Mestarien Liigan Main Round: KaDy lokakuussa Mostariin - lue myös Vujovicin ja M. Kytölän mietteet
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 30.08.2021 18.34

Mestarien Liigan Main Round: KaDy lokakuussa Mostariin - lue myös Vujovicin ja M. Kytölän mietteet

UEFA:n futsalin Mestarien Liigan pääkierroksen (Main Round, 32 parasta) lohkoarvonta suoritettiin maanantaina UEFA:n päämajassa Sveitsin Nyonissa.

KaDy arvottiin yhdistetystä “kolmos- ja neloskorista” lohkoon 8, jonka koostumus on seuraavanlainen:

1. Mostar SG (Bosnia-Hertsegovina, isäntäjoukkue, ranking 13/54)
2. Zvv Hovocubo (Alankomaat, ranking 19/54)
3.–4. Kampuksen Dynamo (Suomi, ranking 31/54)
3.–4. CS Dinamo Plus (Moldova, ranking 37/54)

Lohko pelataan yksinkertaisena sarjana (kaikki kerran kaikkia vastaan) Mostarissa tiistain 26.10. ja sunnuntain 31.10. välillä (todennäköisimmät ottelupäivät: ke, to, la). KaDyn kanavilla tiedotetaan tarkempaa tietoa pelipäivistä ja ottelupaikasta myöhemmin, pelien tiedot ovat saatavilla 6.9.2021.

Lohkoarvonnan voidaan katsoa suosineen suomalaisia ainakin jonkin verran: esimerkiksi Kroatian mestari Olmissum vältettiin ykköspositiosta, Serbian mestari FON yhdistetystä “3.–4. korista”. Lohkoon 6 arvottu Ukrainan mestari Uragan Ivano-Frankivsk olisi ollut kiperä arpa sekä matkustuksen että vastuksen suhteen. Myös KaDyn kova Preliminary Round -vastustaja Araz Naxçivan vältettiin, sillä tämä ainoa edellisellä kierroksella kohdannut pari oli suljettu arvonnassa eri lohkoihin.

32 joukkueen Main Round UEFA:n futsalin Mestarien Liigassa pelataan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa. Se poikkeaa jalkapallosta tutun UEFA Champions Leaguen lohkovaiheesta seuraavilla tavoilla.

1. Koko lohko pelataan yksinkertaisena sarjana yhden viikon (26.–31.10.2021) aikana.

2. Main Round jakaantuu Path A:han ja Path B:hen. Path A:ssa on 16 joukkuetta Rankingin yläpäästä (sijat 1–12 sekä 16–19, mukaan lukien hallitseva mestari); jokaisesta Path A:n lohkosta etenee kolme parasta jatkoon.

3. Path B:ssä on 16 joukkuetta Rankingin alapäästä (sijat 12–15, 20–22 sekä 9 Preliminary Roundilta jatkoon päässyttä). Jokaisesta Path B:n lohkosta etenee jatkoon vain lohkovoittaja.

16 Main Roundilta jatkoon päässyttä joukkuetta (Path A:lta 12, Path B:ltä 4) etenevät 30.11. – 5.12.2021 pelattavalle Elite Roundille.

Elite Round pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa, joiden voittajat etenevät kevään 2022 lopputurnaukseen, jossa pelataan välierät sekä pronssiottelu ja finaali.

Suomen mestareista GFT, Ilves FS, Sievi FS ja KaDy ovat aiemmin edenneet Mestarien Liigan ja sen edeltäjän UEFA Futsal Cupin Main Roundille (32 parasta), mutta yksikään suomalaisjoukkue ei ole edennyt Elite Roundille (16 parasta).

UEFA Futsal Champions Leagueen voivat osallistua kaikkien UEFA:n jäsenliittojen kansalliset mestarit. Neljä parasta maata (Espanja, Portugali, Venäjä, Kazakstan) osallistivat kahdella joukkueella.

Kaikki kahdeksan lohkoa ja kilpailumääräykset löytyvät UEFA:n kotisivuilta.
https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/


* * *

KaDyn peräsimessä viidettä kauttaan aloittava montenegrolainen päävalmentaja Vasko Vujović lohkoarvonnasta:

- Arvonta oli meille tällä kertaa suosiollisempi kuin Preliminary Roundilla, jossa pelasimme kovimmassa lohkossa. Main Roundin lohko on ennakkoon melko tasainen. Tässä miniturnauksessa mikä tahansa joukkue voi kukistaa kenet tahansa; jälleen kerran pelikuri ja paineensietokyky nousevat ratkaisevaan rooliin.

- Isäntä Mostar SG on kova joukkue, jossa on erinomaisia yksilöitä. Myös Hovocubolla on yksilötaitoa runsaasti. Meidän pelimme perustuu puolestaan ennen kaikkea joukkueena tekemiseen ja yhteisten periaatteiden seuraamiseen. Moldovan mestari Dinamosta en tiedä paljoa, mutta varmasti sieltä tulee joukkue, joka haluaa tehdä pelit vaikeiksi vastustajilleen.

- Kuten sanoin ennen Preliminary Roundia, olemme vakavasti otettava joukkue Mestarien Liigassa ja tarjoamme jokaiselle joukkueelle vahvan vastuksen. Jokainen lohkon joukkue tulee kunnioittamaan meitä. Meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa tämä tasainen lohko, Vujović päättää.

KaDyn kokenut kapteeni Mikko Kytölä tuntee eurooppalaista futsalia laajasti. Vujovicin lailla hän uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin:

- Lohko on tietenkin asteen verran kovempi haaste kuin Preliminary Roundilla, mutta silti voitaneen arvioida, että arpaonni tässä vaiheessa oli suopeampi kuin edellisellä kierroksella.

- Mostar SG ei ensimmäisten tiedustelujen mukaan ole ihan entisessä loistossaan, mutta Balkanilla kotietu on totutusti aina alleviivattava isosti. Laadusta ja perinteestä kielii myös kotijoukkueen ranking-positio lohkon ykkössijoitettuna. Viime kaudella joukkueessa pelasi mm. KaDyssa 2018-19 Suomen mestaruuden voittanut Kristijan “Kiki” Radin, mutta hän siirtyi täksi kaudeksi muualle, kuten muutama muukin Mostarin runkopelaaja.

- Hovocubo on yksilötaidoltaan erityisen vaarallinen joukkue. Hollannin mestarin yksi isoimmista aseista on varmasti pallollisena hyökkääminen. Meillä on paljon opiskeltavaa, jotta löydämme heidän heikot pisteensä, mutta uskon, että pystymme haastamaan myös Hovocubon ja kamppailemaan tosissaan lohkovoitosta.

- Moldovan mestarista minulla ei ole vielä suuria esitietoja. He menestyivät Preliminary Roundilla kuten mekin ja ovat jo siksikin varteenotettava vastustaja, Kytölä päättää.