KaDylle uusi brasilialaisvahvistus – Jailson mukana jo Mestarien Liigan peleissä
Julkaistu: 25.10.2022 12.37

KaDylle uusi brasilialaisvahvistus – Jailson mukana jo Mestarien Liigan peleissä

KaDylle uusi brasilialaisvahvistus – Jailson mukana jo Mestarien Liigan peleissä

KaDy on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen brasilialaisen Jailson de Souza Veigan kanssa. Viikko sitten Jyväskylään saapunut Jailson on liittynyt KaDyn treenivahvuuteen ja ehtinyt olla mukana muutamat joukkuetreenit. Jailson on matkannut joukkueen mukana Kaunasiin ja on pelikelpoinen tämän viikon Champions Leaguen peleistä alkaen.

28-vuotias Jailson on pelannut viimeksi Umúarama Futsalissa Brasilian pääsarjassa. Muita hänen entisiä seurojaan ovat mm. Vasco da Gama, Siqueira Campos, ADC Curitibanos ja São Miguel do Iguaçu. Jailson ei ole pelannut aiemmin Brasilian ulkopuolella.

Playoffeista karsiutuneessa Umúaramassa Jailsonille kertyi kaudella 2022 kolme ottelua, joissa hän viimeisteli yhden maalin. (Brasilian liigaa pelataan kevät + syksy -syklillä.)

Jailsonin omin pelipaikka on pohjapelaaja, joten hän on osaltaan täyttämässä Jukka Kytölän jättämää suurta aukkoa KaDyn miehistössä. KaDyn ja Jailsonin välinen sopimus on voimassa Mestarien Liigan Main Roundista kevääseen eli kauden 2022–23 loppuun.

Jailsonin mietteitä tuoreesta siirrosta

— Tämä on ensimmäinen kertani Brasilian ulkopuolella. Toivon saavani tällä matkalla paljon menestystä, ja kuten sanoin joukkueelle, tuon oman lisäni, jotta voisimme yhdessä saavuttaa tämän kauden päämääriämme, brasilialainen kertoo.

— Tiedän Kampuksen Dynamon olevan Suomen mittapuulla iso seura, ja toivon tuovani oman parhaan panokseni seuralle. Mahdollisuus pelata Uefan Mestarien Liigaa kiinnitti myös huomioni, Jailson pohtii.

— Olen pitänyt Jyväskylän kaupungista todella paljon ensimmäisen viikkoni aikana, vaikka sää onkin kylmä. Täällä ennestään olleet brasilialaiset ovat auttaneet minua sopeutumaan nopeammin. Olen erittäin iloinen ja motivoitunut, Jailson kertoo

— Odotukset ovat korkealla. Meillä on hyvä joukkue ja hyvä valmentaja. Teemme kovasti töitä treenikentällä ja tähtäämme erinomaisiin suorituksiin, Jailson päättää.


KaDyn seurajohto iloitsee uudesta kiinnityksestä

KaDyn puheenjohtaja Kirsi Nummela ja hallituksen jäsen, tiedotusvastaava Samu Kytölä ovat tyytyväisiä brasilialaisen tulosta:

— Pelaajatilanteemme useiden poislähteneiden pelaajien ja muutamien loukkaantumisten jäljiltä on ollut heikko loppukesästä ja alkusyksystä. Läpikäymistämme ulkomaisista vaihtoehdoista Jailson teki parhaan vaikutuksen; lisäksi meillä oli eniten täytettävää juuri pohjapelaajan pelipaikalla, joka on Jailsonin ominaisin pelipaikka. Brasilian liigaa pelanneena Jailson vaikuttaisi olevan pätevä vahvistus meille täksi kaudeksi haastavaksi kasvaneessa pelaajatilanteessa.

— Haluamme kiittää myös Jailsonin brasilialaista agenttia Neto Caraúbasia (Nc2 Sports) asiallisesta, ripeästä, rehdistä ja erittäin kohteliaasta yhteistyöstä, Nummela ja Kytölä sanovat.


Jailson de Souza Veiga

Syntymävuosi: 1994

Pelipaikka: pohjapelaaja (fixo)

Kansalaisuus: Brasilia

Sopimus KaDyn kanssa: kauden 2022–2023 loppuun





Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.