Nuorimmalla pelaajalla myös nimi paperissa, Otso Honkonen
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 31.07.2021 12.59

Nuorimmalla pelaajalla myös nimi paperissa, Otso Honkonen

Kampuksen Dynamon miesten liigajoukkueen nuorin sopimuspelaaja on Otso Honkonen (2004). Otson sopimus on mallia 2+1 ja antaa nuorelle maalivahtilupaukselle mahdollisuuden kehittyä huippuvalmennuksessa ja lajin suomalaisella huipulla hänen vielä käydessä urheilulukiota Jyväskylässä.

#23 Otso Honkonen

Otson oma joukkue pelaa tulevalla kaudella P19 -futsalliigaa, mutta hän on noussut jo liigajoukkueenkin harjoitteluvahvuuteen ja kädessä on juuri allekirjoitettu sopimuspaperi: ”Motivoituneena pelaajana oli todella hieno tilaisuus päästä tekemään sopimusta KaDyn kanssa jo nuorella iällä.” Kampuksen Dynamon strategiaan on kirjattu selkeä suunnitelma nuorten pelaajien kehityksen varmistamiseksi huippupelaamisen rinnalla.

Otson liigaura sai jo ensimmäiset pelit viime kaudella ja kaulaan ripusteltiin kevään kunniaksi joukkueen kanssa kultamitali. ”Ensimmäisten liigapelien saaminen viimekaudella oli hienoa ja sain niistä paljon kokemusta, joka auttaa kehittymään pelaajana.” Otso pelasi mm. JoSePaa vastaan kotipelissä viimeiset 10 minuuttia pitäen nollat kotimaalilla. https://www.kampuksendynamo.com/futsal/joukkueet/7079/ottelut/2014

”Maalivahtipelaaminen ja valmentautuminen on Dynamossa todella korkeatasoista ja itseään kokeneemmilta maalivahdeilta saa paljon hyviä vinkkejä, mitkä nopeuttavat kehittymistä”, miettii Otso tasokasta harjoitteluympäristöään. ”Vaikka ikäeroa joukkueen sisällä onkin paljon, olen kokenut että minut on otettu hyvin porukkaan mukaan.”

”Liigajoukkueen treeneissä oppii paljon asioita ja pelatessani P19 joukkueen kanssa pyrin antamaan vinkkejä joukkuekavereille samalla tavalla kun olen saanut itse liigajoukkueessa kokeneemmilta pelaajilta.”

Otso käy Jyväskylässä urheilulukiota ja pystyy panostamaan tavoitteelliseen kilpaurheiluun ja futsaliin täysillä: ”Henkilökohtaisena tavoitteena minulla on kehittyä jokaisissa treeneissä paremmaksi. Tavoitteena minulla on päästä käymään U19 ja U21 ikäluokkien maajoukkueissa sekä myöhemmin A-maajoukkueessa.”

Otso jää vielä miettimään laji-idoliaan haastattelu lopuksi: ” Maalivahtina esikuvani on Juha-Matti Savolainen, hän on todella taitava ja on päässyt sen ansiosta etenemään kansainväliselle uralle futsalmaalivahtina.”

Otson ensimmäinen liigapelireissu Kemiin kaudella 2019-2020.