Saana Vestola on kasvanut futsalin parissa
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 30.07.2021 10.25

Saana Vestola on kasvanut futsalin parissa

Vuonna 2002 syntynyt Saana Vestola on lunastanut paikkansa naisten liigajoukkueen pelaajana.

#6 Saana Vestola

Peli-ilo on löytynyt naisten futsalliigapeleissä: "Kuten varmaan kaikilla joukkueen jäsenillä, jäi kokonaisuudessaan positiivinen olo siitä, kuinka paljon kehityttiin viime kaudella. Kauden mittaan alkoi myös löytyä sitä KaDyn naisilla hieman hukassa ollutta peli-iloa. Oli mahtavaa huomata, että yhdessä voidaan voittaa kenet vaan ja se toi meille itseluottamusta. Samalla kävi selväksi, että ”huonona päivänä” voidaan hävitä kenelle vaan ja mitään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä."

Kahdentoista joukkueen futsalliiga starttaa lokakuun alussa. "Tulevasta kaudesta on tosi toiveikas ja odottavainen olo. Tavoittelen sitä että saan nauttia futsalista ja kehittyä täyteen potentiaaliini, joka toivon mukaan tarkoittaa tulevaisuudessa maajoukkuetta ja ulkomailla pelaamista. Kehitettävää on varmasti eniten mentaalisissa ominaisuuksissa ja fyysisessä valmiudessa, kuten nopeudessa ja voimassa. Koen, että vahvuuksiani on peliäly, hyvät tekniset taidot, tunnollinen treenaaminen ja intohimo lajiin. Käyn treeneissä hyvin sitoutuneesti ja teen paljon töitä myös omalla ajalla."

Saana on kasvanut kiinni futsaliin jo pienestä lähtien. Vestolan Marko ja Hannele ovat vahvoja taustatekijöitä Kampuksen Dynamossa. Saana on uuden sukupolven jäseniä KaDy-perheessä: "Olen nähnyt Dynamon kehityksen pienestä lähtien, kun vanhempani ”raahasivat” minua katsomassa pelejä niin Monnarin penkeillä kuin muuallakin Suomessa. Innostus futsaliin levisi sitä kautta muihinkin tuttaviin, kuten Toivasten perheeseen. Muistan kun istuttiin Lauran kanssa ala-asteikäisinä fanibussimatkoilla ja itkettiin yhdessä kun KaDy hävisi finaaleissa. Silloin seuraa pyöritettiin pelaajien, heidän kavereidensa ja muiden innokkaiden vapaaehtoisten voimin, mutta vuosi vuodelta KaDysta on kasvanut ammattimaisempi ja organisoidumpi seura, joka on mennyt eteenpäin kaikilla osa-alueilla. On ollut hienoa nähdä tätä kehitystä ja kunnia olla osana tätä yhteisöä, jota ihan syystä kutsutaan KaDy-perheeksi."

"Seurana KaDy panostaa nykyään erinomaisesti ja hyvin tasa-arvoisesti naisten ja miesten joukkueisiin", miettii Saana seurassa tapahtunutta kehitystä. Naisten liigajoukkue on noussut hienosti ylöspäin sekä menestyksessä että toiminnan vakiinnuttamisessa. "Toivoisin (ja varmasti koko joukkue komppaa), että jatkossa KaDyn naiset saisivat vakiinnutettua pelipaikaksi Monnarin, eikä meidän tarvitsisi enää pelata Huhtasuon koulun liikuntasalissa. Se olisi meidän joukkueen kotiedun kannalta hieno asia, mutta merkitsisi samalla hieman suurempaa arvostusta naisten liigatason urheilua kohtaan." Vielä tulevalla kaudella pelataan neljä peliä runkosarjan 11 pelistä Huhtiksella, mutta toivottavasti seuran toive kuullaan vähitellen parantuvina olosuhteina ja saadaan tuotua myös kaikki naisten pelit Ässä-areenalle.