laitinen
Juha-Matti Savolainen

Kenttäpelaajat:

Mikko Kytölä (C)
Tero Intala
Ítalo Henrique “Bob” (BRA)
Newton Jr. (BRA)
Lassi Lintula
Bene Filppu
Jailson Veiga (BRA)
Marcos di Tullio (POR/BRA, tryout-sopimuksella)
Tomi Lahtinen (lainalla UFCL peleissä Mad Maxista)
Eero Kaisto (lainalla UFCL peleissä Mad Maxista)

Valmennus:

Vasko Vujović (MNE)
Juho Rinne

Joukkueenjohto:

Anu Kangas-Happonen
Kirsi Nummela

Huolto ja lääkintä:

Esa Kaihlajärvi
Tuomo Pieti

Media:

Kirsi Nummela
Samu Kytölä

Pelaajista Jere Intala, joka johtaa koko UEFA:n Mestarien Liigan maalipörssiä, jää loukkaantumisen johdosta sivuun. Omista junioreista maalivahti Otso Honkonen pelaa Main Roundin kanssa samaan aikaan U19 futsalmaajoukkueessa Ranskassa Montaigu Fusal Cupia ja on kotimaan liigassa jonkin aikaa lainalla Liikunnan Riemussa, Valtteri Lampila ja Masi Lohi jäivät kisakoneen ulkopuolelle tällä kertaa.


KaDyn vastustajat

Ykkösrankattuna lohkossa on isäntäjoukkue Kauno Žalgiris (ranking 13.). Seura tunnetaan erityisesti koripallon puolelta, missä se on Euroopan kovimpia ja tunnetuimpia seuroja.

Kauno Žalgirisin ohella suoraan Main Roundille pääsi Italian hopeamitalistijoukkue Feldi Eboli (ranking 23.). Italia (maa-ranking 9.) ei lukeudu top 4 -maihin, joista futsalin Mestarien Liigassa on kaksi edustajaa, mutta Italian mestarijoukkue Italservice Pesaro luopui kesällä Mestarien Liigan paikastaan. Seuran presidentti Lorenzo Pizza suuttui Italian jalkapalloliitolle ulkomaalaiskiintiön tiukentamisesta kaudelle 2022–23 ja veti äkkipikaistuksissaan joukkueensa protestina pois Mestarien Liigasta. Näin ollen hopeajoukkueelle Feldi Ebolille aukesi tilaisuus osallistua europeleihin.

KaDya yli 10 vuotta edustanut Jukka Kytölä pelaa tällä hetkellä juuri mestarijoukkue Italservice Pesarossa. Kytölä pelasi toistaiseksi viimeiset pelinsä KaDy-paidassa Mestarien Liigan Preliminary Roundilla Podgoricassa. "Kajukia" ei siis nähdä enää tämän kauden Mestarien Liigassa kahdestakaan syystä.

Kampuksen Dynamon ranking-sijoitus oli vain yhden pykälän Feldi Ebolin alapuolella eli 24. Juuri 23 korkeimmalle rankattua joukkuetta pääsivät suoraan Main Roundille, joten KaDy aloitti tänäkin vuonna europeliurakkansa elokuun Preliminary Roundilta, tosin koko kierroksen ykkössijoitettuna.

Latvian mestari Petro-w (ranking 43.) aloitti niin ikään Mestarien Liigan Preliminary Roundilta. Petro-w pudotti jatkosta kiharaisessa lohkossa keskinäisten otteluiden maalierovertailussa Englannin mestarin London Helvécian sekä lohkon isäntäjoukkue Jerevan FC:n Armeniasta.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović pääsee lauantain päätösottelussa jo toistamiseen “ylilyöntiasemassa”, kun vastassa on Latvian mestarijoukkue. Vujović näet valmentaa nykyään myös Latvian miesten futsalmaajoukkuetta ja tuntee latvialaista futsalia hyvin. Elokuun Preliminary Roundilla Vujović pääsi valmentamaan toisessa kotikaupungissaan Podgoricassa hyvin tuntemaansa Montenegron mestaria vastaan.

Kapteeni Mikko Kytölän mietteitä turnauksen alla:


– Valmistautuminen tämän syksyn Main Roundille on ollut historiallisen repaleista, pääosin pitkien maajoukkuejaksojen takia. Haasteita on tuottanut myös rosterimme kapoisuus, mutta onneksi sentään olemme saaneet viime hetkillä kasaan kilpailullisen joukkueen, jossa on myös laajuutta lainojen ja tryout-sopimusten avulla.

– Mukava päästä reissaamaan poikien kanssa pitkästä aikaa. Yhteiset tapahtumat ovat olleet yllättävän vähissä maajoukkueen tiiviin aikataulun takia.

– Aikaa hioa mitään syvällistä ei ole ollut, joten lähestymme turnausta varmasti varsin yksinkertaisin työkaluin, poikkeuksellisen lyhytsanainen kapteeni päättää.



Kampuksen Dynamon tunnelmia ja haastatteluja joukkueen kaikilla kanavilla keskiviikon ja sunnuntain välillä:

Kotisivut: http://kampuksendynamo.com/
Facebook: https://www.facebook.com/KaDyFutsal
Instagram: https://www.instagram.com/kadyfutsal/
Twitter: https://twitter.com/kadyfutsal


Suomi on noussut kohisten Euroopan futsalkartalla, KaDy eturintamassa

Jyväskyläläisten tavoitteena on viime syksyn tapaan tehdä suomalaista futsalhistoriaa, sillä Suomen mestari ei ole koskaan selviytynyt Main Roundilta 16 parhaan joukkoon Elite Roundille. Nykyään se on vielä takavuosia vaikeampaa, kun UEFA:n rankingin neljä parasta maata (tällä hetkellä Portugali, Espanja, Kazakstan, Kroatia) saavat Mestarien Liigaan kaksi edustajaa.

Maa-rankingissa Suomi on UEFA:n sijalla 12. (sijalla 11. jos Venäjä lasketaan pois).

Miesten maajoukkueen puolella Suomi on viimeisen kahden vuoden aikana MM- ja EM-karsinnoissa osoittanut jo kuuluvansa Euroopan 8–16 parhaan futsalmaan joukkoon. Alankomaissa pelatuissa EM-kisoissa tammi–helmikuussa Suomi pääsi puolivälieriin, joissa se hävisi mestariksi edenneelle Portugalille.

Maajoukkueessa on esiintynyt viime aikoina viisi KaDyn nykyistä pelaajaa (Mikko Kytölä, Lassi Lintula, maalivahti Juha-Matti Savolainen, Jere Intala, Tero Intala) ja lisäksi neljä entistä KaDyn pelaajaa (Jukka Kytölä, Sergei Korsunov, Jani Korpela, Miika Hosio).

Myös naisten futsalmaajoukkue on ollut kahdeksan parhaan eurooppalaisen joukossa. Nyt on tilaisuus tehdä historiaa myös miesten seurajoukkueiden puolella.


KaDyn aiemmat kerrat futsalin Mestarien Liigassa:


2018:

Preliminary Round, Wiener Neustadt (AUT): 3 ottelua, 3 voittoa, jatkoon

Main Round, Makarska (CRO): 3 ottelua, 3 tappiota, karsiutuminen

2019:

Preliminary Round, Tallinna (EST): 3 ottelua, 1 voitto, 2 tappiota, karsiutuminen

(Keväällä 2020 ei ratkottu Suomen mestaria covid19-pandemian vuoksi. Suomea edusti typistetyssä UEFA:n Mestarien Liigassa 2020–21 runkosarjan ykkönen Akaa Futsal: 1 ottelu, 1 tappio.)

2021:

Preliminary Round, Salaspils, Riika (LVA): 3 ottelua, 2 voittoa, 1 tasapeli, lohkovoitto ja jatkoon

Main Round, Jablanica (BiH): 3 ottelua, 1 voitto, 2 tasapeliä, niukka karsiutuminen

2022:

Preliminary Round, Podgorica (MNE): 3 ottelua, 3 voittoa, jatkoon

Main Round, Kaunas: 3 ottelua tällä viikolla

KaDy selvitti tiensä 2022 Mestarien Liigan Main Roundille voittamalla karsintakierroksen (Preliminary Roundin) lohkonsa Montenegrossa. Elokuussa Podgoricassa pelatulla kierroksella KaDy voitti murskalukemin Islannin ja Andorran mestarit. Ratkaisuottelussa KaDy selätti isäntäjoukkue KMF Titogradin niukasti 2–3; tosin tasapelkin olisi riittänyt lohkovoittoon ja jatkopaikkaan,

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.