Jesse Kalliokoski jatkaa valmentajauraansa Joutsassa - lue Jessen jäähyväishaastattelu
SeuraJulkaistu: 07.10.2022 20.00

Jesse Kalliokoski jatkaa valmentajauraansa Joutsassa - lue Jessen jäähyväishaastattelu

KaDy on aloittanut kilpakautensa Mestarien Liigan karsintakierroksella Montenegrossa ja kahdella hieman omalaatuisella liigaottelulla ÄSSÄ-Areenalla (2–1-kotivoitto Kiistosta ja 10–13-vierasvoitto Riemusta).

Kolme kautta KaDyn miesten apuvalmentajana toiminut Jesse Kalliokoski sitä vastoin jatkaa valmentajauraansa nyt Futsal-Ykkösessä Joutsan Seudun Pallossa, jossa hän oli myös pelaajana Futsal-Liigassa neljä vuotta sitten.

JoSePa uutisoi sopimuksesta kesäkuussa.

Kalliokoski pelasi KaDy-paidassa kaudet 2015–18 saavuttaen SM-hopeaa 2017 ja Suomen mestaruuden 2018. Kalliokoski pelasi kauden 2018–19 vielä naapuriseura JoSePassa, mutta keskittyi sen kauden jälkeen valmentamiseen. 36 vuotta syksyllä täyttävä Kalliokoski on valmentanut futsalissa myös KaDyn naisten edustusjoukkuetta 2016–17; kauden päätteeksi juhlittiin nousua Futsal-Ykkösestä Futsal-Liigaan.

– Vaskolla (Vujović) ja minulla oli Dynamossa kolmen vuoden projekti, joka alkoi palattuani valmennukseen kesällä 2019. Tavoitteena oli huipentaa se kolmanteen kauteen eli 2021–22. Ensimmäinen kausi 2019–20 ei vielä ollut niin hyvä; joukkue oli rakennusvaiheessa. Mestarien Liigastakin tuli aikainen lähtö jo Preliminary Roundilla, tosin loukkaantumiset olivat siinä kohden kautta isossa roolissa. Pitkän talven jälkeen maaliskuussa oltiin kuitenkin hyvin luottavaisia, että playoffeissa pärjätään jälleen kerran hyvin, kunnes korona tuli ja keskeytti kauden, Kalliokoski kertaa.

– Kaudelle 2020–21 koronaviruksen ja -rajoitusten vielä häiritessä maailmaa ja urheilua meillä oli rakentaminen ja prosessi edellä; mestaruuden voittaminen ei ollut pakollinen, vaikka toki sitä tavoiteltiinkin. Kollektiivinen pelikehitys oli meille tärkeämpi. Kaudelle mahtui jälleen aika paljon loukkaantumisia ja välillä mentiin hyvin kapealla pelaajaringillä. Jokainen sai vastuuta ja sisäisti pelijärjestelmän syvällisesti. Usko joukkueeseen oli vahva.

– Hedelmät korjattiin välierissä ToPV:ta vastaan ja lopulta typistetyssä finaalisarjassa FC Kemiä vastaan, joka kääntyi meille yhden niukan tappion jälkeen. Se oli joukkueen voitto, kollektiivin voitto, Kalliokoski myhäili.



Jesse Kalliokoski ja Vasko Vujovic juhlivat SM-kultaa 2022. Kuva Kirsi Nummela


– Viime kautta hallitsi sitten Mestarien Liiga parin vuoden tauon jälkeen. Saldosta tuli upea 3 voittoa, 3 tasapeliä, ei yhtään tappiota. Harmi kun se ei aivan riittänyt Elite Roundille, hiuskarvan varaan jäi. Kirsikka kakkuun oli todella lähellä. Mutta se on urheilua ja kuuluu lajiin, Kalliokoski tuumaa.

– Saatiin kiinnitettyä viime kaudelle mieluisia pelaajia ja vahvistuksia eri pelipaikoille ja rooleihin: Korsunov, Savolainen, Filppu… keväällä vielä bonuksena Venäjältä Korpela. Mestarien Liigan pelien jälkeen tuli pieni notkahdus, mutta sekin on urheilussa normaalia. Väsymys purkautui. Heikommallakin pelillä pistepussi karttui ja edettiin runkosarjassa mainiolle kakkossijalle. Lopulta playoffien aikaan oltiin parhaassa mahdollisessa iskussa ja neljäs perättäinen mestaruus irtosi aivan ansaitusti, Kalliokoski kertaa joukkueen menestystarinaa.

KaDyn miesten edustusjoukkueessa Kalliokosken apuvalmentajana on korvannut elokuusta 2022 lähtien Juho Rinne, joka on Kalliokosken lailla KaDyn entinen pelaaja. Rinnekin lopetti pelaajauransa liigassa KaDyn ensimmäiseen mestaruuskauteen 2017–18.

Esittelemme Rinteen ja muun valmennustiimin hieman myöhemmin tällä sivustolla.

– Nyt on uusi luku elämässä, lähden ensimmäiseen päävalmentajan pestiini miesten puolella. JoSePan seurajohdon kanssa oltiin tuttuja ennestään pelattuani siellä yhden kauden, ja yhteydenotto oli luonteva. Mikko Paappanen halusi jo väistyä pitkään kestäneestä päävalmentajapestistään ja uusi valmentaja oli hakusessa.

– JoSePassa on paljon tuttuja kaveraita, mahtava pelaajaporukka ja meininki. Odotan Futsal-Ykkösen kaudelta paljon, Kalliokoski päättää.



Kalliokoski KaDy-paidassa 2016 LeiF:iä vastaan.


Kalliokosken mukana KaDysta lähti Joutsaan myös kolme nuoremman polven pelaajalupausta, jotka ovat pelanneet muutaman liigakauden punamustassa. Maalivahti Tuomas Heikkilä ja mainioita otteita liigaparketeilla esittäneet Eemeli Hänninen ja Heikki Korhonen pääsevät näyttämään taitojaan tällä kaudella joutsalaisyleisölle. Kyseessä on erinomainen kolmikko Futsal-Ykkösen tasolle. Tulevaisuus näyttää, nähdäänkö kolmikkoa vielä liigatasolla jonkin seuran väreissä – ainakin potentiaalia on runsaasti.

KaDy-väki toivottaa onnea Jesselle, Tuomakselle, Eemelille ja Heikille sekä koko JoSePan joukkueelle kauden haasteisiin – toivottavasti tiemme kohtaavat taas pian liigatasolla!

Miesten Futsal-Ykkönen alkaa lauantaina 8. lokakuuta. Keski-Suomen lippua tällä sarjatasolla kantaa yksinään JoSePa.


Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.