Jere Intala nousukiidossa, yhä punamustissa!
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 04.08.2021 14.00

Jere Intala nousukiidossa, yhä punamustissa!

Lisää ilouutisia kannattajille: kevään pudotuspeleissä loistanut Jere Intala (27) jatkaa Dynamossa tulevallakin kaudella!

Jeren huhtikuussa 2020 julkaistu sopimus oli mallia 1 + 1 vuotta, joten seura ja pelaaja päättivät täysin yksimielisesti käyttää jälkimmäisen optiovuoden.

Uutinen 20.4.2020: https://www.kampuksendynamo.com/uutiset/36152/jatkosopimuksia-pukkaa-vuorossa-juho-vainala-ja-jere-intala

Kahtena Dynamo-kautenaan kaksi ikävää loukkaantumista selättänyt Intala kuntoutti itsensä pelikuntoon etuajassa ennen kevään pudotuspelejä, joissa hän näytteli suurta roolia.

Kuva: Ari Vuorela

Jere Intala on kotoisin Tampereelta kuten moni muukin KaDyn runkopelaajista (esim. Tero Intala ja Lassi Lintula). Tampereen kasvattiseuroista (PP-70, Ilves FS) Dynamoon tulleet pelurit ovatkin olleet kullanarvoisia Jyväskylässä. Pivot-pelaajana useimmiten häärivä, periksiantamaton, vahva ja taisteleva Intala on Tero Intalan pikkuveli.

Jere Intala on länsitamperelaisen PP-70:n kasvatti ja seuran kovaa 1990-luvun alun sukupolvea, joka nousi viidessä vuodessa (2009–2014) viisi sarjaporrasta liigaan.

PP-70:ssä Jere pelasi joitain liigapelejä joukkueen kahdella ensimmäisellä liigakaudella 2014–16 ja teki niissä peräti 23 maalia, mutta seura jäi ilman suurempaa menestystä: parhaaksi sijoitukseksi jäi runkosarjan 9. sija. Välissä Intala piti kokonaan taukoa futsalista ja pelasi Jyväskyläsä opiskelut aloitettuaan Kakkostakin Lohikosken Pallokerhossa, kunnes vuonna 2019 päätti yrittää vielä kerran takaisin liigatasolle ja KaDyyn.

Sattumoisin kaksi vuotta sitten Jere kiinnitettiin Dynamoon juuri samoihin aikoihin kuin isoveli Tero Intala siirtyi vuodeksi kilpakumppani Akaaseen, joten vasta 2020–21 saatiin pitkästä aikaa nauttia veljesparin pelaamisesta samassa paidassa.

Rikkinäisen ja koronapandemian vuoksi keskeytetyn 2019–20 kauden jälkeen Jere Intala jatkoi KaDyssa. Intalan alkuvuodet Dynamossa olivat karmean epäonniset, sillä hän sai saman olkapäävamman molempina kausina samaa vastustajaa, Sievi FS:ä vastaan, toissa kaudella vieraissa Sievissä, viime kaudella kotipelissä.

Kuva: Ari Vuorela

Huolimatta karmeista takaiskuista nuorempi Intala raivasi itselleen kokoonpanosta avainroolin ottaen Vasko Vujovićin ja Jesse Kalliokosken valmennnuksessa valtavia kehitysharppauksia.Ei olisikaan yllätys, mikäli kutsu kävisi vielä “kypsemmällä iällä” Suomen maajoukkueeseen asti, jos kehitys jatkuu samanlaista käyrää. Intalan ikätoveri Petri Grönholmin lopetettua toistaiseksi huippu-uransa maajoukkueessa saattaisi ainakin olla yhden vahvan pivot-pelaajan paikka avoinna.

KaDy-paidassa numeroa 18 kantava Jere Intala lähtee Mestarien liigan karsintaan ja uuteen liigakauteen hyvässä kunnossa ja erittäin motivoituneena.

– Hyvät fiilikset jäi menneestä kaudesta. Vaikka loukkaantuminen meinasikin katkaista kauden jo aikaisessa vaiheessa, pääsin kuitenkin hyvään vireeseen loppukaudesta ja joukkue saavutti ainoan tavoitteensa eli mestaruuden ja europaikan. Jo ensimmäisellä kaudella olin luottavainen että pystymme mestaruuden voittamaan, joten tavallaan kausi vastasi odotuksia. Täällä taktinen osaaminen on aivan erilaisella tasolla kuin missään aiemmin edustamassani joukkueessa; se on isoin eroavaisuus aiempaan uraan.

– Tosi hyvillä tunnelmilla kohti europelejä. Itselleni nämä ovat ensimmäiset Champions Leaguen karsinnat ja sitä varten on tehty paljon töitä. Nyt pääsemme joukkueella nauttimaan sen hedelmistä. Tietenkin seuran asettamat tavoitteet myös eurokentille ovat iskostuneet joukkueen mieliin.

Kuva: Ville Koskiniemi

Olit jo uralla siirtynyt jäähdyttelyvaiheeseen, kun lopetit PP-70:ssä ja pelasit Kakkosta LPK:ssa opintojen ohessa Jyväskylässä. Mitkä seikat saivat hakeutumaan KaDyyn 25-vuotiaana ja kokeilemaan vielä liigavauhtia?

– Isossa roolissa oli valmentaja Jesse Kalliokosken kova usko ja sinnikkyys yhdistettynä omaan kilpailuhenkisyyteeni ja haluui treenata kovalla tasolla. Tietenkin kiinnosti myös kovasti, riittääkö oma tasoni vielä Suomen korkeimmalla tasolla.

– Henkilökohtaiset tavoitteet ovat selvät: pelata ensimmäinen täysin ehjä kausi KaDyn paidassa ja auttaa omilla suorituksilla joukkue asetettuihin tavoitteisiin. Omiin erityisvahvuuksiin nostaisin työmoraalin, maalinteon ja 1 vs. 1 -pelaamisen. Kollektiivista puolustusosaamista on erityisesti kehitettävä, jotta voin ottaa seuraavan askeleen eteenpäin pelaajana, Intala pohtii.Jere Intala KaDyssa kaudella 2019-2020:

10 ottelua, 1 maali + 2 maalisyöttöä = 3 tehopistettä

Jere Intala KaDyssa kaudella 2020-2021:

18 ottelua, 19 maalia + 6 maalisyöttöä = 25 tehopistettä

Yhteensä kahtena vuonna KaDyssa:

28 ottelua, 20 maalia + 8 maalisyöttöä = 28 tehopistettä

Kuva: Ville Koskiniemi