Bob Syyskuun Pelaaja - JPY!
Julkaistu: 20.10.2021 11.00

Bob Syyskuun Pelaaja - JPY!

KaDyn brasilialaisvahvistus Ítalo Henrique “Bob” Macedo Basilio on valittu miesten Futsal-Liigan syyskuun kuukauden pelaajaksi. Valinnan teki jalkapallon pelaajayhdistys JPY eli muut liigapelaajat.

Valinta lienee ollut useimmille äänestäjille helppo, sillä syyskuun kahdessa liigaottelussa Bob oli hirmuvireessä latoen SoVoa ja AU:ta vastaan tehot 7 + 4 = 11. Sama tahti jatkui maajoukkuetauon jälkeen lokakuun ensimmäisessä liigaottelussa Valkeakoskella, jossa Bob kengitti 3 + 1 = 4. Bob on 15 tehopisteellään nyt pistepörssin kakkosena ennen kuluvan viikon kahta kovaa kotiottelua.

Bobin taidot ovatkin todellisessa mittarissa, kun vieraaksi Jyväskylän ÄSSÄ-Areenalle saapuvat vuorotellen FC Kemi (ke 20.10.) ja espoolainen GFT (la 23.10.). Jatkuuko brasilialaistaiturin huippuvire kahta liigan kuuminta vastustajaakin vastaan?

Brasilian maajoukkueeseen Bobia ei sentään vielä syksyn 2021 Liettuan MM-kisoihin kutsuttu, mutta jos KaDy etenee pidemmälle UEFA:n Mestarien Liigassa, ei kansainvälinen futsalyleisö voi olla huomaamatta miehen taitoja. Toki Brasilian futsalin taso on erittäin korkea ja leveä, mutta jo nyt on selvää, että Bob on sopivaan joukkueeseen ja laadukkaaseen valmennukseen päästessään aivan erinomainen pelaaja.

Pelikunto on tällä hetkellä kova ja tuntuu että Bob lentää kentällä ja taiteilee maaleja verkkoon hurjaa tahtia. Mikä on nykykunnon salaisuus? ”Ei tässä ole mitään muuta salaisuutta kuin se että teen töitä joka päivä pelaamisen eteen. KaDyn pelitapa sopii minulle erinomaisesti ja se näkyy peleissä. Joukkueemme on todella vahva ja mahdollistaa hyvät maalintekopaikat.”

Bob tuli Suomeen maahantulomääräysten hieman helpotettua helmikuussa 2021 ja liittyi KaDyn joukkueeseen kesken kauden. ”Alkuun oli hieman haasteellista päästä jyvälle pelitavasta, mutta muutaman kuukauden treenaamisen jälkeen aloin hahmottamaan valmentajan taktisen systeemin. Peleissä ja treeneissä on todella hyvä olla, ja siitäkin syystä tuloksia luonnollisesti syntyy.”

”Valmistautuminen UFCL Main Roundille on sujunut hyvin, mutta meidän pitää totta kai parantaa pelaamistamme joka päivä. Uskon vahvasti, että joukkueemme pystyy pelaamaan seuraavat pelit todella korkeatasoisesti ja näyttää että kuulumme lajin kärkeen Euroopassa.”

Dynamo-yleisö on ottanut brasilialaistähden omakseen. ”Haluan kiittää sydämeni pohjasta KaDyn faneja. Yleisön läsnäolo on enemmän kuin tärkeää sekä minulle että koko joukkueellemme. Unelmani on, että näemme vielä tällä kaudella Monnarin katsomot täynnä – toivottavasti pian”, kiittelee Bob KaDyn punamustaa katsomoa ja sanoo vielä terveiset suomeksi kannattajilleen: ”Kiitos kaikille!”

”Kuukauden parhaan pelaajan palkinto merkitsee minulle todella paljon. Viime kauden loppu sekä välierissä että finaalissa oli minulle vaikea lähes kestämättömän kivun kanssa kalvojänteen kipeytymisen takia. Jäi siinä kipuillessa öitä nukkumatta ja vasta nyt useamman kuukauden levon jälkeen on kipu helpottanut. Nyt tuntuu hyvältä pelata ilman kipua, ihana on ollut palata normaaliin.”

”Haluan vielä kiittää kaikkia minua äänestäneitä liigapelaajia!” kiittelee Bob.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.