Emilia Nurkkala uutena KaDyn naisiin
Julkaistu: 07.08.2021 10.00

Emilia Nurkkala uutena KaDyn naisiin

Uusi kasvo KaDyn naisiin! 20-vuotias Haapavedeltä kotoisin oleva Emilia Nurkkala liittyy tulevalle kaudelle Dynamon riveihin.

#8 Emilia Nurkkala

Viime kaudella liiganousijajoukkue KP-V etussa tehot 16+4 taituroinut Nurkkala kertoo päätöksestä vaihtaa joukkuetta ja maisemaa:

“Hain Jyväskylään kouluun, ja ajattelin, että pelaajaurani seuraava askel voisi olla KaDyssa pelaaminen. Koulupaikka ei nyt tärpännyt, mutta olin päättänyt, että lähtö tulee vaikkei koulupaikkaa tulisikaan. KaDy vaikutti hyvältä vaihtoehdolta, sillä joukkueessa on tasokas valmennus, sekä taitavia pelaajia, joilta varmasti tulen oppimaan paljon uutta futsalista. Myös eräs valmentaja, joka on tukenut minua futsalurallani, suositteli minulle KaDya.”

Nurkkala lähtee nyt jo kolmannelle liigakaudelleen. Viime kaudella Kaustisen joukkueen tehokkain pelaaja kokee, että lähtökohdat tulevalle kaudelle ovat otolliset, kun kokemusta ja itseluottamusta liigatasolta on kertynyt mukavasti:

“Kaudella 2016-2017 pelasin naisten futsalliigaa JOFU:ssa. Tuosta on kuitenkin muutama vuosi aikaa ja liigan taso on muuttunut huomattavasti kovemmaksi. KP-V-etussa sain paljon vastuuta kentällä, ja vastuun ja onnistumisten myötä sain itseluottamusta ja tajusin, että kyllä täällä pärjääkin ihan hyvin. On ehdottomasti helpompi lähteä uudelle liigakaudelle, kun on alla henkilökohtaisesti hyvä kausi.”

“Odotan innolla alkavaa kautta, toiveikkaana myös siitä, että saataisiin yleisöäkin paikalle. Omina tavoitteinani minulla on päästä osaksi joukkueen vakiokalustoa ja parantaa pistetilastoja viime kaudesta. Joukkueena varmasti lähdetään voittamaan jokaista peliä ja taistellaan tiemme pleijareihin, ja toivottavasti siellä pelataan mahdollisimman pitkälle, mitalipeleihin asti. Futsaluralla tavoitteenani on päästä osaksi maajoukkuetta, sekä päästä ulkomaille pelaamaan futsalia.”

Emilia on preseasonin aikana päässyt tutustumaan uuteen joukkueeseen ja seuraan:

“Joukkue on ottanut mut tosi hyvin vastaan, ja tottakai pelaajat olivat tuttuja kasvoja pelikentiltä. Valmennus vaikuttaa asiansa osaavalta, ja muutenkin valmennus ja jojot vaikuttaa mukavilta ja helposti lähestyttäviltä tyypeiltä! Pelaajista, valmennuksesta ja seurasta näkee, että kaikki ovat täysillä mukana.”



Artikkelin pelikuvat kaudelta 2020-2021, kuvaaja Jussi Mikkola.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.