Valtteri Lampila etenee KaDyn nuorisopolkua kohti peliuraa
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 23.08.2022 12.33

Valtteri Lampila etenee KaDyn nuorisopolkua kohti peliuraa

Valtteri Lampila (s.2003) on Kampuksen Dynamon nuorisopolun läpi kasvanut junioripelaaja, joka löysi paikkansa Montenegron kisakoneesta ensimmäiseen kansainväliseen turnaukseensa. – Innostus futsaliin on elänyt jo pitkään. Käytiin isän kanssa katsomassa Dynamon pelejä jo vuosia ennen oman peliuran alkua – siinä sitten haaveili joskus vielä pelaavansa tuolla – side punamustaan joukkueeseen on vahva. Valtteri siirtyi Dynamon miesten edustusjoukkueen harjoitusrinkiin jo keväällä 2022 ja vaikka vielä olisi yli-ikäisyysluvalla mahdollista edustaa KaDyn P19 joukkueessa, on hän jo osa miesten joukkuetta ja alla on jo Miesten Futsal-Liigan pelejä.

– Porukkaan on päässyt hyvin mukaan, toki sopeutumista on helpottanut se, että Jukka Kytölä oli tuttu jo junnujoukkueen valmentajana. Jukka Kytölältä on saanut kaikkein eniten jeesiä pelijutuissa. Viime kauden pelaajista mieleen jäi erityisesti Sergei Korsunov, joka toivotti minut lämpimästi mukaan, tuli juttelemaan ja auttoi paljon siinä, että pääsin mukaan tekemiseen. Toki ollaan saman pelipaikan pelaajia, molemmat vasureita, niin sekin yhdisti. Tiedä vaikka Valtteri Lampilan tie vie vielä jonkun vuoden päästä idolinsa perässä kohti ulkomaan pelikenttiä..

Kuva Ville Koskiniemi

Miesten edustusjoukkueen tahti on kovaa. – Nyt on miesten joukkue ollut ensisijaisena joukkueena ja nuorten puolelta on lähinnä tullut peliaikaa. Kun joukkueen taso on näin kova, treeneissä kehittyy ja oppii paljon enemmän. Koko tekeminen on paljon laajempaa ja kokonaisvaltaisempaa. Miesten peleissä on kovempi taso ja vauhti. Toki paljon on opeteltavaa, Vaskon pelikirjassa on kyllä kuvioita harjoiteltavaksi.

– Kun aloitti, oli treenien kieli lähinnä hepreaa; 2nd winger-pivot attack… Englannin kieli ei ole minulla ihan kaikkein vahvin, joten kielen kanssa on välillä hieman hankaluutta. Lukiossa on todella motivoinut opiskelemaan kieltä, kun sitä tarvitsee jatkuvasti, tässä konkretisoituu se hyöty mitä kielitaidosta on. Tämän kauden aikana on sitten edessä kirjoitukset ja lukion jälkeen on vuorossa intti Jyväskylän Tikkakoskella.

Nuoren pelaajamme tavoitteet ovat korkealla. – Toki tavoitteena on pelata maajoukkueeseen asti, kaikki vaan mitä voi saavuttaa. Harjoitteleminen maajoukkuepelaajia vilisevässä joukkueessa realisoi tavoitetta. – Kadyssa pelatessa tajuaa, että tästä on mahdollisuus päästä mihin asti vain, pitää vaan harjoitella kovaa. – Ymmärrän sen täysin, että peliaika on vähissä nuorelle pelaajalle, tällaisessa seurassa on normaalia hakea kehitysaskeleet treenaamisen kautta. Dynamo pelaa joka pelissä voitosta, joten on ymmärrettävää, että kokeneita pelaajia peluutetaan nuoria enemmän. P19 pelejä on myös kiva käydä pelaamassa.

Kuva Ville Koskiniemi

Kuten monen futsalpelaajan taustalla, on myös Valtterilla junioriura jalkapalloilijana. – Pelaamme vieläkin laajalla kaveriporukalla kesäisin nautiskellen vaan futiksesta. On kiva höntsäillä ja viihtyä yhdessä, mutta meidän pelaaminen ei tavoittele suuria. – Jalkapallo vaihtui futsaliin loukkikierteen jälkeen kun kaipasi uutta tekemistä. Kun KaDy oli se oma joukkue jo lapsesta saakka katsomon puolelta, niin oli luontevaa suunnata pelaamaan futsalia jyväskyläläisen seuran juniorijoukkueeseen.

Nuoren kasvavan pelaajan oma arvio fyysisestä valmiudestaan liigaan on selvä: – Voimaa tarvitsee lisää. Selvitän kyllä hyvin Vaskon testit kestävyydessä, kuntopuoli fyysisissä ominaisuuksissa on minulla parempi.